Йотова: Служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността!

Тя подкрепи действията му за осигуряване на газови доставки
Обновена: 20 авг 2022 13:25 | 20 авг 2022 13:15, Петя Славова
98
Йотова: Служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността!
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи действията на служебното правителство във връзка с осигуряването на газови доставки у нас.

Още по темата

Тя коментира, че вчерашното решение за приемане на един танкер от предложените от "Шиниър" е продиктувано от възможностите, защото предишния кабинет се е осигурил инфраструктура, по която втечнения газ от танкерите да достигне до нашата територия, предаде БНТ.

По думите ѝ това, което прави служебния кабинет е опит да осигури газ на изгодни цени.

"Освен провеждането на изборите, служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността и сигурността на българските граждани и да преведе българите през кризата по възможно най-добрия начин.

Действията за гарантиране на доставките и на енергийната сигурност на страната са стъпки в правилната посока. Вярвам не само на министъра на енергетиката, но и на целия Министерски съвет, че ще направят така, че българите да преминат възможно най-леко през зимата и през тежките месеци, които предстоят.", коментира Йотова.

Тя присъства на честванията по случай 145-ата годишнина от Шипченската епопея. По този повод Йотова заяви: "Свободата на Шипка и паметта за героизма са нашето спасение и обединение".

"Има един връх в България, който се издига много по-величествено от всички останали, един връх, който не се измерва в метри, защото няма мерна единица за идеал, за саможертва, за чутовен устрем към достойнство и към свобода. Шипка е неговото име. Шипка, на която българските опълченци заслужиха честта на своя народ и връх, в който поставиха костите си, за да каже поетът "връх от бели кости и кървав мъх". Връх, на който заедно български опълченци, руси, молдовани, украинци, румъни повярваха в спасението на един славянски народ, в неговото изцеление и неговото бъдеще, в това, че може да има собствена държава и предопределиха хода на Руско-турската освободителна война", каза още в словото си вицепрезидентът.

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника, увери служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
1
 
! Отговори
3M преди 1 година
основна задача на гълъбарника на преZедента е да се нагъзи на гЪзпром!
77
0
 
2
 
! Отговори
teo преди 1 година
Една от най-важните задачи на това служебно Радево правителство е да купи еднопосочен билет за Москва - Кремъл, БЕЗ ПРАВО НА ЗЪВРЪЩАНЕ В БЪЛГАРИЯ !!! БЪЛГАРИНО ?????
76
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайде стига с тази мантра за руснаците "освободители", ако обичаш! Самата тя признава, че ако не е била руско-турската война, България изобщо нямаше да попадне в полезрението на Русия. Стабилност в държавата няма да има докато има намеса на руски интереси, не разбра ли?!
75
0
 
4
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Йотова много се ушити, намали яденето на държавни кюфтета. Ще ти се пръсне сърцето. То бива лакомия, раздвижи се малко, стига се прави.
74
1
 
8
 
! Отговори
Варан преди 1 година
Йотовце,не се наядохте,вие сте реваншисти,Нинова направи шефа ти президент, а той й се изплю в лицето. Храни куче,да те лае.
73
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебния кабинет определено връща стабилността на статуквото и олигарсите. Завърнаха се на ръководните си позиции всички управленски фактори от времето преди протестите. Съдът също върна фирмата на Капитан Андреево. Държава, правителство, президентство, прокуратура, съд, олигарси са едно цяло.
72
0
 
10
 
! Отговори
Някой преди 1 година
Лъжата и манипулацията са нужни на комунистите като..." въздухът и водата за всяко живо същество"! Йотовица не ти ли пробута някакво внушение, ей така, между другото, не знае защо живее! Работата на служебният кабинет е да осигури честни избори, но с Радев и машинките на Мадуро, надали има някой мислещ, който да им се връзва?
71
5
 
6
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Долу ДПС ГЕРБ ИТН дъното лешояди *** прецакват България винаги. Боко тиквата ще се кефи на кражби от магистралите Хемус и Тракия тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция и ще реве по всички телевизии че държавата няма пари за заплати и пенсии и трябва да се вдигнат данъците и таксите. Долу ДПС ГЕРБ ИТН дъното. Да живее България
70
6
 
8
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Ние ще гласуваме против каскета които пази Пеевски и Доган и Боко тиквата и всички останали които са крали на гърба на България. Ще гласуваме против Пеевски и Доган и Боко тиквата които чакат еврофондовете за обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция и магистралите тунелите евро фондове на ЕС които ограбват България
69
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стабилността на Га(ъ)зпром
68
2
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Тази втори мандат вече лежи и дебелее! От време на време се появява да каже някоя глупост! Някои хора са родени с късмет, за пет пари работа не вършат, но си получават солидна държавна заплата! Това е България!
67
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Коя Стабилност да върне? Тази по времето на служебните кабинети на Радев? Тази на Борисов? Тази на Тройната коалиция или тази на Костов? .. бива да се уточни за коя Стабилност говориме, че да разберем и кой им я е развалил...
66
1
 
0
 
! Отговори
Manolov преди 1 година
Услуги за селскостопански и индустриални инвестицииНашата финансова институция има за цел да подпомага финансово фермерите, като им предоставя финансиране.офертите са налични от 10 000 евро до сума от 5 000 000 евро с възможност за връщане с лихвен процент от 2,5% годишно за период на изплащане до 30 години.Свържете се по имейл.Pacific-loan.service@ outlook.fr
65
2
 
15
 
! Отговори
Марга Рит преди 1 година
На всички стана , че служебния кабинет освен да уволнява и да разчиства за господин Чорап, друго не прави. Разположили са се все едно ще управляват с години. Два месеца 0 това е мандатът им. Основната задача е да подготвят избори, не да плюят като лами наляво и надясно. На този вицепрезидент каква му е функцията - да краси президентството ? Защото и за това не става! Четеше новините по телевизията едно време.
64
6
 
5
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Долу ДПС ГЕРБ ИТН 60 Що бе ? Какво ти е направил каскета ?Да не си от подгонените ?
63
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Служебният кабинет има важнатча задача да не се меси там където няма работа, което НЕ прави в момента.
62
1
 
13
 
! Отговори
Да допълня... преди 1 година
Те тая си живее царски. Никакви задължения и отговорност и висока заплата.И така цял живот.
61
8
 
9
 
! Отговори
Съвет от дядо преди 1 година
Само Бойко е в състояние да върне стабилността. За това умната на изборите.
60
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В нито една държава в Европа, а сигурно и в света, ако Президентската институция е представителна, както в България няма длъжност вицепрезидент.Само тук си имаме нищо правещи вицепрезиденти с големи заплати.Освен това в Президентството "работят" 1000 човека, твърде много за задълженията и отговорностите на Президентството.
59
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тая нищоправеща охранена кобила много насериозно се взе.....срам