Лекува ли се бронхиалната астма с физиотерапия

Числото на болните все повече нарастват
6 окт 2016 18:10, Eкип на Puls.bg
0
 Лекува ли се бронхиалната астма с физиотерапия
Източник: Reuters
През последните десетилетия се отчита едно нарастване на новооткритите случаи на бронхиална астма. Характерно за заболяването е, че се проявява в детска възраст и с годините може да премине в трайна ремисия. Клиниката на заболяването се представя от чувство на силен задух, причинен от спазъм на бронхите, който е съчетан с увеличено отделяне на секрет, запълващ дихателните пространства и затрудняващ допълнително дишането.
 
Заболяването е с многофакторна етиология, но най-голямо значение се отдава на алергичната компонента. Алергените могат да бъдат от професионалната среда, от околната - полени, както и в дома – наличие на мухъл. Не е за подценяване и ролята на някои медикаменти (ваксини, антибиотици, обезболяващи), както и съставки на храната – риба, млечни продукти, някои плодове, соя и други.
 
По отношение на лечението съществуват определени стъпки за назначаване на определени медикаменти и определяне на дозите им, но това е в пряка зависимост с тежестта на заболяването. Едновременно с лекарствената терапия се препоръчва включването на някои методи от физиотерапията, които имат за цел да намалят спазъма на дихатените пътища, овладявайки възпалителната реакция, както в бронхите, така и в съседни огнища, откъдето тя може да е била пренесена.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: астмафизиотерапия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари