Ваканцуване преди вота! Депутатите на работа чак на 9-и

"Атака" прокара решението, единствето от БСП се възпротивиха
Обновена: 12 окт 2016 10:59 | 12 окт 2016 10:37, Камелия Цветанова
51
Ваканцуване преди вота! Депутатите на работа чак на 9-и
Снимка: flickr

Изненадващо депутатите решиха, че излизат във ваканция заради предстоящия вот за президент още от днес.

Така председателстващият Димитър Главчев закри заседанието и насрочи следващото за 9 ноември, когато вече ще е минал първият тур на вота и политическите страсти би трябвало да са се поуспокоили.

Първоначалната идея беше почивката на народните представители да започне на 26 октомври и да продължи до 4 ноември, но... Николай Александров от "Атака" поиска още от днес народните представители да се разпуснат, защото на всички им е ясно, че предизборната кампания, която водят политиците от всички партии, излиза извън пределите на пленарната зала и не е редно цената за това да се плаща от обществото.

"Всеки, който участва в кампания има бюджет за това нещо и нека с този бюджет да си прави кампанията. Аз съм против да се харчат държавни пари за кампания оттук", мотивира се той и така успя да убеди 93-ма народни представители, които застанаха зад предложението му.

Социалистите пък бяха единствените, които се обявиха категорично против каквато и да е предизборна ваканция за парламента.

"Не виждам основание да няма заседание, основен това, че ви е трудно да съберете кворум или може и ви е страх от опозицията, защото тук е единственото място, което все още не можете да подчините на контрола си", обърна се червеният Жельо Бойчев към мнозинството.

Той предупреди, че ако парламентът не заседава се поставят под риск приемането на държавния бюджет за следващата година и данъчните закони, които вървят в пакет с него.

"Тук щяло да се превърне в предизборна арена! Тогава питам какво прави Министерския съвет, да го разпуснем и него, защото сега преди изборите се сети за учителите и им качи заплатите, за здравеопазването и прави гръмки обещания, за общините, на които ще даде средства", коментира Бойчев.

Той призова депутатите да продължат да работят по време на кампанията: "Така правите лоша услуга на Цецка Цачева (бел. ред. кандидатът за президент на ГЕРБ и председател на НС), защото когато се върне тук след изборите ще й е много трудно да навакса със законодателната програма".

Въпреки че няма да има заседания на парламента, парламентарните комисии ще продължат да работят. Депутатите обаче няма да имат право на служебен транспорт на Народното събрание с едно изключение  – за участието им в работата на комисиите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ТОЗИ ЕДНОМЕСЕЧЕН ОТПУСК Е ПЛАТЕН?
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЕДИН ОТ ВЪПРОСИТЕ НА РЕФЕРЕНДУМА Е : искате ли субсидията на партиите да се намали от 11 на 1 лев на глас.АКО ИСКАТЕ - ВЪРВЕТЕ И УЧАСТВАЙТЕ В РЕФЕРЕНДУМААКО НЕ УЧАСТВАТЕ, ЗНАЧИ ИСКАТЕ ДА ВЗЕМАТ ПО 11 ЛВ. НА ГЛАС, А НЕ ПО 1.
39
0
 
3
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 7 години
ВЯРВАМ ЧЕ ВЕЧЕ ВСИКИ ХОРА СЕ УБЕДИХА, ЧЕ ГЕРБ СА АБСОЛЮТНИ МЪРЗЕЛИВЦИ И САМО СЕ ОСЛУШВАТ, КРАДАТ И СИ ИЗМИСЛЯТ ВСЯКАКВИ ПОВОДИ ДА СЕ РАЗМОТАВАТ. ВАКАНЦИЯТА ИМ Е НЕОБХОДИМА ЗА НАГЛАСА НА ФАЛШИФИКАЦИЯТА НА ИЗБОРИТЕ ПОД РЪКОВОДСТВОТО НА ЦВЕТАНОВ, КОЙТО АКО ИМАШЕ НОРМАЛНА СЪДЕБНА СИСТЕМА В БЪЛГАРИЯ ОТДАВНА ТРЯБВАШЕ ДА ТЪРКА ЗАТВОРНИЧЕСКИТЕ НАРОВЕ. БОРИСОВ ПРОСТО ГО ПОЛЗВА ЗА МРЪСНАТА РАБОТА В ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ.
38
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ХВАЛА ! ...........***!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
37
1
 
6
 
! Отговори
Хахахаха преди 7 години
Каква стана тя? ПатрЕотите и атакистите първа патерица на герб? Ашкулсун! Хайде, всички идЕоти, заедно си гласувайте за "националистите"... явно ви харесва да ви го таковат....
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хе, хе! Сидер е слуга. И началото беше циркът миналата година по време на изборите...
35
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Народееее събуди сеееее калпазани долни еии че не съм в софия черен ще ви направя животеца хубав време време е за нещо по мошно от протести
34
0
 
4
 
! Отговори
Христо преди 7 години
Ами то ваканцията им е нормалното състояние на мръсните и жалки храненици от НС....Но нали ние си ги избираме,та ще си ги хрантутим 240-то долни мижитурки....БОГ да пази България,защото няма кой друг!!!!
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ВСИЧКИ БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЯ СТЕ КРЪВОПИЙЦИТЕ НА БЪЛГАРИЯ ! БЕЗ ИЗКЛЮЧЕНИЕ. ПРОСТО СЕ РЕДУВАТЕ ,НО ВЪВ ВСИЧКИ ПАРТИИ ПРИСЪСТВАТ НАГЛИТЕ КОМУНИСТИ ,КОИТО СЕ ПРЪСНАХА ПО ВСИЧКИ ПАРТИИ И ПРЪСНАХА ЗАРАЗАТА НА ДАЛАВЕРАТА !МИСЛЯ ЧЕ ПОЛИТИЧЕСКАТА КЛАСА НИ ТИКА КЪМ ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ,ЗАЩОТО ТОВА КОЕТО ЕЖЕДНЕВНО НИ СЕРВИРАТ НЕ СЕ ТЪРПИ !
32
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
един от коментиращите е много прав изгониха младите и и нтелигентни българи и на тяхно място искат да сложат тъи наречените бежанци с това продажно правителство начело с тиквата БЪЛГАРИЯ малко по малко губи индентичноста си и не е близък момента когато меркантилните депутати ще гласуват всички за поради създалата се ситуация държавата ни вече да се казва ***
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сега другарите има да се чудят къде да показват простотиите си!
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако не се върнете ше е супер!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 33, като си толкова загрижен, пък и личи-умен, защо не попиташ първо защо седесарски, бесепарски и герберски правителства докараха българите да са най-най-бедните хора в Европа??? Това ли ти е болката-Сидеров!!!
28
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
нищо ново под слънцето.те и без това не служат за нищо ,нека се спестят малко пари
27
0
 
15
 
! Отговори
Българка преди 7 години
Бихте ли ми казали думата "ваканцуване" от кога е в официалния български речник ? Разни елементарни политици си измислят разни думи и журналистите ги повтарят като папагали.
26
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не съм изненадан ни най-малко за Сидеров. Има толкова належащи проблеми в България, като например насилственото (без да се употребява груба сила, разбира се) настаняване на араби в българските общини, а през това време телевизия Алфа обсъждаха надлъж и нашир турските новини по телевизията майка! Не мисля, че този проблем в момента е толкова важен.
25
1
 
17
 
! Отговори
РАБОТНИК преди 7 години
А, СЛИВАНЕТО НА ПОЧИВНИТЕ С ПРАЗНИЧНИТЕ ДНИ ИМ ПРЕЧИ... СЕГА НАС (КАТО РАБОТОДАТЕЛИ НА ДЕПУТАТИТЕ) НЯКОЙ ПИТА ЛИ НИ - РАЗРЕШАВАМЕ ЛИ ИМ ДА "ВАКАНЦУВАТ" ???
24
3
 
19
 
! Отговори
Тончо преди 7 години
АТАКА обслужи ГЕРБ. ГЕРБ нямат интерес да работи народното събрание до изборите, за да се атакуват от парламентарната трибина. Волен, който е абсолютно купен изпълни мисията си! Вече не приличаме на държава, а на пълен фарс. Все едно сме Афганистан и вместо демокрация имаме някакъв монарх. Не случайно сега искат да дават лични карти за българско гражданство на всеки мигрант. Защо го правят ли, защото могат. Вие баламите гледайте интервюта и им слушайте пропагандата. Европейско бъдеще=унищожение!
23
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не очаквах такова предложение от "АТАКА"!
22
1
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 7 години
ОСТАВКА!!!! За "работа" в комисиите ще си взимат ДЕБЕЛИТЕ заплати!! Хрантутници ниедни. Готвят се да носят чувалите на изборите, ама тоя път анкетите по онлайн-форумите показват кой ще е новия президент!!!

Спонсорирани публикации