Борисов ще иска касиране на вота

"Ще правя кабинет на малцинството, макар че не очаквам подкрепа"
Обновена: 16 май 2013 16:47 | 16 май 2013 13:19, Веселина Йорданова
1367

Снимка: БТА

Днес, най-късно утре ГЕРБ ще внесе жалба до Конституционния съд и ще иска касиране на изборите. Мотивът ни е грубото погазване на закона в деня на размисъл. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на първата пресконференция на партията след изборите на 12 май, когато от ГЕРБ решиха да изчакат окончателните резултати на ЦИК. Според тях партията на Борисов, която получи най-много гласове, ще има 97 депутати в новия парламент.

Най-добре е да се направят нови избори, заяви Борисов. В конфигурацията, в която са четирите политически партии в парламента, не би могло да се направи стабилно правителство, смята той.

Борисов заяви, че не знае как „Атака“ и ДПС ще се подкрепят. Според него е абсолютно несериозно да се говори за програмно правителство предвид тезите на партиите по важните теми.

Освен да намерят една обща тема - да се вземе някой голям заем, който година-година и половина да се изхарчи. Ако това се направи, искам българите да знаят, че след това Господ няма да спаси България, беше категоричен лидерът на ГЕРБ.

Още по темата
Борисов смята да предложи правителство на малцинството в рамките на този парламент, знаейки, че то няма да бъде подкрепено. Длъжен съм за този над един милион българи, застанали зад нас, аргументира се той.

Новите избори могат да бъдат направени в рамките на месец и половина, смята лидерът на ГЕРБ. По-лошо ще стане, ако има безпринципни коалиции, които да работят, смята Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира, че във всички избирателни секции представителите на опозицията са болшинство. Според него няма начин при това разпределение на силите вотът да бъде подменен.

Борисов е категоричен, че няма да преговаря с БСП за съвместно управление. Те минаха всякакви граници, заяви той.

Допуснали сме много грешки, направеното плюс грешките прави над половин милион избиратели. Топли ме и ми е добре, заяви Борисов в коментар на получените от партията му 97 депутати.

Нямаме никакво съмнение за категоричната победа за първи път в новата история на ГЕРБ, каза Борисов.
Той благодари на всички симпатизанти на партията, които я подкрепиха. За пръв път в новата ни история политическа партия да е отново победител на парламентарни избори, посочи той.

Първото място на ГЕРБ е истинската оценка за тези четири години, глас народен, глас Божи. Както и да гледам резултатите, 97 е повече от 84 - и наобратно, и три пъти да ги гледам, заяви Борисов, като визира резултата на „Коалиция за България“.

Лидерът на ГЕРБ показа и разпределение на гласовете по възраст. Техните „млади хора“, които гласуват за тях, са след 60 години, коментира той.

Зле сме при хората с основно образование, още по-зле сме, където е по-ниско от основно образование, там категорично ни побеждават със 17% срещу 40%, обясни Борисов.

По принципа етническа принадлежност най-добре сме при българите и турците, отчете Борисов. По тип населено място, за София, където се срещнах челно с лидера на ПЕС Сергей Станишев, сме ги победили 37.7% на 22.4%, изтъкна още Борисов.

Лидерът на ГЕРБ отчете победа на партията си и в областните и в големите градове. С една дума - 97 на 84, завърши той.

Борисов заяви, че българите в чужбина - САЩ, Европа, Русия са едно към 4-5 в полза на ГЕРБ. Само в Турция са повече гласувалите за ДПС. Тези хора не искат друга партия освен ГЕРБ, която остана първа политическа сила, коментира Борисов прогнозите на социолозите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1367
Още по темата: Бойко Борисовизбори 2013
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
953
0
 
0
 
! Отговори
glad преди 10 години
kak si viobrazyava ,ta horata koito sa v cujbina ako sa dovolni ot pravitelstvoto nali ste si stoyat u doma i ste glasuvat.ne se li nasiti boiko naroda umira ot glad.i ti si mislis ce sis sto leva kupen vot ste im stigne zyal jivot.sakin da ne se virnes SBOGOM;
952
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Немога да разбера ,сега сметките ви за ток оправиха ли ви ги ако не защо не продължавате да протестирате или всички бяхте нахъсани и използвани да свалите правителството и сега като *ани ще мирувате и ще лижете г...те на троината коалиция ....е каквото и да стане си го заслужавате вие сте си го избрали защото сте *** народ на всичкото отгоре и ще хрантутим няколко паразитни партии минали определени проценти....но това не е важно нали.....***.
951
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа, ама от оакването и ние ще" намажем" доста
950
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Спокойно бе хора ,дори да съставят правителство е въпрос саво на време компартията да се оаака както е бивало неведнъж досега.Защото Станишев ги говори едни ,Орешарски ще се опитва да ги върши други а дребните партийни кадри ще почнат да крадат пак както винаги ,значи да кажем година и половина.След това какво ....Ще питам кварталните дъртофелници -какво стана другари ,а те ще са пак толкова бедни.Има вариант и да греша но това значи че социалистите са се преродили ---ВЯРВАТЕ ЛИ ГО
949
0
 
1
 
! Отговори
ада преди 10 години
супер
948
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАми ако наистина е така, какво чакаш предизвикай проверка, търси си правата, какво дремеш и пешеш по форуми. Отивай пиши, кажи, гласувал съм, за тази патия а в протокал пише 0. Като всички си мъчат и правнуците ви ще тъпчат. Колко от вас някога, някъде са нипасали оплакване за нещо. Все пак сме 21 век и един мейл е достатъчен. Продължавайте да си мълчите и да мрънката. Развитите общества са развити, защото реагират на всяка несправедливост и затова има гражданско общество.
947
0
 
2
 
! Отговори
сашо петров преди 10 години
Е и какво сега? Ще се дадат на пенсионерите по 10 лв. и с това ще приключи Управлението на БСП АТАКА ДПС ...Само че това ще стане след 4 години'скъпи мой..точно преди другите избори..А до тогава ще се подреждат паничкитр,кой колко ще вземе..защото сме гладни толкова време в опозиция
946
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз съм за, току що проверих протокола в секцията в която гласувах в сайта на ЦИК!!!Ами партията за която гласувах е с нула, а гласувах за нея!!!
945
5
 
2
 
! Отговори
вече ви е вътре преди 10 години
Боцеееее..... и ЧЕТВЪРТИТ и с КОНТРА и с ЦАЦАРОВ .....ха-ха-хааааа
944
6
 
5
 
! Отговори
Избирател преди 10 години
Боко,Ти дето си само АЗ,АЗ,АЗ,АЗ,АЗ....и само ти,просто върни парите които усвои за твоята гнила патрия от народа и лихвите от тях и ходи да ни покажеш как да копаем картофи!!! Ама овце трябва да гледаш и да доиш тях-не народа Български! Дянков ще ти каже колко лихви дължиш на нацията по влоговете на партията-доилница,ама в троен размер за целия срок на лъгането-за целия! Със задна дата!
943
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Народа касира Коко а той иска да стой да поства че 15 стотинки на пост са много пари
942
14
 
10
 
! Отговори
Коко преди 10 години
Народа касира ГЕРБ, а ББ иска да касира народа???
941
0
 
2
 
! Отговори
Б.Арнаудов преди 10 години
До t-rex-В секцията е по-трудно,но не и невъзможно.20%от СИК е тяхна,но на др.членове се въздеиства по други линий.Ако си член на тази партиято,то тогава ще си наясно как става.Всички имаме близки на които държим.......Това е единият начин.Др.е с подмяна на пълният набор от изборните матереали по пътя до РИК.Това е по-лесният и бърз начин,затова и са хванатите бюлетини в Костиброд.Печат се прави лесно и бързо.Подготовката се прави в ноща преди изборите в офисите на партията.Там си имат и из
940
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Na snimka 1 tozi do Cetso tsar Kiro li e?
939
6
 
2
 
! Отговори
Бойко Б.Арнаудов преди 10 години
До НАДЕЖДА -Името Ви ми напомня за нещо от което последният управля вал ни *** лиши един цял народ,но това не му стига.Плаче за още.Този същият от чието име се срамувам да кажа пред хора своето,но това не ми пречи да го напиша.Мразя анонимните.Болеста на този народ е в глупоста му.Човек когато застане пред урната трябва да мисли.Когато се научим да мислим ще спрем да си избираме да ни упавляват неграмотни и крадливи мутри.
938
6
 
2
 
! Отговори
До 1212 преди 10 години
До 11212 и всички заблудени и заспали овчици АТАКА не подкрепя национални предатели и престъпници.АТАКА се бори за освобждението на България от колониалното робство,и рано или късно все повече хора ще го разберат...
937
7
 
8
 
! Отговори
АТАКА преди 10 години
Разбираемо защо Мутрата на всяка цена със зъби и нокти се бори за властта.Защото това е единственият начин да не влезе в затвора.За мнооого дълго...
936
5
 
9
 
! Отговори
моя преди 10 години
Ерата на контрабандата и наркотрафика завърши! Не квичете срещу г-н Цацаров, играта ви гербери СВЪРШИ!
935
2
 
3
 
! Отговори
BB преди 10 години
Ako ne sym general, nqma da igraq na voinici s vas.
934
10
 
6
 
! Отговори
отчаян преди 10 години
Преди бях доволна, че БСП не спечелиха изборите. Сега ме е яд. Яд ме е, че след управлението на ГЕРБ станах поддръжник на социалистите и гласувах за тях. Те са по-малкото зло от двете партии.

Спонсорирани публикации