Експериментът Dnes: Каишка на детския смях или на кучето? Редно ли е?

Екип на Bulgaria ON AIR провери с каишки ли са четириногите или тичат на воля
7 апр 2017 08:52,
115

У нас отделните паркове за кучета са рядкост. Напоследък поне има заграждения за домашни любимци в някои от по-големите столични паркове и градини. Въпреки това разхождащи се без каишка кучета са обичайна гледка - както домашни, така и бездомни. А това е незаконно.

Репортерът на предаването ДНЕС по телевизия Bulgaria ON AIR Борислав Петров се разходи в Борисовата градина в София, за да провери има ли къде да играят децата в парка.

Заедно ли са малчуганите и животните на детските площадки? На каишка ли са големите кучета или тичат на воля сред хората? И има ли специални полянки за четириноги? Вижте във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
3
 
3
 
! Отговори
Кучкар преди 7 години
Парковете са предимно за разходки на кучета. Никакви каишки. На който не му харесва марш в мола.
82
0
 
10
 
! Отговори
redordead преди 7 години
в София, на всеки десетина метра, има поне по едно кучешко ла.йно. Явно, кучелюбите това страшно ги радва. Няма да изпадаме в подробности колко зарази се разнасят от фекалиите.
81
1
 
6
 
! Отговори
А преди 7 години
До Няма такава ТВЛично съм виждал в Южният парк в София такова отделение за кучета, направено за тях и с ограда. И да и на други места съм виждал подобни паркове за кучета....
80
2
 
2
 
! Отговори
Няма такава ТВ преди 7 години
Не знам колко парка за кучета сте виждали в София и колко бездомни кучета..........
79
8
 
28
 
! Отговори
Американ преди 7 години
*** без каишка трябва моментално да се конфискуват, а кpeтeнът собственик - глобен 1000 лева,
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До тъпотии (88)На тебе не ти е явно стъпвал кракът в ЕС..
77
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всщ. не знам дали ви е известно, но домашните ни кучета са по-здрави и чисти от голяма част от пенсионерите, които се топлят на слънце и от някои други субекти, мъкнещи се по парковете, включително и неваксинираните малчовци на разни чели-недочели...
76
21
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Аз пък най се радвам, когато децата наобиколят кучето ми и играят всички заедно!И моля ви, кучетата цапали: като се разходиш из парка и току видиш някой двукрак да се облекчава. Там за цяла градина имаше само една вмирисана тоалетна. Да не говорим за милите майки, които редовно изтропкват отрочетата си в тревата или на самата алея до дърветата. Аз нося плик за кучето - те що не ринат след детето? п.п. в редките случаи, когато на моят син му се е налагало, винаги съм имала плик и за него.
75
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Относно презастрояването, има нещо наречено плътност на застрояване. Ако щеш и небостъгач да вдигнат, ако се спазва правилото на определена квадратура да има прилежаща озеленена част и определен брой паркоместа, няма да ги има сегашните проблеми.
74
1
 
3
 
! Отговори
без преди 7 години
"Аааа малко лае..." хахаха-***.
73
24
 
7
 
! Отговори
тъпотии преди 7 години
Било забранено да се разхождат кучета без каишка в Европейски Съюз - това е лъжа. В цивилизованият свят кучетата се разхождат без каишка. Има определени месеци в годината, когато това се изисква, за да се предпазят новоизлюпените пилета, които често падат от гнездата. Не заради стресираните майки, които се чудят от какво да се оплачат. ДОКАЗАНО е, че никое нормално животно ненапада малки деца. Миришат им на собствено бебе. Ама ДНАС тъсят новина, а не истина.
72
8
 
8
 
! Отговори
Kучелюб преди 7 години
До 84. Първо, можеш да се научиш да пишеш, защото българския език ти куца доста. Плати на някой да ми изкара инвалидна пенсия, ще е забавно. Като гледам как пишеш, едва ли можеш да си платиш и сметката за парното. Големи сте плащачи всичките, гангстери и играчи :D Ще се стъмни пред нас от G-Класи, ако съм ти съсед и не се съобразявам с *** ти нужди, така ли? Казах ти - спазвам ли правилника, можеш да си лаеш колкото искаш, никой няма да ти обърне внимание.
71
6
 
10
 
! Отговори
Шаро преди 7 години
Всички кучета, показани в "репортажа", са с КАИШКИ. Изключвам бездомното.
70
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Десислава от видеото, която се мисли за моден блогър, ще може ли да си измие косата поне за една снимка или репортаж. Има шампоани и по 2 лева.
69
17
 
12
 
! Отговори
Кучелюб преди 7 години
До 80 - Естествено, че не ме интересува. Защо да ме интересуват околните? Ще ми сложат ли хляб на маста, като съм гладен?Ще направят ли нещо за личността ми, че аз да правя нещо за тях и да се интересувам от това?Не, само близките ми са тези, които ще го направят.Поради тези скромни факти - спазвам правилата,които са минимум и са над всички нас, останалото е излишно. Навън, я се видим 2-ри път, я не.Кучето е възпитано,да. А за Младост, щом е частна земята, думата не е на хората, а на собственика
68
3
 
39
 
! Отговори
Край преди 7 години
Искате чист и подреден град. Не ми се вярва. 80% от населението смята че може да се паркира на тротоар/градинка/площадка "защото няма къде". 80% от кучесобствениците смятат че могат да си пускат кучетата да тичат "защото няма къде" и пак толко смятат че нема нужда да чистят след тях "защото и без това е мръсно"40% от населението са убедени че аварииките служат за да паркираш на спирката да си купиш баничка. 60% смятат че можем да караме стари дизели "щото ни е нисък стандарта".
67
13
 
10
 
! Отговори
Кучелюб преди 7 години
До 78. Когато се стигне до саморазправа, вече не аз, а този отсреща нарушава закона. Докато спазвам правилата, от какво се дразнят останалите хора, от какво им писва-не ме интерсува. Спазвам ли общинските наредби,аз не нарушавам законите. Ако на околните не им харесва това и търсят саморазправа - викаме полицаите, пускаме жалбичка и после ходиш да даваш пари по съдилища, затова, че не си си пил хапчетата и не можеш да се контролираш. И в крайна сметка социопата излиза кой? Аз с кучето или ти?
66
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До КучелюбНе са само правилата, а до това как се държиш и възприемаш самото общество. Правилата са минимума, за да такова нещо като развито общество. И е видимо в каква държава живеем с това мислене, всеки ми е длъжен не ми пука за другите, пък нека си спазваме формално правилата. То и мастодонта, който ще строят набул. Малинов и ще блокира движението и въздуха на половин Младост формално не нарушава правилата. Както и да е, добре че поне си чистиш след кучето и дано и да си го възпитал.
65
8
 
4
 
! Отговори
До 77 преди 7 години
Може, аз съм готов. Живота е преходна фаза ;) Карайте без агресия и няма да срещате такава отсреща. Стигне ли се до там да нападнеш човек, значи си готов да рискуваш живота си, ако това, че не обичаш кучета и всеки трябва да мисли като теб или ще му бъдат разбити зъбите - си струва риска, действай.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До До 71Пък ако и този отсреща има пособие наречено нощ или пособие наречено бухалка или пък пистолет, докато се мъчиш да го правиш на решетка ще останеш без глава и даже ще бъде при режим на неизбежна самоотбрана

Спонсорирани публикации