9 грама колбаси носят по-голям риск от рак на гърдата

Обработените меса се оказват не само вредни, но и опасни
5 яну 2018 11:10,
19
9 грама колбаси носят по-голям риск от рак на гърдата
Снимка: Pixabay

За колбасите сме чели и чували колко са вредни и какви опасности крият. Учените от университета в Глазгоу потвърждават тезата, след като са провели изследване, съобщава в. "Метро, цитиран от БТА.

В него са участвали 260 жени на средна възраст, а изводът е, че употребата на обработени меса е свързана с повишен риск от възникване на злокачествени тумори. Специалистите констатирали конкретни данни, а именно, че дневният прием дори на 9 грама обработено месо увеличава вероятността от развитие на карцином на гърдата с 15 процента.

Това количество е равностойно на три резенчета бекон или на два кренвирша за седмица. Отбелязва се, че опасността идва именно от обработения продукт.
 

При предишно изследване на СЗО беше установено, че консумацията на 50 грама обработено месо дневно повишава риска от колоректални тумори с 18 процента.

В развитите страни колоректалният карцином е второто най-често злокачествено заболяване при жените след рака на гърдата и третото по честота при мъжете след рака на белите дробове и простатата.

Честотата на заболяването в световен мащаб варира, като тя е най-ниска в Африка и Азия, а е най-висока в Европа, Северна Америка и Австралия. Доживотният риск за развитие на колоректален карцином в развитите страни е около 5%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
JJivanov geolog преди 6 години
Подобни оръжия се ползват срещу хората вкл за причиняване на рак ,пневмонии ,грип .Оръжието е известно от древноста на мулти спектрални снимки се вижда много добре като УСукан конус с торсионна целеуказваща срещу поразеното вече място/вижте доклад до WHO birdflu177/birdflu179.Изпробвано лечение с кисело мляко хума минерални бани в чисти басейни без химия.МНого висок ефект постигнахме с прополисови лосиони плюс елексири на академик Хлебаров ./3 и 5/ с лосиона пръскаме от дистанция поразената
18
1
 
0
 
! Отговори
JJivanov преди 6 години
Провеждаме ежеденвни проучвнаия за опасни причинители на тежки увреждания при хората.НАй висок риск за рак на гърдите имат всички жени носещи сутиени.Опасното горно исключително вредно бельо е въведено като мода масово след исключително жестоката първа световна война с цел блокиране на раждаемоста у европейските човешки майки.Колегите да видят на инфрачервени снимкки .виолетово обагрени места по гърдите на жените са места засегнати от опасно оръжие на военно терористичната и полицейска мафии
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какво да ядем? Месата тъпкани с антибиотици и хормони, яйцата, млякото, сиренето, зеленчуците - с ужасен вкус.Палмово масло и в детските бисквити.
16
1
 
1
 
! Отговори
Р преди 6 години
При производството на пшеницата -химия. При производството на фуражите за хранене на животните -химия. При производството на саламите пак химия. И всичко това се натрупва в нас.
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е, че някои колбаси са с неприятен вкус и кой знае какво има в тях. През годините се доказа, че голяма част от родните производители на хранителни продикти заради печалбата са готови да вложат в тях какво ли не! Безмилостни са. Да припомням ли последната сензация с маслата? Май само от една марка може да дадем на детето си без страх. Засега! А хлябът, сиренето , млеката?09
14
1
 
0
 
! Отговори
как точно заблуждава преди 6 години
Много е просто, ако шанса да хванеш този рак е да речем 8% , след консумация на месо става... 9%. Само, че това не звучи особено впечатляващо. За това "риска се увеличава с 15%". Шок и ужас! Това е стара журналистческа практика, крайно време е да го обясни някой с понятие от статистика.
13
1
 
3
 
! Отговори
! преди 6 години
До д-р ИсняНе - в Африка средната продължителност на живота е 40 години, което е преди средното време за развитие на рак - 50 години.
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се чуди и мае човек как човечеството е оцеляло ядейки обработено месо 20000 години, че и повече ...
11
1
 
17
 
! Отговори
някой преди 6 години
Добре де, щом са толкова вредни и причиняват рак, то забранете тогава всички опасни съставки в колбасите!И нека това да стане държавна политика, а не като щраусите управляващите да си крият главите и да не вземат отношение.И не е необходимо да преследват всяка месопреработвателна фирма, а да забранят и контролират най-вече вноса на отровите, защото на всички нас е ясно, че се внасят всякакви *** от цял свят.Господа управляващи, вие сте на ход! Очакваме от вас да бъдете отговорни!
10
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
и що ги продавате
9
4
 
5
 
! Отговори
Ивайло преди 6 години
Така, така, така, ха така. Ама споделяйте, че става въпрос за купени фабрични продукти. Защото от години си правя колбасите сам и не виждам каква би била разликата от това да сготвя месото или да го правя на суджук, шунка, наденица или каквото си реша...
8
5
 
9
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Веганската секта ли ви плати да публикувате тази глупост?
7
5
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Стига се ривали бре, яжте кремвирши и се небойте. Не знам дали знаете но човечеството се размножава в геометрична прогресия и ако при нас прираста се осъществява най-вече от ромите, в световен мащаб нации като индийската, китайската и други техни аналози се плодят като зайци. Така че ресурсите на Земята ще стават все по-ограничени и за да се изхранва това население ще има Е-та и ГМО продукти, и растителни масла, и фипронил в яйцата,и нитрати в зеленчуците и все повече вегани ща пасат по ливадите
6
2
 
4
 
! Отговори
д-р Исня преди 6 години
"най-ниска в Африка"Резонно - те там месо не са виждали. Когато видят, то допреди 20 минути им е бягало!
5
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези изследвания са един голям шит и нищо повече, дали са провеждани въобще и ако да, как точно не е ясно и никога няма да стане. Как ги установиха тези 9 или 50 грама? Как установиха, че въпросното заболяване е възникнало точно от консумацията на колбаси, а не поради безброй други причини? Когато в Африка и Азия хората умират масово на по 40 години от СПИН, малария, хепатит и други заразни болести е нормално да не умират от рак толкова често колкото в развитите държави.
4
7
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 6 години
До Анонимен 1е като човека е хишник, що не яде месо, а яде салами и продукти в които има цялата менделеева таблица и няма месо :D
3
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какви тревопасни изследвания, то си е научно доказано, образовайте се малко не само в днес.бг да киснете и пишете *** коментари
2
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
1, правиш ли разлика между месо и обработено месо?
1
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде пак вегански изхождания. Човекът е хищник, винаги е ял и ще яде месо.Тревопасни "изследвания" няма смисъл да се публикуват.