На кои заболявания може да е симптом акнето?

Съвет: Съдете по това къде се локализира
7 мар 2018 13:30,
0
На кои заболявания може да е симптом акнето?
Източник: Reuters

Всяка форма на акне във всяка възраст е нежелан естетически проблем, но добре е да се знае, че появата му често е знак за наличие не само на кожни проблеми, а на и общоздравословни такива. За типа им може да се съди по това къде се локализира акнето по лицето. 

Редица традиционни и алтернативни медицински практики асоциират определени зони от повърхността на лицето със състоянието на даден орган от тялото. И на база на тези идеи появата на акне в различните области на лицето може да се разглежда като сигнал за здравословен проблем с функциите на тези органи.
 
Акне по брадичката
Акнетичната кожа на брадичката може да сигнализира хормонален дисбаланс. Това обяснява защо при много момичета и зрели жени в периода около менструалния цикъл и асоциираните с него хормонални промени кожата между долната устна и шията често се покрива с акне. Появата му в тези зони на лицето в период извън менструалния цикъл обаче може да се разглежда като симптом за ендокринни проблеми, засягащи яйчниците или щитовидната жлеза, или за високи нива на хормона на стреса кортизол. Препоръчва се при такива случаи да се направи тест за нивата на ключовите хормони.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари