Внимавайте с алуминиевото фолио

Някои храни не бива да се увиват и държат в него
10 яну 2018 15:25, Eкип на Puls.bg
1
Внимавайте с алуминиевото фолио
Източник: Reuters

Наред с безспорните му функции да подпомага печенето на различни храни във фурна, много хора ползват алуминиево фолио и заради удобството да пакетират храната си с него. И докато печенето рядко изисква ползване на фолиото за повече от 2-3 часа, при пакетиране на храни те често остават с контакт с него за много по-дълъг период от време.

В някои случаи това може да повлияе качеството на храната и консумацията й да бъде опасна за здравето.

Алуминият във фолиото му придава изявени отразяващи свойства, които помагат за задържане на топлината под него и за блокиране достъпа на светлина и въздух до опакованата храна. В резултат се запазват нейният аромат, влажност и топлина. И, уви, се създават условия за негативни последствия от консумацията й.

Идеалният и най-безопасен вариант за ползване на алуминиево фолио за съхранение на хранителни продукти и запазване на температурата им изисква то да не е в директрен контакт с тях.

Кога алуминиевото фолио става опасно и какви са рисковете - вижте на Puls.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако това алуминиево фолио беше полезно те нямаше да го продават а и баба ми щеше да го ползва. Само че баба ми не е проста и казва че с такова нещо храна не се увива. А умниците даже го ползват при печене и после съхраняват в него храната. Умници кво да ги праиш?