Яжте царевица срещу атеросклероза

Вижте кои са полезните свойства на зеленчука
24 юни 2017 22:11, Eкип на Puls.bg
11
Яжте царевица срещу атеросклероза
Reuters

 Има няколко различни вида царевица, но всеки от тях влияе благотворно върху организма. Зеленчукът се смята за мощен антиоксиднат заради съдържащите се в него витамини В1 и Е, което го прави средство за борба с атеросклероза. От своя страна магнезият предотвратява стареенето на кожата. Царевицата може да бъде част от балансираното и здравословно хранене, защото след консумацията й не се отлагат мазнини. 

 
Много са благотворните влияния на царевицата върху организма. Тя е незаменим източник на витамин B1 (доставя близо 25% от нуждите на човек от него) и на витамин E – силен антиоксидант, който намалява риска от атеросклероза. Царевицата съдържа и големи количества магнезий, който предотвратява стареенето на организма и свързаните с него болести. Ако включите този зеленчук в дневната си диета, намалявате значително риска от развиването на рак и болести на сърцето. Царевицата дава енергия, без да причинява отлагане на мазнини. Освен това след консумацията й се усеща чувство на ситост.
 
Много любители на алтернативното лечение използват царевицата при проблеми с бъбреците, пикочния мехур, подагра и ревматизъм.
 
Сладката царевица е един от най-предочитаните сортове. Препоръчва се при рак, защото съдържа флаваноиди  и ферулова киселина. Смята се, че влияе положително на кръвната захар, което я прави подходяща храна, ако се цели контрол на апетита.
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
8, състоянието на запушване на кръвоносните съдове е прието да се нарича точно Атеросклероза! Не АРТЕРО! Въпреки че се касае за запушени артерии
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Артеросклероза е думата. Много компетентно изложение, очевидно!
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Царевицата е зеленчук, откакто я слагат в салата. Ние си я ядем на качамак, съседите му казват мамалига. Те как са със здравето?А за ползата от царевичната реса?