Сбогом, парламент! Кунева дава път на младите

"Няма и няма да има спрени пари за образование", категорична е тя
13 фев 2017 15:30,
96
Сбогом, парламент! Кунева дава път на младите
Снимка: архив Булфото

Лидерът на ДБГ и доскорошен вицепремиер Меглена Кунева обяви, че се отказва от следващия парламент. Тя обясни решението си с желанието да даде път на младите хора в политиката.

Кунева съобщи това след заседание на ръководството на партията си. Първо пред него тя обявила, че не иска да е депутат в следващото Народно събрание. В същото време лидерката на ДБГ настоя, че остава в политиката и в Политическия съвет на Реформаторския блок.

Кунева беше категорична, че решението й да не се включва в листите не е заради призива на председателя на "Нова република" Радан Кънев към лидерите на Блока да се откажат от депутатски места.

Още по темата

"На приказки не обръщам внимание, особено когато се повтарят. Ако той /Радан Кънев/ се оттегли, добре", каза тя, цитирана от БТА.

Кунева отново коментира критиките на Бойко Борисов към нея. В събота той обяви, че даването на образованието в ръцете на РБ било голяма грешка. Лидерът на ГЕРБ разкритикува и някои от решенията на Кунева като министър. Тя пък му отвърна с въпрос кога образованието е станало важно за него.

Днес Кунева обясни, че не иска да се фокусира в предизборната тактика на ГЕРБ и и тяхната чувствителност.

"Ако съм направила така, че за 10 месеца лидерът на ГЕРБ да заговори за образование, значи има положителен ефект", коментира само тя.

Кунева коментира и липсата на номинация за български еврокомисар. За себе си тя каза, че не е получила такава, но разкритикува това, че страната все още няма кандидатура. Според нея това е безпрецедентно.

"От декември досега да нямаме наша кандидатура, е аргумент, че за България не е толкова важно, ако сме без еврокомисар", смята лидерът на ДБГ.

Бившият просветен министър коментира и скандала с парите по оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж". Тя беше категорична, че няма спрени евросредства и няма и да има.

По-рано днес служебният министър на образованието Николай Денков съобщи, че ЕК спира временно плащанията по прогрмата, а когато проблемите бъдат отстранени, ще има финансови корекции.

Кунева обясни, че миналото лято самата тя като просветен министър е спряла проекти заради съмнения за нарушения и дори ги е дала на прокуратурата.

Става дума за два проекта, свързани с ромската интеграция в предучилищна и в училищна възраст. Имало е и наложени административни наказания на виновните лица.

"Заради спрените от мен проекти миналото лято, сега няма спрени пари от ЕС", каза Кунева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кунева е много по-полезна в ЕС! Задачата й е до година -две ЕС да бъде ликвидиран...А Кунева е ликвидатор от европейска категория - знае кое как става,може и го е правила!
61
0
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 7 години
Ей най сетне България се освободи от една вещица.колко ще е добре примера и да последват старите мошеници: Доган, Местан, тиквата Прасчо Каракачанов, мангото Симеонов, болния Сидеров, Гергов ,Цецо ушко и други.крадливи политици които унищожиха България
60
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 7 години
Олекна ми.Отдавна си мечтаех и в България да се появи родна ,доморасла Кондолиза,и ей на-появи сЪ.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Сбогом бабо Йес.Сбогом и дано не те видя повече.
58
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Куня е при Цура Ризова в момента, вицове разказва ...
57
0
 
1
 
! Отговори
Кака Кури преди 7 години
До АнонименИ като онази чиборашка Бокова.
56
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тази направи всичко възможно да унищожи образованието... Всички по-млади и качествени хора се махнаха, откак Кунева наложи новия закон. Всички говорят, че уж образованието било приоритет, а колегите казаха, че просто няма как да останат на такава работа, при все желанието им. Бяха готови да работят за тия 500 лв, но новият закон обезсмисли всичко, унижението е голямо.
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мераци за еврокомисар а,ама ако знае колко я мразят българите ,като онази американска пионка Кристалина..
54
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Искаме жена за български еврокомисар каза един евротолераст.Очевидно Кунева очаква номинация и затова не се кандидатира за депутат.Но ако наистина я номинират това ще е поредната държавна измяна,след престъпното номиниране на друга антибългарка Кристалина.
53
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако тая я номинират за еврокомисар, аз отивам да протестирам. Очаквам ви и вас.
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Неслучайно Русия определи БГ като нейн агент в ЕС и НАТО!Никаква организация, включително СИВ и Варшавския договор не можаха-и не могат- да устоят на разрушителния гении на такива доказали се некадърници в "щаб-квартирите " им като Симеончо,серГЕЙчо, Бойко,Сталинка ,Мунчева,Бареков...!Те са БГ-секцията на най-успешната международно организирана "капиталистическа" организация начело с Бжежински и Кисинджър-разрушиха без един комунистически изстрел и НАТО, и икономиките на САЩ и ЕС!Хора на Путин!
51
2
 
16
 
! Отговори
БАБА БУНА преди 7 години
ЩЕ БЯГА В ЮЖНА АФРИКА,ТУКА ВЕЧЕ Е ОПАСНО.
50
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Време е за народен съд , смърт чрез разстрел и даряване органите на крадливи депутати на нуждаещи се българи !
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ха, искаме си стария АЕЦ и ...родното просветление....
48
2
 
27
 
! Отговори
Ха-ха преди 7 години
" Сбогом, парламент! Кунева дава път на младите ".Ха-ха, др. Кунева никога не се отказва, т.е. да даде път на младите.Тя просто прекрасно разбира, че пътеките й са отрязани към парламента. Завинаги.Внимавай, народе, да не я посочат за еврокомисар от страна на България!Че тогава отново ще си блъскате главите, но ще е късно!
47
4
 
25
 
! Отговори
ognyanz преди 7 години
И да не се откаже, кой ли пък ще я избере нея. При мажоритарен вот няма никакъв шанс. Но при пропорционален и магаре може да вкарат в парламента.
46
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Лидерът на ГЕРБ разкритикува и някои от решенията на Кунева като министър. Тя пък му отвърна с въпрос кога образованието е станало важно за него."===Че то и за нея образованието не беше важно. Важното за нея беше да се изстреля на поредния висок пост, без значение какъв е и в коя сфера. Със сигурност се отказва от следващия парламент защото има план за някоя по-добра длъжност някъде. Предполагам в ЕК, че там наскоро обявиха, че искат жена от България за еврокомисар.
45
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пенсионира се, сега ще се радва на честно изработените си пари.
44
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
тази мира няма ще намери ниша всеки ден да излиза по телевизията и как човек да се отърве от това чудовище
43
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Ромката" ГО каза Сбогом, магистрала! Кунева дава път на младите, отива на второстепенните пътища.

Спонсорирани публикации