Президентската институция – подценявана в кампаниите

Експерт: Не знаем нищо за кандидатите, само от коя партия са
13 ное 2016 21:00,
5
Президентската институция – подценявана в кампаниите
Снимка: Архив, Булфото

Двупартийният модел в България все още не е разбит. Може би не сме имали достатъчно харизматични личности сред кандидатите, които са били излъчвани от тези партии. Виждаме, че и тази година е така. Това каза пред Bulgaria ON AIR пиар експертът Александър Кръстев.

В разговора се включи и преподавателят от НБУ доц. Десислава Бошнакова, която каза, че причините да нямаме избран президент на първи тур е, че във всички кампании президентската институция е видимо подценявана в публичното говорене и от страна на участващите.

"Това прави и отношението на избирателите доста по-различно, отколкото на парламентарни избори. За мен това също е важна причина и в този предизборен дебат отново чувахме, "който и да изберем той няма правомощия". Голяма част от говоренето беше като на парламентарни избори, а ние всъщност избирахме президент", обясни доц. Бошнакова.

Тя сподели, че ние не знаем нищо за тези кандидати, знаем само от коя партия са.

"И двамата кандидати имат какво добро да покажат като личности. Ние избираме мажоритарно, избираме личността, на която бихме искали да приличат децата ни", категорична е преподавателката.

По думите на Кръстев водещите партии искаха да ни покажат какво ни очаква на едни следващи избори.

"Партиите се готвят много повече за парламентарни избори, отколкото за президентските. Тази институция не бива да се подценява", смята пиар експертът.

Във връзка със силата на социалните мрежи доц. Бошнакова каза, че те са изключително значими за една предизборна кампания, защото достъпът до тях е не толкова контролируем и регламентиран.

"Ако политическите възгледи на един човек могат да се променят от нещо, което е прочел някъде или чул, то той не е имал възгледи", категорична е преподавателката.

Според пиар експерта социалните мрежи функционират по начин, по който най-често виждаме статусите на най-близкото ни обкръжение.

"Социалните мрежи създават много голям потенциал за популизъм за онези теми, които много по-лесно се препращат от човек на човек", каза специалистът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Десислава Бошнакова преди 7 години
До кръстоносец Поне според моето мнение - не.
4
0
 
0
 
! Отговори
Десислава Бошнакова преди 7 години
Принципно, идеята на президентската инстутуция е да олицетворява онези качества, които хората искат да виждат в успелите хора. Това, че досега не сме имали президент, на който да искаме да приличат децата ни, е факт. Но би било добре достоен човек да заеме този пост и да е за пример. Просто мечта. А вие мислете каквото искате за мен. Хубав ден.
3
0
 
0
 
! Отговори
кръстоносец преди 7 години
до сега имали ли сме президент за пример?
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И кой, в крайна сметка, е искал децата му да приличат на Желю, Гоце и Плевньо?Ти ли мечтаеше да имаш такива деца ***, преподавателке?!
1
0
 
0
 
! Отговори
Бучински преди 7 години
Da,OMRUZNA NI DA SE SRAMUVAME DA NI KRADATDA NI LUZAT,CHE NESHTO SHTE SE OPRAVI, ;;;;MOZE BI;;;;;;ISKAM PROMJANA, ISKAM DA ZIVEJA V SIGURNA DURZAVA ,SUS SÍLNA ARMIJA, POLICIJA, BEZ PRESTUPNOST, BEZ K O R U P C I JÁ. P I S N A M IIIIIII DA SE SRAMUVAM ,ZA DRUGITE MACHKAI GENERALE

Спонсорирани публикации