Стефан Янев: Либералният глобализъм е основният ни опонент

ЕС се държи като плячка, смята лидерът на "Български възход"
Обновена: 30 авг 2022 21:16 | 30 авг 2022 20:49, Красимир Ангелов
90

"Важни са посланията до гражданите - да бъдат устойчиви и да не създават чувство за страх и неизвестност. Работата на политиците е да вдъхват увереност в българските граждани, че проблемите могат да бъдат решени. Решение винаги има. Мога да предложа решение на гражданите". Това заяви в студиото на предаването "Денят ON AIR" председателят на партия "Български възход" и бивш служебен премиер Стефан Янев.

"Газифицирането на политическия разговор не е продуктивно", посочи Янев и се обяви за подпомагане на бизнеса. Висока цена, дали е ресурс или част от енергийния микс, означава, че бизнесът в тази държава става неконкурентоспособен, посочи той.

Още по темата
Бившият премиер посочи, че няма връзки с "Газпром", но има достатъчно контакти и връзки по света.

"В състояние на криза трябва да се разговаря с всеки", каза Стефан Янев, запитан дали има контакти с "Газпром" и трябва ли да разговаряме с турския президент Ердоган".

Янев коментира и с кои партии би се коалирала партията му евентуално след изборите.

"Кои други партии биха подкрепили нашите решения, е въпрос на друг разговор, когато видим какво представлява парламентът като електорална тежест на партиите. Нямаме червени линии, ще говорим с всички", коментира бившият премиер.

Той е на мнение, че България не използва достатъчно добре своето членство в ЕС. "България може използва своето лидерство и да покаже как европейското лидерство да се промени и бюрокрацията да бъде отчетна", твърди бившият служебен премиер.

"ЕС се държи като плячка на други сили и неговото поведение няма кой знае какво значение. А ние се поставяме едва ли не в положение на държава кандидат член, която чака от Брюксел да бъдат спуснати регулации и указания", посочи още Янев.

"Дълго време на преден план беше Зелената сделка, която европейските бюрократи ни налагаха. В тази енергийна криза имаме отваряне на въглищните централи в Западна Европа. Зелената сделка е на заден план. Като европейци нямаме последователна политика. Въглищните централи са национален ресурс на България, това са хиляди работни места. Кой носи отговорност за затваряне на българските атомни блокове и че не се реализира досега проектът "Белене"?", настоя Янев.

Вижте видеото с целия разговор

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каквото каже Путин,това ще стане.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тоя в главата му е военна диктатура но за щастие нямаме армия
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен - "Кой носи отговорност за затваряне на българските атомни блокове и че не се реализира досега проектът "Белене"?", настоя Янев." - И това ли не знае янев, прави се на умен! Четирите затворени реактора са военен тип. Отработеното гориво се връщаше в русия за направа на ядрено оръжие! Заради тях нямаше да има членство в НАТО и ЕС!
70
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Либерастията кръв ***. Отдолу разни измислици на прокопиевите.
69
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стефан Янев чете и разказва книжките на Александър Дугин, защото се изучават като учебници във военните училища в Русия. Почитател е на десния източен фашизъм и империализъм. Опасен човек, прикрит, крие идеите си, лъже избирателите. Истинските идеи и действия смята да покаже едва когато е късно за народа да го спре. Коалиция с ГЕРБ и ДПС и Възраждане.
68
5
 
14
 
! Отговори
Радев фигурант преди 1 година
В Гугъл пишат, че Радев е Фигурант, понеже Янев бил троянски кон на Русия.
67
7
 
7
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Руският газ е по-добъри качествен,когато преминава през няколко държави,за да стигне до България на по-висока цена.Да живее "диверсификацията",юръп,юръп,ю ес ей!Верицата ви продажна..
66
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този пенсионер няма програма ужас,резил къде си тръгнал на война без пушка
65
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Понеже все плюете против американците ето гледаите тук какво ви казва един истински американец в YouTubeTucker Carlson: Things are falling apart every quickly
64
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Янев ми падна в очите след като вчера се коалира с ССД на Мафиянски. Сега пак ми пада в очите заради липсата на червени линии и евентуално коалиране с мутpите.
63
4
 
14
 
! Отговори
цял живот комплексар преди 1 година
Янев, нереализирано генералче, забито за началник на военното училище, защото още тогава са преценили, че не е подходящ за друго кадрово развитие.
62
4
 
12
 
! Отговори
До 66 капут преди 1 година
Патак,ето отървахме се от Газпром,отървахме се от АЕЦ Белене,следва да се отървем и от АЕЦ Козлодуй и от техният петрол и ще настъпи пълно щастие и благоденствие!От къде ви намират все едни такива обли бре?
61
11
 
10
 
! Отговори
лебералния ненамсикв преди 1 година
глупоссттти пак проблема не ви е лебералния идиотиззаам а рашистнките агенти които рушат държавата ни от 1944 година насам не успяхте да се отървете от тях затова сте последно место по всичко добре че пак имаме някви минимални успехи като ЕС и НАТО
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СТЕФЧО ЩЕ СИ ГОВОРИ, ПАРДОН ОПОНИРА С ЛИБЕРАЛНИЯ ГЛОБАЛИЗЪМ- ЩЕ БЪДЕ ЕПИЧНО НАЙ ВЕЧЕ С МИЛИОНИТЕ НА БОЖКОВ- ТЕ ЩЕ СТАНАТ МИЛИАРДИ А НИЕ КАКВО В ЕВРАЗИЯ- НЕ ЩЕМ БЕ ЧЕРЕПИ ДА СМЕ КРЕПОСТНИ
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ТУК ЛИБЕРАЛЕН ГЛОБАЛИЗЪМ, ТАМ ЛИБЕРАЛЕН ГЛОБАЛИЗЪМ И ДО КА ГО ИЗДИРВАМЕ АЙДЕ В ЕВРАЗИЯ КРЕПОСТНИ- АРМЕНИЯ В ЕВРАЗИЯ ОТ 2014Г С МИН ЗАПЛАТА 151 ЕВРО
58
1
 
8
 
! Отговори
Texaco преди 1 година
Подготвя се поредния капан за народа! Избори до дynkа, а всъщност безвластие, слугинаж, грабеж, дългова спирала, несправедливост на всяка крачка, но ... ВАЖНА Е ЛОЯЛНОСТТА. Сещате се към кого. Докато не се разбие на парчета всичко това - нищо добро не ни чака! Виждат, че номера с изборите и корумпираните политици минава и шараните кълват на гола кука и ще ни го пробутват до безкрай този мръceн сценарий.
57
10
 
10
 
! Отговори
! преди 1 година
Този не е лидер, лидерът е само един. Г-н Борисов е нашият лидер човек доказал се в битките срещу комунизма. Да нямаш друг лидер освен него. Последната година се напълни лъже лидери като този и канадеца. Опомнете се 12 години разтеж една година деградация. Да кажем не на комунизма.
56
8
 
9
 
! Отговори
БАШ ЕВРИПЕЕЦ преди 1 година
БЪЛГАРИНА ОТ МЕРАК ЗА БАНАНИ И ТОАЛ.ХАРТИЯ БЕШЕ ГОТОВ ДА ЗАКРИЕ ДЪРЖАВАТА,ТЕ МИ ГОВОРЯТ ЗА НЯКАКВИ БЛОКОВЕ!?
55
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Кой носи отговорност за затваряне на българските атомни блокове и че не се реализира досега проектът "Белене"?", настоя Янев." - Много добри въпроси е задал. Защо нито една мисирка не ги е задала, защо не е написала статия по темата? Няма от кого да препише, тема табу.
54
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Писна ми от фа'тма'ци ,шапкари и коне с капаци !!! Не разбрахте ли ,че те са верни на стопаните си,виждат само черно и бяло !!!