Безплатен бензин сипи догоре... Паролата – "Депутат"

Схемата за закупуване на гласове бе разкрита в Добричко
28 мар 2017 20:12,
21
Безплатен бензин сипи догоре... Паролата – "Депутат"
Снимка: архив Reuters

Пълнят ти колата догоре с бензин или дизел – около 50 литра, след това отиваш при касиерката на бензиностанцията и казваш парола, част от която е името на кандидат-депутат от определена партия и си... тръгваш без плащане.

Вместо касов бон, имената на клиентите се записвали в тетрадка – тази нова схема за закупуване на гласове по време на кампанията за проведените парламентарни избори разкри на пресконференция окръжният прокурор на Добрич Пламен Николов. По този казус са разпоредени 7 ревизии и проверки на две физически лица и свързани с тях 5 търговски дружества, съобщи "24 часа".

Още по темата

"Прокурорите от петте района в Добричка област са работили по 33 преписки за нарушения в изборния ден. Всички са приключени с отказ за образуване на производство", добави прокурорът.

Работи се по 4 досъдебни производства, но разследването им ще се забави, тъй като ще се разпитват свидетели по делегация от други населени места.

Едното производство е за горивото. Другото е за намерените около 10 тона храни в склад за пестициди. Те са били разпределени на пакети, включващи трайни продукти – олио, брашно, боб, леща и др. Продуктите са от български производители. Доставчик е сдружение с нестопанска цел, регистрирано в Пловдив.

"По пакетите няма лого на партия, проследяваме пътя на парите", каза Николов. Храната е преместена в друг склад, а получател е бил кандидат-депутат от политическа партия.

Останалите две производства, образувани по време на изборите в Добричко, са срещу двама кметове на села в община Балчик с преобладаващо ромско население. Те поемали ангажимент за купуване на гласове срещу съответен процент за тях. Единият дори обещал да достави за партията, с която договарял, повече гласове, отколкото жители имало в селото - посочи Николов.

Той съобщи още, че е имало случаи на умишлено отклоняване на вниманието на органите на реда. Така е постъпила политическата сила с най-много нарушения, от която в изборния ден, докато вървяла търговията на гласове срещу гориво в Балчишко, била подадена жалба до всички институции, че на другия край на региона – в Тервел, има купуване на гласове и незаконна агитация в полза на друга партия. Този сигнал не се е потвърдил.

"Сред другите нарушения са водене на агитация на чужд език – като сигналите са изпратени до РИК, организиране на митинги и събрания без предварително да е уведомена местната власт – тези сигнали са изпратени до кметовете за налагане на глоби на организаторите", обяви Николов.

Най-много са нарушенията в общините Добрич, Добричка и Тервел, а три четвърти от тях са от една политическа сила, която действала в райони със смесено население – добави окръжният прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Вагнер преди 7 години
Преди в Добрич имаше доста надути пуйки че са големите граждани- тъпанарчетата.Сега не са в Толбухин а самия град от роми не можеш се разминеш.Не е лошо иначе градчето ама и то пропадна
12
0
 
2
 
! Отговори
Добрич преди 7 години
Не е по Марешки това! Нямаше да посмеят, знаеше се, че влиза! Това е по ДОСТ мисля, защото от самото начало се знаеше, че няма да влязат. по партии, които влизат и евентуално ще за в управляваща коалиция в България- Не е било, Не се е работило и Не може да се работи.
11
2
 
4
 
! Отговори
Storm преди 7 години
-Ливни ми ту литърс плийз.-В туби ор нот в туби?-... в туби.
10
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Лив ми уан лите9228р биндзин би-й-й-те....!
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До фактНЕ ИМ ВЯРВАМ ,ДОКАТО КРИЯТ ИМЕТО НА ПАРТИЯТА !!!Е как да тикажат името на партията и на кандидат депутата, той даде заявка за министър-председател с неговите мизерни 4%, кой полицай ще рискува да издаде името на кандидат министър-председателя нали след това ще остане без работа.
8
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
паролата е кой има влияние на ромите от добрич? Разбира се че е сополанко и началника на мвр.добрич за сополанко няма информация а всичко той върти. всички в добрич знаят кой раздава големите пари. полицията в добрич са организирани стари бандити а тая новина е реклама че вършат работа. аз съм ром:) виждам чувам хич не е смешно
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
паролата е ярак
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Смятай какви гладни гольовци са тези,щом са паднали за четиридесет литра гориво. В пари не ми се обръща,защото тогава падението на тези гольовци е потресаващо. Другият вариант е да са държавни хрантутници,те са такива гладни,подкупни и крадливи. Досущ като милю в бъзака,воден от мотото "няма аз да оправям света"
5
4
 
38
 
! Отговори
dron преди 7 години
Марешки няма бензиностанция в Балчик.
4
2
 
26
 
! Отговори
Недоволен преди 7 години
Кокошка при хамбаря ... ко ко ко
3
33
 
23
 
! Отговори
Пешо преди 7 години
Името и е Воля на магарешки се превежда Инат!
2
19
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Че коя ли е партията? Сигурно на бензинаджията.
1
6
 
51
 
! Отговори
факт преди 7 години
НЕ ИМ ВЯРВАМ ,ДОКАТО КРИЯТ ИМЕТО НА ПАРТИЯТА !!!

Спонсорирани публикации