Над 90 000 души са подали гласа си в Турция

Активността е три пъти по-висока от изборите през юли
15 ное 2021 10:40, Елка Василева
52
Над 90 000 души са подали гласа си в Турция
Снимка: архив, БГНЕС

Над 90 000 души са гласувалите на вота две в едно в Турция. Подобна активност е имало само през 2009 г. на президентските избори. При обработени 21.21 % от протоколите Мустафа Карадайъ е на първо място във вота за президент, на второ се нарежда проф. Анастас Герджиков, а на трето Румен Радев.

Още по темата

В парламентарния вот на първо място е ДПС с 95.54% от бюлетините, а на второ място е коалицията ГЕРБ – СДС с 1.94 на сто от подадените гласове.

Избирателната активност в Турция е три пъти по-висока в сравнение с вота през юли, предаде специалният пратеник на БНР. Само в Бурса  и Истанбул са гласували над 55 500 души. 27 713 души са гласували в Истанбул до 21 ч, броят им за Бурса е 27 860 души. За сравнение на вота през юли в цяла Турция своя глас дадоха около 28 000 души.

Масово секциите в Турция приключиха изборния ден в ранните часове на деня. Най-голямо забавяне е имало не заради 100-процентното броене на разписките, а заради попълването на два отделни протокола – за президентския и за парламентарния вот.

По-дълго е било и чакането на потвърждение от ЦИК преди закриване на секцията, тъй като там документите се обработват по реда на постъпването им.

На много места са подадени сигнали, че машините са блокирали често по време на вота – в такава ситуация не е можела да се анулира започнатият вече процес на подаване на вот и при повторно гласуване на избирателя се оказва, че накрая той е гласувал два пъти.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
1
 
! Отговори
Sadece преди 2 години
Ние българските турци в България не гласуваме за руската Партия ДПС ние си гласуваме за български партий много се опарихме с ДПС докато не изляза Юнал Лютви от редовете на тази руска Партия човека много ясно го каза настъпих руска Мина оня дръдарския ром го изключи От партията защото защитавал Турция не Русия турците свалиха руски шпионин с самолета и Юнал Лютви каза мен ми по грижа за съседите Ане за Русия и Соколаре го прогони И чак тогава българските турци разбраха че ДПС е Руска Партия
46
0
 
0
 
! Отговори
Това е преди 2 години
Български ***, в Турция 90хил в САЩ 9 Хил. В България най малко гласували. Толкова не проумя тоя народ, че трябва да се гласува. Няма перфектни, няма безгрешни, но после не мрънкайте
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доста е тъжно, че хора, които нямат нищо общо с България и дори не говорят Български влияят толкова силно на това, кои ще влязат в парламента... Но въпросът е защо големите Българи не отидоха да гласуват и да покажат някаква позиция и отговорност към случващо се.
44
0
 
3
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
До Геле... По принцип си прав - хора, които не са платили и стотинка данък не бива да гласуват. Но нека това важи и за тук, тъй като цели махали и селца само смучат от хазната помощи и не са внесли нищо, а те определят с гласа си кой, как и за какво да харчи парите от данъците ни. Но с либералната псевдодемокрация няма да доживеем да има образователен и данъчен ценз за гласуване.
43
1
 
4
 
! Отговори
езикова бариера преди 2 години
видяхме как подаваха гласове , кой с придружител , на кой ръката му беше насочвана . чудя се защо тези имат право да гласуват , нито знаят да четат и пишат , нито знаят да говорят български .
42
1
 
2
 
! Отговори
Пф преди 2 години
Активността се е увеличила заради инфлацията явно...Лирата се е сгромолясала направо... Защо да не си докарат допълнителен доход за един час чакане?
41
5
 
7
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
каква злоба се излъчваше вчера от турските граждани към българия не знаятбълг език ама чакат да гласуват и какво ги касае това нищо движи ги самозлобата към нас затова новото нс започва с това спира се наи после издаванетона бълг документи гласуване на турски граждани и продажба на земя и имоти насъщите има ли бълг училища в турция библиотеки и др
40
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко Феса и Слави Баклавата поздравяват всички за изборната победа на ДПС. Чалга тайм, кючек брейк.
39
1
 
15
 
! Отговори
Геле преди 2 години
Да побеснее човек - от какъв зор хора, които са извън страната ще могат да гласуват и да определят кой да ни управлява. който си плаща данъците в България - той да може да гласува. Не искам някой в Бурса , Монреал или Чикаго де не му дреме за това какво става тука, с не знам си какво двойно гражданство, да не е платил и стотинка данък на тая държава години наред / някои повече от 30 г./ да има равни права с мене , дето ми съдират по три кожи от гърба с преки и косвени данъци , такси и др.
38
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се забрани правото на глас на всички "българи в чужбина", които последната година нито са плащали осигуровки нито данъци тук. Хора, които нямат касателство с България да не се месят в гласуването.
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави Отомански ще получи Ордена на Османската империя, първа степен. За разпространяване на влиянието на Турция на Балканите и издигане авторитета на султанската власт над чалга избирателите.
36
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Благодарим на 45то народно събрание. Благодарим за секциите. ИТН, ДБ, ИБГНИ. Сърдечно благодарим.
35
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ли е изглеждала електронната бюлетина там. Румен Радев, Луна Йорданова, Mustafa Karadayi, като i е без точката отгоре. Няма как да сбъркаш.
34
0
 
8
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Турска държава,и те ще седнат да плачат,че ти не си гласувал,ганчооо,ганчоооо.
33
10
 
6
 
! Отговори
Турска държава преди 2 години
Аз и моето семейство 5 човека повече няма да гласуваме! Нека си гласуват турците
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо предателските социологически агенции не предупредиха за възхода на депесе и до последно лъжеха че Герб са първи с много повече гласове от от втория. Това са наглите им лъжи а медиите им суфлират предатели са и те. Да бъдат обесени предателите.
31
3
 
1
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
Да Източна Румелия.Май трябва на полувинка .Тея в Източна са некви примитивни .Да се иде в Кърджали,Смолян,Пловдив,Стара Загора некви миукащи не може да ги рзбереш
30
3
 
3
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
"ИЗТОЧНО РУМЕЛИЯ"----ВЕЧЕ ЩЕ ГЛАСУВА САМО ЗА СУЛТАН -ЕРДОГАН!...БСП-то НА ГЕРГОВ , ВЛИЗА У МЕДЖАЛИСА/НС/ НА ТУРЦИЯ.....ХА,ХА,ХААААААААААА..........
29
3
 
9
 
! Отговори
Хюго Бос до Момо преди 2 години
Не били отишли по свое желание? Моляяяя?? Продадоха си имотите на пазарни цени, докато на нас държавата ни нареждаше на каква цена да си продаваме имота, направиха им паспорти за един ден, да изброявам ли още? А да попитам- те как са дошли тук? С покана ли? Както са дошли, така и да си отиват- никога не са били жеални тук.
28
0
 
4
 
! Отговори
Taню преди 2 години
"На много места са подадени сигнали, че машините са блокирали често по време на вота в такава ситуация не е можела да се анулира започнатият вече процес на подаване на вот и при повторно гласуване на избирателя се оказва, че накрая той е гласувал два пъти."Какво да добавим? А и турската рaя си гласувала чинно, даже и натискали ботОните, да видим ще има ли сезиране за нарушения...