Сериозни знаци, че ви липсва физическа активност

По какво да познаем, че е крайно време да се раздвижим
28 юли 2016 10:07, Илияна Николова
1
Сериозни знаци, че ви липсва физическа активност
Снимка: pixabay.com

При напрегнатия начин на живот често се проявяват различни симптоми, на които не обръщаме внимание. Най-често напрежението идва оттам, че не се движим достатъчно.

Физическата активност е естествен механизъм за премахване на умората и стреса, въпреки че сама по себе си предизвиква умора. Тази умора обаче е на физическо ниво, което допринася за премахването на емоционалното натоварване.
 
Ето защо, ако водите заседнал начин на живот, изпълнен със стрес и напрежение, вероятно имате нужда от повече активност. А симптомите, които ще ви помогнат да го осъзнаете са:
 
Проблеми със съня
 
Проблемите със съня най-често са провокирани от тревожни мисли, натрупан стрес, множество ангажименти и липса на движение.
 
Ако се постараете да се поизморите хубавичко през деня, ще заспите много по-лесно. Това е така, защото тялото ви ще започне да отделя съвсем други видове химикали. Те ще допринесат за по-лесното заспиване.
 
Болки не само в гърба
 
Най-честата проява на липса на достатъчно движение и заседяване са болките в гърба. Ако обаче тялото ви неистово има нужда от физическо движение, има вероятност да започнат да се появяват и други необясними болки.
 
Храносмилателната ви система е нарушена
 
Едно от най-честите проявления на липсата на физическа активност са нарушенията в храносмилането. То отново е свързано с определени биохимически процеси, които се нарушават при стрес и заседнал начин на живот. Не са важни само пробиотичните полезни бактерии за добро храносмилане – нужно е и много движение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Най сериозният знак за физически активности е, че дремем пред мониторите и пишем тук беседи!