Различни, лекомислени, оригинални – поколението "Z"

Какви са особеностите на родените след 1995 година?
20 яну 2018 19:45, Екип на Tialoto.bg
35
Различни, лекомислени, оригинални – поколението "Z"
Източник: pexels.com

Те са родени след 1995 г. Едно различно поколение, което има съвсем различна представа за живота от по-възрастните. За тях са изписани клишета, че не стават от компютъра, непрекъснато цъкат на смартфоните. В същото време не четат. Дигитални деца, които не се подчиняват на правила.

Истината е, че дори експертите срещат трудности да ги вкарат в рамки. Но какво трябва да знаем за поколението Z?

Те са оригинални

Независимостта и безпристрастността на младите хора доведе до факта, че е трудно да се оцени това поколение. Всички те са оригинални, поради което дори и в рамките на една възрастова група е необходимо да се отделят още няколко.

Изпитват трудности да създават приятелства

Хората, израснали в мрежата, по-трудно комуникират офлайн. Ефектът се засилва от непрекъснато гледане на видео блогове в Youtube – смятат, че са приятели с блогъра, защото го гледат всеки ден. А той дори не подозира за съществуването му. Психолозите имат термин за подобна връзка – парасоциални отношения. Подобна еднопосочна комуникация може да стигне твърде далеч и то не в добра светлина. Поколенията Милениум и Х все още имат опит в социализацията в реалния живот, разделят приятелите онлайн и офлайн. В рисковата група остава само генерацията Z.

Те са лекомислени

Това лесно се доказва от отношението им към работата. Те не спорят, избягват конфликтите и ако нещо не им е удобно в работния процес или не им харесва – стават и тръгват. Техният подход е истински бич за работодателите.

Другите особености на поколението Z четете на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: поколението Z
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Децата не са виновни за тяхното поведение, навици и образование. Родителите носят най-голяма отговорност как ще се развива едно дете. Така че проблемите на това поколение Z или на което и да е друго поколение идват от тези които ги възпитават.
30
0
 
6
 
! Отговори
ined преди 6 години
Z е съкратено от Zombie
29
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Подметки без грайфери - точно каквито ги желае Новият Световен Ред.
28
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това са хора които всичко им върви на зиг заг . наричат се Z
27
0
 
9
 
! Отговори
до 29 преди 6 години
да, преди нас е имало много други породи, но никоя от тези породи, не е измислила цитирани по-долу за примери Индустриалната революция, физиката на Нютон, инжинерните постижения като ДВГ и реактивен двигател, микропроцесора и т.н. Ти за какво мислиш, че в учебниците по математика са все едни лоши бели хора -Ойлер, Коши, Кантор и т.н. и т.н. но новите поколение си нямат и идея как работи компютъра им на математическо ниво!Та явно породата бели е била някак по-различна, вземи Китай за 5000 години!
26
1
 
8
 
! Отговори
За незнаещите преди 6 години
И още нещо интересно!Буквата Z е последната буква във английската азбука. Значи тука има някаква скрита символика. Тоест това е последното поколение.Въпроса е дали това са последните хора? Дали идва края на света?Или просто това е края на една епоха в човешкото развитие и началото на нова различна епоха със нов тип хора!Не забравяйте ФАКТА че преди нас е имало много други различни "породи" хора.
25
2
 
11
 
! Отговори
За незнаещите преди 6 години
Поколението Z какво означава?От английски:Generation Z = Zombie GenerationТоест поколението на зомбитата. И наистина това поколение е най зомбираното в историята. Откъснато от природата, оскъснато от нормалните човешки контакти, поколение неспособно да води нормален разговор. Нямат приятели. Не спортуват. Даже според много проучвания това е и поколението което прави най малко секс.Те не откъсват очи от смартфоните. Това поколение е пристрастено към социалните мрежи и компютърните игри.
24
3
 
12
 
! Отговори
i-owigi преди 6 години
Ми кво очаквахте бе?! Къде бяхте всички вие умни и образовани по времето на соца хора? Къде бяхте докато държавата се рушеше, крадеше и приватизираше безогледно?! Искахте демокрация, пък сега рИвете! "Децата били такива, поколението било такова". Ми да, такова е, но това е следствието, а не причината! Казахте: учителите да не пипат децата, видите ли да не им падне косъм, казахте: да няма казарма дори, после защо младите не били възпитани и т.н. Аз съм 89 набор и съм пряк свидетел на деградацията
23
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Моята племенница е 2000 набор.Като дойде на гости в къщи не проявява никакво уважение към баба си и дядо си,към дома,хигиената или храната на масата.Нечистоплътна,трябва аз да й правя забележка да се измие и да си измие косата,ходи с обувките в къщи все едно е на улицата,да не говорим че носи КЕЦОВЕ което не е характерно за едно момиче,вечно депресирана и умърлушена все едно всички ние е поддискаме,няма нещо което да яде,а телефона не й слиза от учите..последния път не издържах и й го хвърлих
22
0
 
19
 
! Отговори
Дрън дрън до 23 преди 6 години
Абсолютно си прав във всичко изброено..Поколението след 1995 са най тъпите *** които могат да съществуват.Нагли,безпардони,мързеливи,вечно мрънкащи депресанти,нямат грам мозък в тиквите,тотално деградирали,влияещи се от животинските си инстинкти,пълни келемета ---и момичета и момчета.ПОКОЛЕНИЕТО ***
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те и родените след 1985 г. са същите....
20
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
да уточня по-глупави от предишното поколениепо-невъзпитанипо-слаби професионалистиникаква човечност в тяхпълна липса на дисциплина и поемане на отговорностсвикнали мама и тате да им уреждат нещата в животанаивни връзват се на елементарни схемис претенции без покритиеснимали се в чужбина пред забележителносттъпи дотолкова група от хора да си правят селфи като майймунивместо един от тях да им направи нормална човешка снимкаи много другисамо владеят чужд език по-добре от предишните
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"За тях са изписани клишета, че не стават от компютъра, непрекъснато цъкат на смартфоните."Ами то не е клише. Проблема не е, че ползват смартфоните си непрекъснато, а че не извършват по-важни неща(къпане, миене на зъби, спортуване, нормален сън, придобиване на знания - теоретични и практически), защото са прекалено заети да щракат. И накрая имаш пълен социопат - не може да си напише името с химикалка, трябва му поне клавиатура(реален случаи на кандидат за работа набор 99).
18
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Поколение на наркомани и леки жени.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Техният подход е истински бич за работодателите."Наистина - стават и тръгват. Но не е бич. Уволяваме ги дисциплинарно, при което дължат една заплата обезщетение. После ги осъждаме, защото масово не искат да платят и накрая хем в свидетелството им за съдмост има "ОСЪДЕН", хем ЧСИ-тата им троят нервите.Калпаво поколение - хем нищо хубаво не може да направи, хем и за себе си не може да се грижи...
16
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Белият човек даде на целия жълт, черен и червен свят Индустриалната революция, науката на Нютон и Айнщайн, инжинерните постижения като ДВГ и реактивен двигател, микропроцесора. Сега вече всички трябва да сме равни и белите трябва да се чувстват виновни, че едно време са накарали *** от Африка и Индия да облекат дрехи и да придобият трудови навици.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
това не е бъдещето на Българияспоред американския посланник у нас бъдещето ни са ромите.
14
0
 
12
 
! Отговори
мирянин преди 6 години
такива като тази на снимката да се подготвят да раждат *** към черни деца, светлите й къси и очи завинаги ще бъдат загубени, мама Меркел е подготвила всичко!
13
0
 
23
 
! Отговори
вавилон преди 6 години
от 30% от населението на Земята, в момента белите са едва 3%, най-голямото малцинство на планетата, но всеки ден им правят пропаганда, че други са малцинствата и че на тези други белите трябва да дават и дават и дават, нечуван анти-бял геноцид!!
12
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
изглежда в България старостта иска да подчини младостта.

Спонсорирани публикации