Германия – страна за ред и пример. Но парковете през уикенда – пълни

Спазва ли се социалната дистанция в страната?
13 апр 2020 13:15, Красимир Ангелов
265

Снимка: БГНЕС

Макар и случаите на коронавирус в Германия да са доста, страната се сочи за пример за ниска смъртност от COVID-19.

В неделя стана ясно, че за първи път в страната от началото на епидемията броят на оздравелите от коронавирус превиши броя на заразените, съобщи берлинският институт по вирусология "Роберт Кох". По данни на института броят на потвърдените случаи на COVID-19 в Германия към неделя е 120 479. Оздравелите пациенти са 60 200.

От последиците от заразяването с коронавируса в страната са починали 2673 души, което е един от най-ниските проценти в Европа.

Още по темата
Според мнозина експерти за сравнително ниската смъртност от COVID-19 в Германия има три ключови фактора: особеностите в разпространението на вируса, качеството на германското здравеопазване и дисциплината на германците.

С последното германците винаги са били пословични, въпреки че кадрите от големите градове през последните 2 уикенда ни навяват известно съмнение, поне що се отнася до това, което ние разбираме под дисциплина по време на пандемия.

В Германия забрана за посещения на паркове няма, но има строги правила за социална дистанция – забранено е събирането на повече от двама души на едно място, като изключения се правят единствено за семейства от едно и също домакинство.

Хубавото време този уикенд, съчетано с католическия Великден, буквално изкараха хората по паркове и градини. Как спазват жителите на Берлин социалната дистанция навън вижте в следващата галерия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


265
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
0
 
2
 
! Отговори
До 222 преди 4 години
С лека ръка пращаш по дяволите!!Същото важи и за тези от САЩ , които са решили да живеят в Европа, за тези от Европа, които са решили да живеят в САЩ, за тези от Китай, които са емигрирали, или за тези, които са емигрирали в Китай....Твоето изказване ме подсеща за един виц за българите в ада и също така, защо България е на това дередже. Аз вместо амин ще ти пратя поздрави и като съвет..Не съди толкова крайно!!!
184
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сал едни германци ще живеят, а другите ще правят имунитет на гол г... така ЕС няма са го бъде...
183
6
 
18
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 4 години
Нямат маски на суратите ????? Ужас ужас ужас ! Мутафчийски с рейтинга къде си ?
182
2
 
2
 
! Отговори
Тези на снимката преди 4 години
В Изолация ли са. Сега е ясно защо не искат да я прекъсват.
181
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези на снимката не са от богатите германци..моите си стоят на тревата в двора на къщата.другите съседи също.тук виждам студенти и бачкатори от южната ни съседка и полски водопроводчици.
180
7
 
1
 
! Отговори
До германец преди 4 години
Пич не че нещо но само като видя как си се писал във форума на всички ни става ясно каква гладна въшка си бъхан с комплекси.Писал се германец ахахаха не германец турбо див селянин си не конкурентен на живота в българия.Цъкай при швабите и някои ден ще си умреш в старчески дом които ти взима пенсията.Далеч от роднини просто защото на никои няма да му пука за поредния емигрирал гъзз3.Ама ще су гордееш це си работил за 2000евра и си карал 10г. Мерцедес. АхахахаПочивай в мир.
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те така натъкмяваха и престъпленията на мигрантите-ръгнали го с нож, но той паднал, ударил се и затова умрял. Не хора, а стадо ***, мачкащо всичко по пътя си към кланицата.
178
0
 
2
 
! Отговори
Германец преди 4 години
До някоя_сиТи май не разбра, че те дисквалифицирах. Айде обратно в бегемама. Там си сред свои.Или и за това трябва да ти плащам по някакви адвокатски тарифи :)
177
3
 
2
 
! Отговори
от Щипалка до 210 преди 4 години
До да го духаш, щипалко ок, съгласен съм, ще го направя, докато се разпадне ЕС, но ще го правя с кеф в нормална държава и спокоен живот, а ти го правиш всеки ден!
176
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чувствам се супер в немско
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 209 някоя_сиооохххх ! Ама какъв ник само си си избрал скъпи нежен, нежен Генди ! И даже в женски род но още не си си правил операция за смяна на пола , още си с мъжки атрибути ! Мъжът ти знае ли , че се флиртуваш тука ?
174
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"за първи път в страната от началото на епидемията броят на оздравелите от коронавирус превиши броя на заразените"Не ми е ясно как може да са оздравели повече отколкото са се заразили? И някой незаразен ли е оздравял?
173
5
 
2
 
! Отговори
да го духаш, щипалко преди 4 години
До щипалкакато се разпадне ЕС, да те видим къде ще "щипеш", най-вероятно, когато се върнеш, като наакан, ще спеш да щипеш
172
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако всички спазваха дисциплина в България вируса щеше да изчезне за 3 седмици ако никой не се заразява. А така ще се влачим месеци и надали ще изчезне. Понеже има много отворковци дето действат на принципа: "Те ще ми кажат на мене!". Така отворковците нищо полезно не постигат. Само увеличават и продължават мерките с ината си.
171
5
 
4
 
! Отговори
щипалка преди 4 години
Ето заради този балкански манталитет съм напуснал прекрасната България и от Х години съм в "нещастната" Германия...интересно защо тук на 90% нещата вървят както трябва / не всичко разбира се/ а при нас НЕ СТАВА !!! ОСТАНЕТЕ СИ СЪС ЗДРАВЕ /ТАМ/
170
2
 
1
 
! Отговори
Sherlock Holmes преди 4 години
Тук има една "някоя си", много дразни - явно се има за голяма работа. Ако обичаш, напиши си трите имена в Гугъл, и да видим какво ще излезе - упс, най-вероятно нищо. Напиши сега, да речем ''Майк Тайсън'' - неграмотен, криминален индивид споредтвоите високи стандарти, и виж какво излиза. Предлагам да се прекръстиш на ''никоя си'',ще ти приляга повече.
169
2
 
3
 
! Отговори
Браво, Щипалка! преди 4 години
"*** ....престанете да се сравнявате с Германия ! Когато тук се издаде заповед ВСИЧКИ я спазват независимо дали са съгласни или не....гледайте репортажи от места в БГ и си правете изводи....племе сме били и племе ще си останем ако не променим мисленето си !!!!".....И поведението си, Щипалка, че пред компютъра е лесно...по принцип граничим с Румъния, Гърция и Турция...но ГЛЕДАМЕ как и какво правят те. От дивана е винаги по удобно....и БЕЗОПАСНО....
168
3
 
8
 
! Отговори
щипалка преди 4 години
Хора ...Германците нито са по-умни...нито по-възпитани от нас. Просто спазват установени правила и им се получава. А ние се правим на по-велики от Господ...за нас нищо не важи...ние живеем по НАШИ правила....и за това в много ситуации "лапаме бахура"
167
3
 
6
 
! Отговори
До 197 преди 4 години
"Вижте кво, тая сутрин имаме цял ЕДИН заразен, забранявам да ходите до магазина, до тоалетната , само е разрешено до банката да си внесете вноската по кредита, но само с маска със златни нишки и сертификат от немския институт Хоенщайн."Отдавна мисля точно във връзка с този наш феномен да пиша...имам усещането, че Щаб, Държава, сякаш ги е яд, че няма починали, новозаразени....С какъв патос се обявяват брой засегнати на сутрешните им пресконференции...трагедия...катастрофа...национална
166
0
 
6
 
! Отговори
До 201 преди 4 години
"Както е казал великият Евреин Айнщайн дори в хауса ома някаква подреденост.Та нека не се изнасилваме с немският ред не е нужно да живееш като шебек."Така де...но защо тогава се сравняваме с тях?! Нещо май им харесваме правата, но не ни изнасят техните задължения?! Поне от заглавието на статията така го разбирам...нещо пак сме недоволни, ощетени...но пък се сравняваме?! Но няма и следа от въпрос през цялото време - а ние какво правим по този въпрос?!