Почина актрисата Лорън Бакол

Тя покори сърцето на Хъмфри Богарт
Обновена: 13 авг 2014 08:28 | 13 авг 2014 08:28, Елка Василева
6
Почина актрисата Лорън Бакол
Лорън Бакол. Снимка: БТА

Актрисата Лорън Бакол, която покори сърцето на Хъмфри Богарт на екрана и извън него, почина на 89-годишна възраст, предаде Ройтерс.

Бакол беше съпруга на Богарт от 1945 г. до смъртта на актьора през 1957 г. Те имаха две деца.

Истинското име на Лорън Бакол беше Бети Джоан Пърски, а екранния си псевдоним тя получи от режисьора Хауърд Хоукс. Хоукс ангажира Бакол за първото й участие в киното, когато актрисата е само на 19 години.

След смъртта на Хъмфри Богарт от рак Лорън Бакол има връзка с Франк Синатра и 8-годишен брак с актьора Джейсън Робардс, от когото има син Сам, също актьор.

Лорън Бакол се снима в над 30 филма. Сред екранните й партньори са Кърк Дъглас, Пол Нюман, Джон Уейн, Барбра Стрейзанд. Актисата има награда "Златен глобус" и други отличия, но така и не получава отличието "Оскар".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: Лорън Бакол
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
е, поколенията след 80-та година да се пообразоват малко...светът не започва и не свършва с българските чалгаджийки, които явно са културният хоризонт на мнозина от това поколение
4
11
 
6
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
За поколението след 80-та година тази е тотално безизвестна!
3
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да ама се родиха 150 мургавелки
2
0
 
30
 
! Отговори
циника преди 9 години
2, защото драги мой няма как да се знае предварително от кое новородено ще стане голям актьор и от кое дръвник като теб!
1
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бог да я прости, голяма актриса! Играеше добре и в напреднала възраст. Който се интересува, да напише името й в Гугъл, за да я види на млади години. Сравнението е потискащо, времето не прощава на красотата. Но все пак тази дама е покорила сърцето на един от най-желаните мъже в средата на 20-и век и му е станала съпруга.Вечна й памет.