Хапвайте маракуя за здрави кости и силен имунитет

Подобрява и храносмилането
21 окт 2017 10:44, Михаела Лазарова
9
Хапвайте маракуя за здрави кости и силен имунитет
Снимка: unsplash

Маракуя е вкусен екзотичен плод с множество ползи за здравето. Тя е полезна за храносмилането, кожата, зрението, имунната система, кръвното налягане, кръвообращението и плътността на костите.

Маракуята наподобява нара по състав. Тя има твърда кожеста обвивка и сочна сърцевина, пропита от множество малки семена. Съществуват много разновидности маракуя. Те влизат в състава на кухните на множество народи от Тихоокеанския басейн, Централна Америка, Близкия изток, Средиземноморието и други.

Любителите на маракуята ще се зарадват да разберат колко много причини имат да похапват този плод по-често. А останалите – запознайте се с ползите за здравето от сочната маракуя.

Повишава имунитета

От векове маракуята се използва като средство за повишаване на имунните защити. Благодарение на високите нива на витамин С този плод е невероятно полезен в изграждането на добър имунитет. Маракуята е богата още на каротин и криптоксантин. Тези съединения представляват антиоксиданти, които се борят със свободните радикали. Те стимулират производството на бели кръвни клетки и потискат преждевременното стареене на всяка друга клетка в организма.

Потиска раковите образувания

Отново благодарение на антиоксидантите си, маракуята умело помага в борбата с рака и предотвратява появата му. В нейния състав влизат още големи количества витамин А, флавоноиди, фенолни съединения, които имат противоракови свойства.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 1Ти го хапвай.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди или след чиата?