Заради сигурността: Всеки втори преглъща и връща ДПС във властта

Проучването на "Галъп" е правено преди посланието на Ахмед Доган
17 мар 2017 16:30,
110
Заради сигурността: Всеки втори преглъща и връща ДПС във властта
Снимка: архив "Булфото"

20 процента от българите биха приели ДПС като някаква част от управлението на страната във формула, която осигурява стабилност и да се противопоставя на намеса от страна на Турция.

29% биха приели управленска формула с участието на движението само при определени условия. 48 на сто обаче не биха приели под никаква форма и при никакви условия ДПС отново във властта.

Това сочат данните от експресен телефонен сондаж на "Галъп", проведен на 14 и 15 март 2017г. сред 802 души в цялата страна. Той е възложен, финансиран и проведен от "Галъп интернешънъл". Проучването е правено преди посланието на Ахмед Доган от снощи.

Още по темата

"Този експериментален въпрос показва, че обществото ни е разделено наполовина по отношение на ДПС – половината биха го приели (със или без условности), а другата – не. Съотношението обаче вероятно ще се промени след изявлението на Доган, с което той на практика прави заявка срещу намеса от страна Турция и вероятно за включване на ДПС в обща политическа формула", анализират социолозите от "Галъп".

Сондажът е тествал и начинът, по който българите приемат ДПС и ДОСТ. Според социолозите обществената интуиция засега нарежда ДОСТ като по-близка до Турция формация, в сравнение с ДПС.

И върху двете обаче стои подозрението, че не работят за интересите на България, но при ДОСТ това е по-изразено. А при директен въпрос кой е по-близко до Турция, 65% казват ДОСТ, а 22% - ДПС.

Проучването е тествало и нагласите на хората в България към евентуално включване на Обединените Патриоти, както и на Веселин Марешки в управленската формула на страната.

Патриотите се ползват с най-висок кредит на доверие, като участник в бъдещо управление. Общо 63% биха ги приели в управленска формула – със или без условия. 58% пък биха приели формацията на Марешки.

************************

Данните са от експресен телефонен сондаж на "Галъп интернешънъл" по актуални теми, проведен между 14 и 15 март сред 802 души в цялата страна, независим от външно финансиране. 1% от извадката отговаря на около 55 000 души. Максималното стандартно статистическо отклонение при 50-процентните дялове е ±3,5%. Подобни сондажи могат да послужат за хипотези по важните въпроси на деня.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: ДПСсондажВоляГалъп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ДОСТ е единствената демократична, проатлантическа партия в страната. Абсолютно всички други доказаха, че са троянски коне на Русия и за представители на модела КОЙ. Вече близо 30 години тези руски храненици работят за обезлюдяването на България и подаряването й на Русия. Турци, българи, помаци, *** и всички други български граждани : Гласувайте за ДОСТ ако искате България да я има на картата на света.
76
2
 
5
 
! Отговори
EVET преди 7 години
Гледай какво нещо е ДОСТ, направи от Ахмет турчина, русофил и туркофоб!Време е за ДОСТ
75
0
 
3
 
! Отговори
Бай Хой преди 7 години
Друг път всеки втори връщал ДПС. Знаем като бяха на власт как пречеха на земеделците. И двете партии работят за собствени интереси/и тези на Турция/. Тия социалогически проучвания са боза. Ако са ги правили в Шумен, Разград и Кърджали е възможно това.
74
0
 
2
 
! Отговори
EVET преди 7 години
Пресконференция на председателя на ДОСТ г-н Лютви Местан: Българските граждани трябва да узнаят истината за Доган и неговия "патриотизъм"!Утре 18.03.2017 г. от 11 часа в Пресклуб БТА!(София, бул. "Цариградско шосе" 49)
73
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Избори...всичко може да се чуе.
72
0
 
2
 
! Отговори
Ravok преди 7 години
Ai sik-tir, chengedjiiski halturi!
71
4
 
4
 
! Отговори
Христо Ботьов преди 7 години
На оружие братя!Доган президент!Местан Премиер! Ураааааааааааааааааааааааааа!
70
2
 
5
 
! Отговори
Хм преди 7 години
До Разочаровани до ГласувайтеНа сегашният етап негласуването обслужва единствено интересите на ДПС и ДОСТ и максимално улеснява усилията им за сриване на България(в две различни направления).Така че....За Бога братя,гласувайте!За някоя БЪЛГАРСКА партия С ВАЛИДЕН ВОТ!Високата активност спасява,ако не от двете напасти,поне от ДОСТ!
69
2
 
5
 
! Отговори
Факт преди 7 години
До Кой узакони ДОСТ?Такова решение формално може да бъде взето от един съдия,но ако е собствена инициатива-спукана му е работата.В съда решенията се вземат от структура подобна на мафиотската-с "кръстници","лейтенанти","войници" и всички други атрибути.Има си вътрешно разпределение на делата,как да бъдат решени,какви суми да бъдат получени и как да бъдат разпределени.Доказателства за това?Само косвени-т.е. крайните решения по делата.
68
4
 
0
 
! Отговори
Гласувайте преди 7 години
До РазочарованТова да не гласуваш е по-зле от колкото да гласуваш за ДОСТ и ГРОП едновременно!
67
1
 
6
 
! Отговори
Галъп манипулира преди 7 години
Галъп в прав текст Ви казва - приемете ДПС като бъдещ партньор на БСП. Имат договорка и за по-сигурно се търси трети, който да легитимира тази коалиция. Този трети ще е ......кой мислите? Патриота Краси Каракачанов разбира се било то като подкрепа или директно в коалиция. При така очерталата се ситуация ГЕРБ нямат никакви шансове. Дали те не искат точно това за да се наслаждават на спокойствието в опозиция.
66
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Кухи глави празни. Избор имате ли. Имате. Никой няма да гласува нито за ДПС, нито за ДОСТ. Но за предпочитане е ДПС 100% пред ДОСТ за каквото и да е. В коалиция. Като противник. Каквото и да е. ДОСТ е олицетворение на злото.
65
0
 
3
 
! Отговори
Хм преди 7 години
Видяхме поръчкови соц.проучвания от кого ли не-ГЕРБ,БСП,Патриотите,АБВ,Реформите и ДА-то.Всеки си наглася "данните" както му изнася!Защо да няма и такова на ДПС,ха-ха!?
64
1
 
11
 
! Отговори
ДПС>ДОСТ ??? преди 7 години
Боже, какво доживях - българите да приемат с охота чисто турска партия?!Така лукаво ги подведоха с ДОСТ, че сега ДПС им се вижда като манна небесна...
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Абе какво им се връзвате на Галъп !? Оня ден по БТВ казаха че,са нелигитимни !!!
62
0
 
11
 
! Отговори
Bad Company преди 7 години
Ama как само ни бутат по шанцата голфърите-социолози, а? А и заглавието на статийката си го бива: "Всеки втори връща ДПС във властта" .Ххахахахахаахахахх!! Абе вие чувате ли се брееееееее??? Айде излезте на улицата, попитайте първите десет човека дали искат ДПС във властта и чакайте пет да ви отговорят с "ДА"????? Вие ли сте изтрещели или нас нацяло за канарчета ни взехте. И престанете да изписвате само "Галъп" а не "Галъп интернешанъл". Щото първото е агенция а второто Андрейчова червена помия
61
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И това е начин да вдигнете избирателната активност. Политиците са в криза, отчаяващата ситуация изисква отчаяни мерки
60
1
 
7
 
! Отговори
u4en преди 7 години
ДПС е ппроклятието на БГ! ДПС 2%....ДОСТ 4%...и прехода свършва! Доган в КАУША и вси4ки далавери на светло ! ПАНИКАаааааа !!! ще връщат пари....с лихва!
59
1
 
3
 
! Отговори
до Хитър Петър преди 7 години
Никакъв Възродителен процес не е виновен;(и преди него,и след него си беше разработка на КГБ и ДС.)Виновна е нашата БЪЛГАРСКА ГОСТОПРИЕМНОСТ: ако си бяха отишли в Турция( както мароканците след 700г. в Испания) нямаше да имаме НИКАКВИ ПРОБЛЕМИ: джамиите в Испания са САМО МУЗЕИ или станали катол.църкви.А Турция стана "важна" след като я направиха ЧЛЕН на НАТО( благодарение, че беше съседка на соцБългария).Сега с всичките скандали и купуване на самолети от Русия,БЕЗ НАТО ще бъде държава от 15 в
58
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ОМЕРЗЕНА И ОТВРАТЕНА СЪМ- ПРЕДСТАВЯТ НАЙ БЕДНАТА И НАЙ ТРУДОЛЮБИВАТА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРИЯ- ТЕ С ДВОРЦИ, ЯХТИ, КОЛИ И РАЗКОШЕН ЖИВОТ/ КАЗВАТ ЖИВЕЕЛИ ЕДИН ЖИВОТ/ТЕХНИТЕ ХОРА ЕДВА СВЪРЗВАТ ДВАТА КРАЯ, А СЕГА В ЕВРОПА- ЦЕЛИ СЕЛА, НЕ МИСЛЯТ ДА СЕ ВРЪЩАТ. ТУК МЪРЗЕЛИВИ И НЕГРАМОТНИ- ТАМ ДОБРИ И ПРЕДПОЧИТАНИ РАБОТНИЦИ. ИЗБЯГАХА ВИ РОБИТЕ, АГА.

Спонсорирани публикации