Власт, опозиция... Нинова не дава БСП за смокинов лист на ГЕРБ

Шефката на социалистите против широките коалиции
27 апр 2017 18:46,
96
Власт, опозиция... Нинова не дава БСП за смокинов лист на ГЕРБ
Снимка: БТА

Лидерката на БСП Корнелия Нинова потвърди позицията си за неучастието на партията й в новото правителство. Този път тя разкритикува ГЕРБ за поканата и обясни, че партията й няма да се превръща в смокинов лист за решението на управляващите.

Още по темата

Шефката на социалистите се обяви против практиката на широките коалиции по света, защото те са убили традиционните партии и принципният сблъсък между ляво и дясно. 

Нинова припомни, че зад ГЕРБ стоят над един милион избиратели.

"Вие като говорите, че сме деструктивни, защото не влизаме в правителството, питахте ли вашите хора дали са съгласни", обърна се социалистката към гербаджите. Тя напомни, че в ГЕРБ са правили анкета и членовете им са се произнесли против БСП. 

"Как до 25 март излизате и казвате, че БСП е антиевропейска партия, а на 27 март казвате, че единственият начин да се спаси европредстедателството е Деница Златева от БСП е да стане министър. Казвате, че БСП ще върне страната назад, а давате на Деница Златева най-висок пост", попита Нинова и отсече: "Няма да ви станем смокинов лист на решенията". 

Лидерката на социалистите разкритикува политическата традиция у нас: "До изборите всички сме един срещу друг в името на народа, а след това всички сме заедно срещу народа. Ние искаме в политиката освен власт, пари и келепир, да има правила и морал". 

Нинова подложи на критика и споразумението на ГЕРБ и Патриотите, което бе подписано днес. Според нея то отново ще доведе до безпринципни плаващи мнозинства. Тя акцентира на това, че в споразумението е записано, че решенията в коалицията ще се взимат с консенсус. 

"Тоест, уважаеми български граждани, отговорността се носи от Бойко Борисов, Красимир Каракачанов, Валари Сименово и Волен Сидеров. Ако обеднявате, ако вземат нов заем, ако не чувствате сигурни в домовете си, трябва да ви е ясно кой носи политическата отговорност", каза Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Мнение преди 6 години
До Анонимен 81 Не знаеш какви са БСП , ама за ГЕРБ знаеш.Ах ти.забраванко. Я се върни 20г. назад и се напъни да си спомниш какви са БСП.Дано ти просветне защо народа не ги иска във властта.
69
0
 
2
 
! Отговори
ognyanz преди 6 години
Права е Нинова. Бойко и Цецо изхарчиха доста пари за да спечелят изборите, да си носят сега отговорността. Лошото е че сега всички ще им плащат сметките.
68
2
 
3
 
! Отговори
реалист преди 6 години
До ОчитеКомунистите градяха държавата, а герберите до ден днешен я крадат. Това са фактите. Чест прави на Нинова, че апелира за морал и правила. Колективната отговорност, прокламирана от ГЕРБ и Патиротите е равна на БЕЗОТГОВОРНОСТ. ЕХ, мили гербери, отворете книгите и почетете малко!!!
67
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако ще разсъждаваме чрез библейски категории , то ГЕРБ едва ли са жената , която се нуждае от смокиново листо . По - вероятно е да са змията която развива гностицизъм в дълбочина и широта до самоунищожение . Не напразно и ние си имаме УРАНГЕЙТ .
66
0
 
7
 
! Отговори
Честито! преди 6 години
Искат ново увеличение на тока с 10%.Спите ли, а?
65
2
 
8
 
! Отговори
Кой?! преди 6 години
Кой ще връща заемите от 27 милиарда за 8 години управление на ГЕРБ?!Ще внасяме ток и газ от Турция, кой ни направи икономически и политически зависими от един диктатор като Ердоган? Кога ще почнете разследване за далаверите в ТЕЦ 1 и 3?Кой изнася евтиния ток на Козлудуй, и защо не стига до БГ? Кога ще въведете директива 83 за премахване на сградна инсталация. Спрете бандитското поскъпване на водата, плащаме 54% загуба. Защо Трайков продаде 33% държавен дял на енергодружества.Бандитска държава
64
0
 
6
 
! Отговори
КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ преди 6 години
ИМА НУЖДА ОТ СМОКИНОВ ЛИСТ.
63
5
 
4
 
! Отговори
Ala_Bala преди 6 години
Сериозна жена. Личи си, че е кадър на Иван Костов!
62
2
 
3
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД преди 6 години
Така като гледам 90% платени и едни и същи коментари както преди изборите *** долни продажници за пари и децата и майките си целите си семейства ще продадете ***
61
10
 
7
 
! Отговори
Очите преди 6 години
Брейййй,много озлобена тази мъжка жена,бе! Лошо,другарко Нинова,натискат те от Москва,а и ти ревеш през зъби,защото бат Бойко ти *** в устата ! Сега можеш само да дъвчеш! Дъвчи,другарко,това заслужаваш! С пожелание за дълго дъвчене от целия ограбрн от комунистите народ.
60
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
не знам БСП какви са но герп са т..ъпи полицаи и спортисти и мажоретки около тях
59
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
т...ъпи герберасти, хайде плащайте с радост увеличените цени на парно, газ, ток , вода (ДКЕВР е назначена лично от вашия господ бог Борисов) и всичко останало и се радвайте на загубата на БСП, т...ъпанари п..рости
58
0
 
1
 
! Отговори
Винету преди 6 години
До 64. Много елементарно и изтъркано. Смени плочата.
57
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
БСП, БСП, с такова поведение още 100 години няма да спечелите избори.
56
5
 
8
 
! Отговори
K.Коцев преди 6 години
Ниноваааа,бъркаш нещо ситуацията-ти и твоята партия трябва да си прекривате срамоти ите натрупани през последните 50 години! Отново се вживяваш в ролята на крадеца, кой то вика:"Дръжте крадеца!" Вие толкова сте награбили от държавата,респективно народа, че вашето плячкосване не може с нищо да се сравни - де що има хотели и хотелски ком плекси по Черноморието все ваши хора ги държат и не само това! Засрами се и ,както се полага в такива слуаи,от неудобство си подай оставката-не ставаш за нищо!
55
6
 
7
 
! Отговори
партизанин преди 6 години
До ***-милионеркаАма това го знае и последния ***, моля! Важното е как тя са въплъти в фелдфебел!
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 49. Борисов 3 с кабинет от Борисов 2 плюс патриотари и атакист по капли.
53
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кака *** сънуваше,че вече е министър и затова сега е толкова злобна и заядлива!
52
10
 
10
 
! Отговори
жената мъж преди 6 години
Ако жената мъж(***) е и мъж да подаде оставка сега след тежката загуба на БСП на изборите, така както преди направи Бойко, а сега веднага след изборите направиха Радан и Лукарски и други доблестни мъже. Ако ли пък не го направи, БСП я очаква следващата 13 поредна изборна загуба от ГЕРБ, този път още по-съкрушителна.
51
10
 
8
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
Нинова продължава да "работи" под диктовката на РЕШЕТНИКОВ!

Спонсорирани публикации