С какво да лекуваме грипа?

Само когато се насложи вторична бактериална инфекция, се използват антибиотици
21 окт 2016 16:37, Румяна Тасева
2
С какво да лекуваме грипа?
Източник: Reuters
Грипът представлява остро инфекциозно заболяване, причиняващо се от вируси. За разлика от настинката симптомите се развиват много по-бързо. Заболяването засяга не само горните дихателни пътища, но и целия организъм. Характеризира се с изразен токсико-инфекциозен синдром (включващ болки по мускули, стави, повишена телесна температура, главоболие, умора и неработоспособност), а от страна на дихателните пътища – хрема, кашлица и др.
 
Зимните месеци се свързват с повишено разпространение на заболяването под формата на епидемии. Предразполагащи фактори са ниските температури, повишена влажност, както и по-честото пребиваване в закрити помещения, в които има тесен контакт с други хора.
 
Предаване на инфекцията се осъществява по въздушно-капков път (при кихане, кашляне и говорене). Възприемчивостта е висока. Основните типове грипни вируси са три вида – А, В и С, като отношение към възникването на епидемии имат първите два. Това е и причината основните препарати, влизащи в терапията от първа линия, да бъдат насочени точно срещу тях.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: грипкашлицапростуда
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 7 години
С ракийка.