Всяко начало има своя край: Юсейн Болт – легендата, спортистът, човекът

Продължавайте да опитвате, съветва той младите
14 авг 2017 12:45,
26

 Снимка: Reuters

Осемкратният олимпийски шампион Юсейн Болт не остави надежди на своите почитатели, които се надяваха Светкавицата да се завърне на пистата, въпреки отказването.

"Видях доста хора, които се завърнаха и претърпяха пълен провал. Не искам да съм един от тях. Това световно в Лондон не може да задраска всичко, което съм постигнал в спорта. След загубата ми на 100 метра, някой ми каза: "Мохамед Али също е загубил последния си бой, затова не го преживявай толкова тежко", разкри Болт след края на шампионата на планетата в Лондон.

"Показах своя потенциал през цялата си кариера, така че загубата в последното ми бягане не променя това, което направих за своя спорт. Доказах, че тренирайки усилено, всичко е възможно, каквото е моето мото. Всеки трябва да продължава да опитва. Мисля, че това е добър урок за младите. Ако мога да оставя внуша това на младото поколение, то би било добро наследство, което да оставя", добави той.

Болт напуска пистата като 8-кратен олимпийски шампион и 11-кратен световен. Той държи рекордите на 100 и 200 м, а заедно със сътоброниците си от Ямайка записа най-бързо време в света в щафетата 4Х100 м.

"Не знам дали ще се занимавам с друг вид спорт. Ако се случи, няма да е футбол. От 10 години съм на пистата и това е всичко за мен. Сега искам да разпусна с питие в ръка и след това да се наспя. Не знам какъв ще бъда на 50 години. Надявам се да имам три деца, жена и все още около леката атлетика, да помагам за развитието на спорта", каза още Болт.

Звездата на Болт изгрява на световното в Осака 2007, когато финишира втори на 200 метра. Тогава пред него е Тайсън Гей.

Година по-късно записва на 100 метра под 10 секунди. Тогава, в Пекин, записва два световни рекорда. Взима 3 златни медала.  На 200 метра пък записва 19,3 секунди.

В Рио през 2016 г. Болт поставя два нови световни рекорда. Още тогава той призна, че е време да се оттегли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 13 Кличко се отказа непобеден..големия брат от двамата братя. И остана непобеден въпреки двете си загуби...едната заради отказване заради болки в ръката, другата заради рефера, който прекрати мача заради кръвта от аркадата му в мача му с Ленъкс Луис.Виталий Кличко- най-великият боксьор за всички времена!
19
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто най-великият спринтьор! Не просто най-бързият за всички времена, а и най-харизматичния!
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отказа се Болт и спирам да гледам лека атлетика...Шумахер се отказа и спрях да гледам Формула 1. Скоро ще се откаже и Меси от футбола и Федерер от тениса....и ще приключа с футбола и тениса.
17
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Респект!
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
При световния си рекорд на 100 метра 2009-та година в Берлин на финала Болт е развил 45 км/ч. Ненормален!
15
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 11 Ако смяташ че в професионалния спорт днес без да си назобен можеш да станеш световен шампион, значи си най-големия наивник мна тази земя. Откъде падаш, бе каввалин?
14
3
 
8
 
! Отговори
Путев преди 6 години
До Анонименако си мислиш че джамайка не зобят - събуди се. спал си и си сънувал пак.ВСИЧКИТЕ зобят. до един.
13
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалко, че по този начин приключи, но славата главозамайва. Кличко също можеше да се откаже като шампион, но не го направи. Това, което ми направи сериозно впечатление, че на щафетата вчера по идентичен начин една от ямайките получи контузия подобна на тази на Болт и отпаднаха. Нещо има - или лекарите, или времето, или допинга този път не сработиха за Ямайка. За американците не говоря изобщо - те от край време се зобат.
12
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Атлетът, който в продължение на 10 години размазваше американските зобаджии. Ямайската физика, която победи американската химия.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 8А ти сигурно не можеш да изкачиш 3 етажа стълби без да получиш инфаркт ама атлетите се зобили... ако фана едно дърво...
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ако се направи една графика на световните рекорди - величина на рекорда, подобрение спрямо предишният и датата на поставяне на рекорда, ясно ще се види, че дефакто човешките възможности са ... крайна! тази истина хвърля в ужас "шахматистите", защото противоречи на основни "постулати" в които вярват и насаждат и на хората, като мислене, това е в разрез и с идеята за "безкраен ръст на икономиката" и това е причината да се повдига въпроса за ... "заличаване" на рекордите и започване "отначало"!
9
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тоя се надпреварваше в най-добрите си години сам със себе си. Нямаше конкуренция...и чупеше личните си постижения година след година. Луд!
8
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
до 6 Какви атлети, бе. Всеки професионален спортист се зоби. Въпросът е кой е най-добрият сред назобените.
7
0
 
7
 
! Отговори
kolio99 преди 6 години
До АнонименТе па щото американците са само на "Зайо Байо":-))))
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Който си мисли, че атлетите могат без зоб нека да направи един експеримент със себе си. 1. Да се опита да пробяга 10 км2. След като няма проблеми с дистанцията 10 км нека да се опита да свали времето под 1 час3. След като достигне 1 час за 10 км без зор нека да тренира известно време да вземе 10 км под 30 минути. Едва ли има много хора в България, които пробягват 10 км за 30 минути.4. След като сте тренирали усилено много време, трябва да знаете, че 30 минути сега е посредствен резултат.
5
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Болт ни разби представите за спринт. Той караше хората които не се интересуват даже от този спорт да гледат лека атлетика през последните 10 години. Магичен.Най-великия атлет за всички времена!
4
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Благодарим че живяхме в твоето време, човече!Едва ли ще видим подобряването на рекордите му на 100 и 200 метра в нашия живот!Извънземен!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
След загубата на 100 метра, Болт загуби и в щафетата 4Х100 м. чрез падане и отказване поради травма на бедрото. Домакините взеха златото.
2
1
 
12
 
! Отговори
хаах преди 6 години
Юсейн Болт легендата, спортистът, човекът -или по-скоро свръхчовеккът -Гмо киборг!
1
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В последните 50 години едва ли има успешен атлет без зобене. Оказа се, че Болт е много умен защото ако продължаваше да дразни американците щяха да го хванат и да му отнемат повечето от медалите.

Спонсорирани публикации