Раздвижете кръвта с пукването на пролетта

4 лесни аеробни упражнения
10 мар 2018 15:15,
2
Раздвижете кръвта с пукването на пролетта
Източник: Reuters

Аеробните упражнения са идеалното допълнение към фитнес тренировките и дори може да се прилагат като тяхна алтернатива. 

Краят на зимата и началото на пролетта дават идеална възможност за всеки да се възползва от богатото разнообразие от аеробни упражнения на открито, които ще подпомогнат горенето на калории, топенето на мазнини и килограми, укрепването на мускулатурата и общото тонизиране на огранизма.
 
На аеробните упражнения може да разчита всеки, включително начинаещите, които искат да се подготвят за по-сериозни фитнес натоварвания или да си ги спестят. Изборът е голям, а ефектът ще бъде повече от задоволителен.
 
Световната здравна организация препоръчва поне 150 минути седмично да се посвещават на умерена физическа активност. Тя е средство както за поддържане на общото здраве, така и за превенция на проблеми като висок холестерол или кръвно налягане, диабет, депресия и прекомерен стрес. Може да се отбележат поне 4 аеробни упражнения, които са ефективни в тази насока.
 
Бягане (джогинг)
Това е едно от най-ефикасните аеробни упражнения на база на ефективността си за единица време. С 30-минутно бягане, включително почивките между интервалите, може да се изгорят между 150 и 250 килокалории. Упражнението е подходящи и за начинаещи, и за напреднали, а едновременно се явява и много лесно средство, с коетo начинаещите бързо да преминат в групата на напредналите, възползвайки се от многото ползи от редовното бягане. Колкото по-интензивно е бягането, дори при кратки натоварвания, толкова по-големи са тези ползи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
Раздвижете кръвта с пукването на пролетта, но гледайте и Вие да не ***...
1
6
 
6
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
***, първо се обезосмете, за да не миришеше на пот!