Донор даде шанс за живот на трима

Трансплантациите са на черен дроб и бъбреци
Обновена: 18 ное 2010 11:51 | 18 ное 2010 11:50,
2
Донор даде шанс за живот на трима
Снимка: Булфото

Нова донорска ситуация даде шанс за живот на трима пациенти, съобщиха от Министерството на здравеопазването (МЗ).

Късно снощи с полет на специален санитарен самолет бяха транспортирани от УМБАЛ "Св. Марина" до София органите на 53-годишен мъж.

Полетът е извършен съгласно действащото споразумение между Министерството на здравеопазването и ВВС. Разходите се поемат от МЗ.

Във ВМА вече беше извършена трансплантация на черния дроб на донора на 46-годишен мъж от Нова Загора.

Операцията е протекла нормално, с минимална кръвозагуба и без възникнала необходимост от кръвопреливане.

Днес предстои трансплантация на двата бъбрека в Александровска болница. Потенциалните реципиенти вече са определени и след допълнителни изследвания ще започнат самите операции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
5
 
1
 
! Отговори
линейка преди 13 години
Чета и се чудя как може да си толкова ***! Защо си мислиш, че след като ТЕБ те интересува само финансовата страна (да ме прощаваш, ама от поста ти само това личи), с всички други е така? Слава богу, имаме най сетне работеща система за трансплантации и се дава шанс на много хора за нов живот. А профаните като теб да се молят да не попаднат някой ден в листата на чакащите!
1
4
 
3
 
! Отговори
Колко преди 13 години
Съгласен съм, че донорството за сегашния етап е необходимо. Но ме интересува финансовата страна. За колко купихте органите от донора? Вероятно подарък. За колко ги продадохте, та натрупвате чиста печалба от десетки, дори понякога стотици хиляди. Всеки търси хуманност от донора, но никой не си задава въпрос за хуманност от медицинските търгаши. Хирурга е само изпълнител, търгашите са неговите работодатели, които трупат богатство от нещастието на хората. Затова измират като мухи по Божия воля.