Джон Малкович в кожата на Дали, Чърчил, Айнщайн, Жокера...

Сандро Милър отдава почит на великите фотографи
Обновена: 9 окт 2019 20:11 | 9 окт 2019 20:07, Нели Христова
4

Салвадор Дали

Снимка: Сандро Милър

Фотографът Сандро Милър е работил много пъти с легендарния актьор Джон Малкович. За това, когато решава да започне работа по проекта си, с който да отдаде почит на най-великите портретни фотографии, първият човек, за когото се сеща е именно носителят на две награди "Оскар".

"Малкович, Малкович, Малкович: Почит към майсторите фотографи" е проект, който успява да вкара актьора в обувките на известни личности като Салвадор Дали, Ейбрахам Линкълн, Джон Ленън и много други. Колекцията е съставена от близо 60 кадъра, заснета е в две сесии през 2014 и 2017 година.

Милър и Малкович се срещат преди 20 години, когато и двамата работят за театър в Чикаго. Скоро, осъзнават, че между тях има химия.

"Джон се превърна в моя муза, казва Милър пред CNN. - Той винаги е отворен за всичко. Никога не каза не за нито една идея, която имах за портрет. Сега имаме поне 200 портрета, които сме направили заедно."

Идеята на Милър за портретите идва през 2013 година, когато се възстановява от лечение на рак.

"Имах много време с мислите си. Започнах да се сещам за всички онези ментори, прекрасните фотографи преди мен, от които съм имал възможността да се уча. Когато затворех очите си, можех да видя тези изображения пред себе си, защото са толкова добре запечатани в главата ми. Изображения, които, когато ги видиш в музей или галерия, краката ти омекват", казва Милър.

Той проучва изображенията до най-малкия детайл. Обмисля дали да не повика различен актьор за всяко едно от тях, ала знае, че геният на Джон ще му свърши най-добра работа. Актьорът от своя страна претърпявал пълна трансформация.

"Той оставяше тялото си на Джон Малкович и отиваше в друго. Стана Мерилин Монро. Стана Уинстън Чърчил. След това отново претърпяваше трансформация и се превръщаше отново в Джон Малкович", казва фотографът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
ГосТ преди 4 години
Като нищо може да изиграе всичките,ако се направил филм за тях.Даже и женските роли.
2
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това е, който си го може, го може. Джон Многович.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И все в ролите на изчанчени.

Спонсорирани публикации