Дали утрото е по-мъдро от вечерта? Цачева и Радев с послания

Опонентите "премериха сили" писмено, зоват за подкрепа
107
Дали утрото е по-мъдро от вечерта? Цачева и Радев с послания
Колаж: Dnes.bg

Казаното отлита, написаното остава. Опонентите за балотажа на президентските избори Цецка Цачева и Румен Радев излязоха с послания към избирателите в писмена форма часове след първия тур.

Цачева направи това чрез пресцентъра на ГЕРБ, а Радев избра социалната мрежа, за да призове за подкрепа в неделя.

Данните от ЦИК на база 85.68% обработени протоколи сочат, че Румен Радев е получил 25.76% от гласовете на избирателите, а Цецка Цачева - 21.97%.

Според Радев вчера българите са гласували за промяна и с вота си са зачеркнали "илюзорната картина на България, която властта проповядва от екрана".

"Предстои ни решаващото усилие. След седмица трябва да спечелим битката за бъдещето на България. Да заявим, че промяната е необратима, че политиците са отговорни пред суверена, а това сме всички ние, българите", посочва Радев.

Цачева пък напомня на избирателите, че втори тур се свежда само до две възможности за избор.

"Българските избиратели трябва да си дадат сметка, че от тях зависи каква ще бъде тяхната родина и решително да се противопоставят на опита България отново да попадне в плен на тези, които рушат, вместо да съграждат, и разделят, вместо да обединяват", заявява тя.

Според нея първата води към "международна изолация, замразяване на европейски фондове, корупция, партизанщина, бедност и всички беди, които БСП причинява на България всеки път, когато се добере до властта".

По думите й втората възможност е България да остане в семейството на развитите европейски държави, да става все по-силна, все по-стабилна и просперираща.

Ген. Радев пък заявява решимост "битката за нова България" да бъде доведена до успешен край: "В нея българите няма да се спасяват поединично, а ще работят като осъзнат народ за своето справедливо и сигурно бъдеще. За благоденствието и културата си в рамките на европейското семейство, с което ни родее обща история и ценности. Една достойна и суверенна България, която ще говори със свой глас и ще работи за мир и сигурност в региона и на континента".

За подкрепа Цачева се обръща към "всички противници на тоталитарното комунистическо ляво, което продължава да се преражда в задкулисните олигархични кръгове, дърпащи конците и на настоящия ляв кандидат".

"Във всички избори досега сме печелили с гласовете на активните разумни хора, които вярват в собствените си сили и работят за България", посочва тя.

Генералът пък напомня, че предстои решителна седмица, която изисква мобилизация, и изразява увереност, че "пак ще сме заедно и ще сме още по-многобройни, защото нашите ценности свобода-солидарност-справедливост са кредо на всеки почтен българин, на мълчаливото мнозинство, което заяви желанието си за промяна".

Радев призовава всички българи да бдят за опазването на демокрацията и да не допускат да се реализират схеми за опорочаване на изборите.

Кандидатът на ГЕРБ пък дава само две възможности на избирателите: "Да позволим България да се върне в мрачното минало на идеологическите лъжи и подчинението на чужди интереси или с гласовете си да направим така, че тя да остане там, където е нейното достойно място - сред свободните европейски народи".

Цачева призовава всички съмишленици и партньори, които са част от демократичното дясно, да я подкрепят, за да победят заедно. Тя посочва, че като "десен човек" днес ще се срещне с Изпълнителния съвет на Реформаторския блок.

Радев пък заявява, че вярва в успеха, който по думите му е на всички, които милеят за Родината. "Знам, че статуквото няма да се предаде лесно. Но съм убеден, че можем да се справим, защото всички заедно сме по-силни от него", завършва той.

За финал Цачева уверява: "Аз ще се боря непоколебимо за независима и просперираща България в обединена Европа!".

По-късно от пресцентъра на ГЕРБ обявиха, че Цецка Цачева кани на дебат Румен Радев. От партията очакват отговор от него до края на деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


107
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 7 години
Искам България да стане по-Добро място за живот. Да не се налага да бягаме по чуждите страни .Това зависи от нас .Нека подкрепим Румен Радев човек който доказа че той е много над грозните лъжи по негов адрес и да не позволяваме на Герб да продължават да ни грабят и съсипват
83
1
 
2
 
! Отговори
Ели преди 7 години
Не ви ли е срам да изнудвате хората по този начин и да ги заплашвате. Толкова ли сте жалки .ако герб ги няма България ще изчезне от картата на света .Много на сериозно сте се взели .България я е имало преди вас и ще бъде и след вас.Дори преди вас си бяхме по добре
82
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 7 години
Комуниста кака Цецка е слуга на САЩ. От нея само едно може да се очаква - да видиме всички кукла на конци. А Радев - той категорично може да управлява армията и тайните служби. Срам е, просто е срам, една бивша комунистическа лелка да ми управлява мъже с оръжия в ръцете, готви да се бият във война!
81
0
 
14
 
! Отговори
haha преди 7 години
Генералът отвърна и на критиките относно липсата на политически опит: Признавам нямам опит в политически зависимости, в бизнес интриги, в корпоративни схеми. Много съм зле. Нямам опит, като други хора от отсрещната страна, да сменям партия след партия, само и само да извличам някакви облаги или да стоя на власт.
80
11
 
1
 
! Отговори
Цецка Ц. преди 7 години
Спете спокойно деца. Мама ще победи.
79
0
 
16
 
! Отговори
Боко шантажа преди 7 години
Радев не е бил член на БКП.Цацева е била.Кой е комуниста?
78
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това им е максимума на комунделите-25%. На балотажа едва ли ще стигнат до 45.А Бойко дори не се напъна.
77
1
 
18
 
! Отговори
Край преди 7 години
ГЕНЕРАЛ срещу пожарникар-"каратист". Борисов е свършен - сега едни мажоритарни избори за парламент и опита да се нахлузи на България простоват човек за диктатор ще е в историята.
76
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И аз като дясна избирателка казвам, че никой не може да ме накара да гласувам за Цецка! Не харесвам комунисти, ама Бойко мина границата с нея, уля се! Ей Путин, защо не се роди българин?
75
3
 
41
 
! Отговори
... преди 7 години
Жалко е как се подкрепя кандидат, който се излага публично през цялата си кампания. Говоря за Цецка Цачева- човек без елементарна обща култура, *** на човека, който обра България- мутрата Бойко. Цялата му партия е създадена от послушковци и е подкрепена от мутрите, които въртят фирмите му. Фирмите, през които източват родината ни. Ако беше честен дори и малко, трябваше още вчера да си връчи оставката, както каза, че ще направи. Поредната лъжа. Е, все пак ще му се наложи.Радев ще се справи.
74
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Радев е пич, Цецка е само пич-ka
73
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като десен избирател ОТКАЗВАМ да поема отговорността за лошия резултат, камо ли пък за следващия още по - лош; Радев щял да тласне БГ не знам в коя си посока, бил против НАТО и ЕС. АЛОУУУ, ми кой постави хората пред този невъзможен избор. КОЙ, питам, КОЙ?! Айде го намерете и му търсете отговорност, а не да се шантажира обикновения избирател, или точно такова е било планчето. Ако Фандъкова беше кандидат щеше да спечели най-вероятно на първи тур! Ай сик....
72
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
хареса ми как говори Радев, езици знае, няма да ни излага като БХ и Цурапък и за главнокомандващ на армията по го бива, предсавете си Цура на парад - смях
71
2
 
37
 
! Отговори
БКП преди 7 години
Време е Борисов да се обади на златната резерва Кристалинка Георгиева и за замени Цецка в 90та минута. Със сигурност Кристалина би спечелиа поне малко повече гласове от Цецка.
70
1
 
44
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 7 години
ББ направи голяма грешка - надцени се. Помисли се за толкова силен, че да може да издигне дори и магаре за президент и да спечели. В случая 'магарето' бе Цецка Цачева - жена, която няма нито харизмата, нито одобрението, нито дори визията, въпреки че последното не е толкова от значение. Сега Борисов ще трябва или да се промени или да рухне, защото мантрата за БСП и потоп вече не е актуална.
69
1
 
6
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До Радев не ставато понеже Плевньо е създал с чужда помощ???
68
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
v nedelia ste glasuvame za parvi patot kakto sled Osvobojdenieto ot Turcia e imalo izbori sega za pavi pat otivame , i ne sme rodeni na 11 noemvriza parvi pat ste glasuvame pra baba, baba, maika, 18 tehni priatelki barabar sas supruzite, decata , vnuci i pravnucite im, kakato i moia 16-dishna milost.ste glasuvame za Komandir Radev!
67
0
 
37
 
! Отговори
33 преди 7 години
Слушам коментарите на ГЕРБ и РБ и от тях лъха богоизбраност. Те са най - великите и други няма. Тук им е грешката и това са го прихванали от техния лидер ББ. Неговият нарцисизъм, его и посредственост докараха до отвращение хората. Ясно е , че гЕРБ нямат капацитет, нямат професионалисти , а само назначени послушни хора. Грозно е да чуеш от заклет комунист, че е на-големия комунистка., Това дразни хората.
66
0
 
40
 
! Отговори
каратист преди 7 години
А защо ГЕРБ не издигнаха човек като Радев ?Ами защото нямат ум за това и защото човек като Радев никога не би бил човек на ГЕРБ. Кой както иска да го разбира.
65
0
 
19
 
! Отговори
М, да ... преди 7 години
от пост 75Да се чете! Добре, Герб са емоционарни, но НЕ и разумни - заплахи , рекет, изнудване и снощи след изборите отново бяхме свидетели!

Спонсорирани публикации