Рецептата Dnes: Бърза спаначена супа

Нещо, с което да се сгреете за обяд
25 мар 2020 10:58, Иванка Гъркова
4
Рецептата Dnes: Бърза спаначена супа
IStockphoto

По време на социална изолация и особено заради вирусите, човек се нуждае от по-питателна и разнообразна храна, за да бъде здрав. Супата е едно от нещата, което трябва да присъства в менюто ни поне 2-3 пъти седмично. Чрез комбинацията между отделни зеленчуци и подправки се получава бульон, който е пълен с полезни за организма вещества.

Освен пилешката супа, която е любима на много от нас, може да разнообразите като си направите спаначена. Зеленчукът е богат на желязо, но съдържа и много други минерали като калций, калий, манган, цинк и магнезий. В него има още фолиева киселина, ниацин, витамин А, витамин В6, витамин С. Рибофлавин, тиамин, бета каротин, които са други важни за процесите в тялото елементи.

Необходими продукти:

– 500 г спанак;

– 1 глава лук;

– 2 моркова;

– 1 червена чушка;

– 100 мл прясно мляко;

– 100 г ориз;

– зехтин;

– сол, черен пипер, червен пипер;

– 1 яйце.

Взимате спанака и го измивате добре. После нарязвате на ситно зеленчуците.

В подходяща тенджера слагате малко зехтин и запържвате лука. После прибавяте морковите и чушката. Доливате малко вода и ги оставяте да поврят няколко минути.

Още за приготвянето на супата четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
4
 
1
 
! Отговори
мимоходом преди 4 години
И откъде спанак, коприва...след като хората са затворени по къщите си?Стига с тези неуместни за момента ястия!
3
0
 
4
 
! Отговори
И аз да кажа преди 4 години
1. Ориз да "покъкри 5 минути" - трябват ви много здрави зъби ,за да го сдъвчете.2. Белтъкът на яйцето се пресича на около 50-60 градуса и ако го оставиш да ври, всичко ще стане на парцали.Като цяло продуктите са добри, само си коригирайте технологията.
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е задължително да е спанак вече се хванахме за зеленото и не е кой знае какъв проблем да се намери коприва, лапад и киселец рецептата горе долу е същата да ви е сладко на всички.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такава супа със застройка??- Просто унищожавате всичко полезно в нея ..лукът не се запържав- задушва се , като омекне се добавя и спанакът ,после се добавя червеният пипери се чака малко продуктите до го поемат ,оризът, с него също не трябва да се прекалява , е достатъчен ,за да посгъсти супата ,не е нужна застройка

Спонсорирани публикации