Как да познаем, че организмът е обезводнен?

Няколко характерни признаци
11 яну 2017 19:27,
10
Как да познаем, че организмът е обезводнен?
Източник: Reuters, архив

Адекватната консумация на вода – около 8 чаши дневно, е от основно значение за функционирането на организма. Водата е основен елемент както от природата, така и от организма ни. При възрастните тя представлява около 50% от телесното тегло.

Пиенето на вода е нужна част в борбата с раковите болести, инфекциозните заболявания, а също така поддържа здравето на имунната система и кожата.  

Когато не консумираме достатъчно, организмът се дехидратира, което има и своите неприятни последици върху здравето – запекът например. По какво можем да познаем, че това се случва? Ето пет характерни симптома за липсата на течности в организма...

1. Уринираме по-рядко

Когато сме в добро здраве, уринираме около 6 – 7 пъти дневно. Ако се установи, че това се случва по-малко от 2 – 3 пъти за деня, е много вероятно консумацията на вода да е недостатъчна. 

2. Суха кожа

Ако забележим, че кожата е суха, това може да бъде признак на дехидрация на организма. Преди да се пристъпи към всеки друг вид хидратация, трябва да се помисли за консумация на повече вода.

Повече за признаците на обезводняване, заедно с видео по темата, може да намерите на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
Хроничното обезводняване- хронично не пиене достатъчно вода- дехидратиране в крайна сметка състарява, превръща се в главна причина за най тежките, нелечими според медицината болести, хората се обричат ежедневно да шият хапчета, а само с увеличаване приема на вода могат да се излекуват, но невежеството взема жертви.
7
0
 
0
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
Ако по време на ядене изпиете няколко . дори чаша вода- се пречи на стомашните сокове да обработят храната- тя застоява, задръства храносмилателната система и ако има и преяждане се стига до газове, подуване, гниене и храната става отрова Защот не знаем кога и колко вода да пием.
6
0
 
0
 
! Отговори
zaw12929 преди 7 години
Всеки трябва да пие достатъчно за нуждите на тялото си вода- не по малко от 20 грама на килограм телесно тегло- ако теглото ви е 75 кг- ще пиете 1.5 литра вода, ако сте 100 кг нужни са 2 литра вода. Като водата се пие регулярно през деня. След ставане се пият 1-2 чаши вода, Закусва се не по рано от половин час. По време на ядене не се пие вода, може само отделни глътки при нужда. Водата се пие 2 часа след ядене
5
0
 
1
 
! Отговори
научете се да пишете преди 7 години
големи сте "дехидрации" Днес.бг! хахахахахахах
4
0
 
2
 
! Отговори
златен дъжд преди 7 години
А бе вие добре ли сте бе ,т.е.-в добро здраве ли сте ?! 6 -7 пъти дневно - или сте бираджия, или npocтoтuята ви алармира ( пардон - простатата)
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Просто... пие ви се вода... *** статия.
2
1
 
3
 
! Отговори
кантарион преди 7 години
Изстискваш организма и ако пусне вода, значи не е обезводнен
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Няма как...