5 храни за по-малко бръчки

Вкусни и полезни
19 ное 2021 00:00, Михаела Лазарова
3
5 храни за по-малко бръчки
Снимка: Istock

Красивата кожа без бръчки е нещо, за което мечтае всяка жена. Грижата за кожата отвън е важна част от поддържането ѝ в добро състояние, но грижата отвътре е истински незаменима. И не става въпрос за добавки с колаген, обещаващи фантастични резултати. Става въпрос за пълноценно хранене с храни, доставящи ценни хранителни вещества, нужни на кожата за нейното сияние, еластичност, блестящ вид с по-малко бръчки.

Ако искате да се погрижите за кожата си, изберете някои типове храни, които съдържат хранителни вещества, стимулиращи синтеза на колаген в тялото. Тези храни са незаменим източник на жизненост и младост за кожата.

Кои са типовете храни, които са от истински голямо значение за здравия, жизнен и млад вид на кожата?

Протеини

Протеините са градивните частици на всяка клетка в тялото, включително кожата. Колагенът също е протеин. За да го стимулирате, наблегнете на полезните източници на протеини в диетата. Сред тях са яйца, риба, бобови растения, нетлъсти меса.

Морски дарове

Морските храни също са незаменим източник на протеини. В тях се съдържа и голямо количество цинк. Този минерал играе съществена роля за възстановяването на кожните клетки, правилното им делене, както и намаляването на различни кожни раздразнения и проблеми. Източници на цинк са още червеното месо, птичето месо, пълнозърнестите храни.

Оранжеви и жълти плодове и зеленчуци 

Оранжевите и жълтите плодове и зеленчуци са много богати на витамин С и бета-каротин. Тези два мощни антиоксиданта стимулират синтеза и усвояването на колаген. Той е незаменим в образуването на важния за кожата протеин. Най-добрите източници на витамин С са портокали, лимони, всички цитруси, тиква, моркови, киви, сладки картофи, картофи.

Още по темагта може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: кожабръчкивитамин С
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Да се посмеем преди 2 години
До Киро Рамбото: Киро, и ракията е полезна, но ги е страх да го кажат.
2
1
 
1
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Тая ли ше ми казва какво да правя?!
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бръчки се получават от запек. Аз отивам в клозета. Статията е просташка!