България – по-разпознаваема на медицинската карта на Европа

Номер едно сме в областта на стоматологичните услуги
24 авг 2016 12:52, Екип на Bloomberg
4
България – по-разпознаваема на медицинската карта на Европа
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

България става все по-интересна, както за българите, които живеят в чужбина, така и за чужденците. Това каза Росица Караджова, управител на Ofertomed.bg, в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

"Една от причините е, че сме част от ЕС и хората се чувстват много по-сигурни да се лекуват в България. От друга страна у нас има високо качество на достъпни цени".

"Не само в Европа, но може би в цял свят сме номер едно в областта на стоматологичните услуги".

Чужденците търсят по-скъпите услуги – стоматологичните услуги, пластичната хирургия, каза Караджова. "При българите в чужбина има изключителен интерес за пълни профилактични прегледи по време на летния сезон. Запазваме часове за два месеца напред. Това е тенденция, която забелязахме това лято".

"В Западна Европа е много трудно да се правят профилактични изследвания. Плановите операции се планират месеци напред в чужбина, а тук може да се направи една такава операция след седмица".

Какво е пренареждането на пазара, което предстои? Какво можем да научим от здравния туризъм в Турция? Защо българските граждани са "разглезени" в очакванията си спрямо медицинските услуги? Какви са притесненията на българина да пазарува здраве онлайн? 

Повече можете да видите на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За западна европа не знам, но в Япония и целият източен свят са толккова напраде с профилактиката, колкото можем да мечтаем- джипито ти идва по дома почти перманентно, при най-малкото съмненение те карат да ходиш в болница, няма значение дали можеш да плащаш или не - включително ив Северна корея непрестанно се строят нови болници и здравеопазването е издигнато в култ
3
0
 
0
 
! Отговори
gk преди 7 години
Питам това щото в един малък град са на тоя принцип не завиждам просто няма кои да даде как става това на данъколатеца или на баламурника е кои спи в случая далавери
2
0
 
0
 
! Отговори
gk преди 7 години
Искам да попитам следното интересно мие на няколко работи като си как се смятат осировки че не съм запознат но по интересното е кои ги контролира нап данс оттам не идва ли сивата икономика аз си скъсвам *** за една и виждам как е как се ходи докато тия надали един път са стъпвали в нап поне не съм ги виждал е кво става те да не са различни кои спи оня
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""Една от причините е, че сме част от ЕС и хората се чувстват много по-сигурни да се лекуват в България."---А тази на снимката ЗАЩО НЕ Я ЛЕКУВАТ, вижте я само как гледа.