Полезни храни, от които отслабваме

Хапвайте тиквени семки и артишок
17 окт 2016 08:44, Михаела Лазарова
7
Полезни храни, от които отслабваме
Снимка: Reuters

Протеините са един от най-добрите начини да се отървете не само от коремните мазнини, но и да свалите килограми. Под протеини не се има предвид само животински такива. Съществуват много растителни протеини, които не само помагат в отслабването, но и подобряват здравословното състояние на организма като цяло.

Съвкупността от животински и растителни протеини в диетата и най-вече наблягането на тях е един от ключовете в редукцията на излишното тегло.

Грах

Грахът, като повечето бобови растения, съдържа известно количество протеини. Той е полезен в отслабването, а и в поддържането на нивата на кръвната захар и инсулина, имащи пряко влияние върху трупането на мазнини.

Сьомга

Сьомгата е богата на мастни киселини. Омега-3 и омега-6 мастните киселини в нейното месо помагат за редукцията на мазнини и подобряване на сърдечносъдовата функция.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 7 години
тая на снимката ако ми удари един крак ще ми изпадне аюрведата ... сакам да отслабнем връз неа
6
0
 
0
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Не съм казал, че се яде само месо, а предимно се яде месо, не се консумират растителни белтъци (legumes ги пишат на английски), леща, боб, грах. Да, имате сигурно резултати, защото като цяло, палео-то изключва всички ясно вредни храни и е просто едно сравнително здравословно хранене. Но не е най-доброто хранене за човек. Разбира се, че като спрете захар, бяло брашно, джънк фууд и минете на месо, зеленчуци, плодове ще сте по-добре, но палеото е мит, необоснован.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не се яде само месо, внимателно вижте диетата. Аз лично имам тези резултати, така че не е мит. А почти не ям месо.
4
0
 
0
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Умното и хубаво нещо в палео режима е това, че не се консумират млечни продукти, но то е добре да не се прави и без да си на палео режим, защото пък високата консумация на месо в палеото също не е особено полезна.
3
0
 
0
 
! Отговори
Хах преди 7 години
Палео диетата е мит и сериозна глупост в съвременния свят. Основава се на ядене на прекалено много месо. Освен, ако не живееш в дивата гора, откъдето да си набавяш сухо месо, пак не е добре. Няма доказателство, че преобладаващо месо в храната е полезно, напротив. Няма и доказателства, че са ядяли така преди 10к години. Щяхме да сме с храносмилателна система на хищник, ако беше така, а не сме. Да не ядеш неща като леща, грах, боб не е добре, зеленчуците и плодовете - супер, но то е ясно.
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Има!За месец се свалят 20 кг с палеодиетата, при положение, че нямаш ограничения в количеството храна. И никакъв спорт, особено пък кардио - много уврежда ставите и изхабява сърцето.
1
0
 
4
 
! Отговори
запеканчо преди 7 години
хе хекардио ВСЕКИ ден и глад, нема друга формула за слабеене :)