Бивши депутати: Да спрем да даваме Румъния за пример!

Трябва да се сърдим на онези, които не са гласували, смята Калина Крумова
Обновена: 26 мар 2017 18:18 | 26 мар 2017 18:15,
26
Бивши депутати: Да спрем да даваме Румъния за пример!
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившите народни представители Юлиана Дончева и Калина Крумова призоваха за реални действия и истинска промяна от бъдещите депутати. В изборното студио на Bulgaria ON AIR Дончева посочи, че този път е гласувала за "реална промяна, защото вече не можем да даваме Румъния за пример".

"Смущава ме, че избирателната активност е ниска. Нека този път станем свидетели на истинска промяна, а не само на ораторски умения. В миналото НС имаше депутати, които се държаха нагло. В България стана практика да се извинява неизпълнението на програмата с коалиционния партньор", коментира тя.

Според нея има и съвестни хора в НС, но във фокуса на медии и избиратели са недобросъвестните народни представители.

Калина Крумова отбеляза, че ако избирателната активност се запази ниска, всички недоволни трябва да се сърдят на тези, които не са гласували, а не на избраните политици.

"Имам горчивото усещане, че бидейки представители на властта, голяма част от хората забравят, че битката е на човешка гледна точка, невинаги на програми. Когато Валя или друга майка потърси политик, това не е политизиране на проблема, а търсене на решение", заяви тя.

Валентина Христова, която е майка на дете с увреждане, настоя, че очаква от новата власт да вземе присърце хората с увреждания като цяло. "Да не забравят, че когато навършат 18 години децата остават деца. Нещата след 18-годишна възраст далеч не са розови", каза тя в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"Закон за личната помощ ще реши много проблеми", категорична бе Валентина.

Блогърът Мария Пеева обяви, че очаква промени в образованието и затова ще се работи много след изборите.

"Започва кампания, която ще цели такива реформи. Ще се борим за такава промяна. Политиците трябва да направят така, че децата ни да искат да останат в България", коментира тя.

Всичко за Избори 2017 четете в страницата на Dnes.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хохохо..Как да се сърдиш на народа като е прозрял, че за нищо не ставате ??????
22
0
 
4
 
! Отговори
Bay Sali ot Smolyan преди 7 години
Румъния за пример не става, ние нямаме толкова затвори. За пример може да вземем някоя АФРИКАНСКА СТРАНА.
21
0
 
6
 
! Отговори
Хаха преди 7 години
На нас Българите винаги някой друг ни е виновен.Ще даваме Румъния за пример защото те се опитват да се оправят, у нас се опитваме да не се оправим. Така ще има още за крадене от тези отгоре... сами ми кажете как 20 годишен си купува Порше в София, при заплати 500-1000лв или кифла на 18 ходи до Малдивите на почивка. Въпрос с не много повишена трудност - родителите крадат като за световно, верно има 1% бизнесмени спечелили честно, но останалите 99% не толкова честно. Никои контролен орган никой нищо не знае ... в затвор някой? Няма? Дела много под тезгяха, прах в очите и в затворите са тези дет
20
0
 
0
 
! Отговори
Ако мрънкачите преди 7 години
`няма за кой да гласувам` не харесват дори Костадин Костадинов и не гласуват за него поне колкото да не е за турците, комунистите и грантаджиите, тогава и Господ не може да ви помогне - връщайте се в тинята и чакайте края на безсмислените си животи.
19
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е няма начин да кажат друго, нали иначе са за затвора....
18
0
 
4
 
! Отговори
кольо преди 7 години
Дали Дончева с богатите си мъже или Крумова с ниския си интелект и неспирните лапсуси имат и най-малка представа,защо точно с Румъния се сравняваме.Драги и прости дами,ако поне малко си размърдате гънките сигурно ще си спомните,че промените и там и тук започнаха по едно и също време,икономиките ни бяха еднакви,доходите и културно развитие също.Вие с кой предлагате да се сравняваме ,интересно ми е да знам
17
0
 
7
 
! Отговори
Gorge ot Gyrgevo преди 7 години
В Румъния не е много добре ,но е в пъти по добре от България.
16
3
 
6
 
! Отговори
дядо Йоцо вижда преди 7 години
Докато има наивни и простовати хорица, които се лъжат лесно на ало измамниците ще има и такива, които ще гласуват за БСП . Това са едни и същи хора! Надявам се болшинството от народа вече да е прогледнал!
15
0
 
12
 
! Отговори
Хитър Петър преди 7 години
Защо? Защото Румъния е 10 пъти по-добре от България и там няма дори етнически партии.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Бе сичкото добре, ама имам идиотското чувство, че бат' не иска да е на власт баш тая година.
13
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Георги 10 Ами питай бате ти Костов, П.Стоянов, Н.Михайлова, Класната, Желю Желев и т.н. защо, като взеха навремето цялата власт, не направиха лустрацията... Така че деленето комунисти-антикомунисти е безплодно и прилича на плюването ЦСКА-Левски...да има нещо народа да се дели! В България не е имало антикомунисти, а дори да ги е имало, те отдавна са на едно друго място.Т.н. дисиденти са отгледани от БКП, а пък след 1989 комунистите са най-големите капиталисти...
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Дончева мила ти във всичко си бивша, това говори много за теб.
11
2
 
13
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
За кого да гласувам като всичко е гротеска и извратения! За "десните антикомунисти" от ГЕРБ с лидер член на БКП, отвратително самовлюбен некадърен нарцис мутрон и кохортата му от калинки ли?, за некадърниците от БСП ли, такива като станишеф без нито ден трудов стаж; за ДПС арския мафиот въжеиграч хидроинженер, осъществяващ с Боко покровителство на дебелия КОЙ; за местаня ли - пфууу, отврат; за псевдореформаторите ли и десни сектанти; за патрЕотете ли с безидейният им популизъм ..за Магарешки ли.
10
0
 
16
 
! Отговори
Георги преди 7 години
В румъния изкараха комунистите от власта - някой ги застреляха, други ги бутнаха по затворите. През 2012год. въведоха лустрация - който е комунист няма право на държавна работа. Ето че сега са по-напред от нас. А преди 20год. нямаха пари за улично осветление по градовете. Умираха от глад. Колите им мухлясваха.. смятайте ние колко сме зле. Нашите комунисти съсипаха готовата държава с тяхното крадене
9
1
 
15
 
! Отговори
bluesky1 преди 7 години
Ниска била избирателната активност! Не съм гласувал от близо 10 години! За кого да гласувам???? Не виждам нищо, което поне да е близко до читавото, на политическия небосклон! Само като им погледна кандидат листите на която и да е партия и ми се повръща... некадърник до некадърника, крадец до крадеца, слабоумен до слабоумен, подмазвач до подмазвача....Пфуууууууууууууууууууууууууууууууу
8
0
 
15
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Избирателната активност е ниска защото повечето хора за загубили вяра че нещо положително ще се промени при тази система. Тя е 1 политически "& 22". Във властта се въртят едни и същи играчи и независимо кои от тях са на власт целта им е 1-a, запазване на статуквото! Което може да се определи с 2 думи - корупция и грабеж!
7
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако спечели една от двете комунистически партии то това ще означава краят на Българската държава и народ. Може би ще се учудите кои са тезе две комунистически партии?! Ами едната е бкп-бсп а другата е бкп-герб. Или ще кажете ама герб не са комунисти! А какъв е водача на партията? Не е ли член на БКП и червената му книжка още наднича от джобчето му. Та нали заради тази червена книжка отказа да се деполитизира! Затова гласувайте за всеки друг но не за комунистите и на Иван Костов за протежето!
6
2
 
0
 
! Отговори
At en tion преди 7 години
Po kakva li programa ste rabotiat bulgarite v admina utre? Da ugodiat na orajeinite i energiijite miliarderi....Socializam li, razvit li, zrial li, zelen li, pemben li, religiozna demokracia li, partiina diktatura li, sultanat li....
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Колко бежанци има от Сомалия към ЕС и колко от БГ към ЕС, като процент от населението айде да се сравним със Сомалия щото Румъния е светлинни години напреде.
4
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Рубладжиите много бяха надъхани, че ще са първи, а сега се оказа, че падат, що мълчите сега, копейкаджии мамини сладки? :D

Спонсорирани публикации