Д.Хурмузова: Във Фонда за лечение на деца цари хаос!

Налице са много страшни нарушения, твърди тя
28 сеп 2016 16:55,
0
Д.Хурмузова: Във Фонда за лечение на деца цари хаос!
Снимка: Bulgaria On Air

Във Фонда за лечение на деца цари хаос, а Инспекторатът към Министерството на здравеопазването не е правил проверки след ареста на предишния директор Павел Атанасов. Това заяви пред Puls.bg Десислава Хурмузува, един от подалите оставка членове на Обществения съвет към Фонда.

„Къде е Инспекторатът? Защото преди бяха почти всеки месец във Фонда и го обръщаха с главата надолу. Оттогава никой не е влизал, но ако сега влязат вътре и бъдат достатъчно обективни и коректни, ще открият много страшни нарушения. Просто, защото там цари хаос ”, категорична е Хурмузова. 
 
Припомняме, че в последната седмица четирима от членовете на Обществения съвет към Фонда за лечение на деца подадоха оставки. Причината е, че са несъгласни с методите на работа на ръководството и според тях са налице подмяна на решения и още други нарушения. 
 
„От 5 месеца ние не сме спряли да коментираме всяко нарушение, което откриваме в работата на Фонда. Във всеки момент, в който аз получавам имейл от проф. Пилософ с документи и открия някакво несъответсвие, аз моментално реагирам и му връщам мейл, като копирам всички членове на Обществения съвет, а от известно време и заместник-министъра на здравеопазването д-р Ваньо Шарков. Не получавам никакъв отговор. Просто няма комуникация. Капката, която преля чашата е, че в един протокол аз намирам поне 5 чисто подменени решения на Обществения съвет”, аргументира се още Хурмузова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари