Селфитата причиняват бръчки – доказано!

Какво е обяснението на водещите експерти?
28 юни 2016 11:22,
3
Селфитата причиняват бръчки – доказано!
Източник: Reuters
Селфитата могат да причинят бръчки, твърдят експерти. Дерматолозите смятат, че редовното излагане на лицето на светлината и електромагнитната радиация от смартфоните, може да увреди кожата и да ускори процеса на стареене.
 
Някои лекари дори твърдят, че е възможно да се познае с коя ръка човек държи телефона си, само като погледнат кой профил на лицето е по-състарен.
 
По време на конференция по естетична медицина в Лондон, експерти заявиха, че дори и синята светлина, излъчвана от екраните на смартфоните може да ускори появата на бръчки.
 
Проблемът никога не е бил документиран, но специалистите настояват, че магнитните вълни, произвеждани от модерните технологии, увреждат кожата по начин, подобен на прекаленото излагане на слънцето.
 
По думите на д-р Саймън Зокай, медицински директор на кожна клиника в Лондон, хората, които прекаляват със селфитата и дори блогърите, трябва да се тревожат за здравето на кожата си.
 
Електромагнитната радиация от мобилните телефони води до увреждане на ДНК.
 
Това увеличава стреса върху кожните клетки, като е възможно дори да доведе до прекъсване на ДНК веригата, което може да попречи на кожата да се регенерира.
 
Ако обаче кожата бъде снабдена с достатъчно антиоксиданти, това може да помогне за предотвратяване на увреждането на ДНК от електронните устройства, смятат лекарите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кофасмартфонибръчки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
ha ha преди 7 години
Може ли по-подробно да ми обясните как при по-далечно излагане/селфи/ на радиацията се оказва по-вредно от близкото излагане на радиация /говоренето/. Като що-годе интелигентен човек не го разбирам :))))
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
прочетох статията на един дъх, даже искам продължение!
1
1
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 7 години
Селфито причинава бръчки, водата утолява жаждата, а цигарите убиват пушачите. Дано днес направим още няколко големи открития. Дали сме сами във вселената? Щъркела дали носи бебета или по добре да взема мерки:)))