"Черната пантера" победи "Петдесет нюанса освободени"

Филмът оглави бокс офиса ни
21 фев 2018 09:23, Петя Славова
10
"Черната пантера" победи "Петдесет нюанса освободени"
Снимка: Форум Филм

Създаденият по комиксите на "Марвел" от 1966 година "Черната пантера" е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните след миналия уикенд. Приключенският триизмерен екшън за първия тъмнокож супер герой Т`Чала е гледан от общо 26 304 зрители и има 307 049 лева приходи за първия му уикенд у нас.

На втора позиция е "Петдесет нюанса освободени" по книгата на Е. Л. Джеймс, последна част от трилогията за милиардера Крисчън Грей и Анастейджа Стийл. Еротичната история на връзката, която преминава през много предизвикателства и завършва романтично, е гледана от 94 289 зрители и има 873 096 лева приходи за десетте дни на екраните у нас, съобщава БТА.

Втората премиера от миналия уикенд - канадската анимация "Гномчета вкъщи", е на трето място в топ 10. Обединението на хората и гномовете срещу троксите, които искат да завладеят Земята, е гледано от 8 178 зрители и има 74 482 лева приходи за първите три дни у нас.

Четвърто място е за българския детски филм "Лили рибката". Семейната история, в която присъстват магия, цигани и фантастични герои е от десет дни в киносалоните и за това време са я гледали 21 061 зрители и има 165 146 лева приходи.

Пето място е за третия филм от поредицата по книгите на Джеймс Дашнър - "Лабиринтът: Последният кандидат". Продължаващото търсене на лекарство, което ще спаси света от смъртоносна епидемия от Томас и неговите приятели, избягали от корпорацията "Зло", е гледано от 55 718 зрители и има 592 342 лева приходи за месец на екраните у нас.

Шести в топ 10 е създаденият по действителни събития "Всичките пари на света". Събитията около отвличането на внука на милиардера Жан Пол Гети от италиански мафиоти за откуп и последвалата ситуация след това са гледани от 21 574 зрители и имат 197 452 лева приходи за трите седмици на екраните у нас.

На седмо място е българският "Посоки". След месец на екраните филмът на Стефан Командарев е гледан от 30 707 зрители и отчита 265 273 лева приходи от билетите им.

Осмо място е за анимацията "Бикът Фердинанд". Историята за младия бик, който предпочита цветята пред това да се изправи срещу бикоборците, е гледана от 98 319 зрители и има 871 450 лева приходи за два месеца на екраните у нас.

Девета позиция сред най-гледаните филми е за "Най-мрачният час". Британският филм за първия месец от управлението на Уинстън Чърчил в началото на Втората световна война, който вече донесе "Златен глобус" за Гари Олдман и две награди на Британската академия, е гледан от 11 625 зрители и има 111 572 лева приходи за трите седмици на екраните у нас.

Десето място е за екшъна "Бърлога на крадци". Филмът с Джерард Бътлър, Пабло Шрайбър, Соня Балморес, 50 Сент, Джордан Бриджис, Брайън Ван Холт, Олег Тактаров е вече пета седмица на екраните у нас и за това време са го гледали 35 489 зрители и отчита 315 793 лева приходи от билетите им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Бау преди 6 години
До ДесиЧети по-съсредоточено, че се излагаш ...
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
50 НЮАНСА Е ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ 1 И 2АЗ КАТО ДИРЕКТОР ТАКОВА НЕЩО ЩЯХ ДА НАПРАВА, ЧЕ ХОРАТА ДА СЕ ИЗКЕФЯТ ОЩЕ ДОКАТО ГО ГЛЕДАТ!! БЕШЕ ПЪЛНА ИЗЛАГАЦИЯ 50 НЮАНСА ИЗЛАГАЦИЯ!!А ЩОМ СЕ БОРИ СЪС ТАЗИ ИЗЛАГАЦИЯ ЗНАЧИ СЕ БОРЯТ ЗА ПОСЛЕДНОТО МЯСТО КОЙ ДА Е КАКТО ПИШЕ ПРЕДЕН КОМЕНТАР!
6
8
 
3
 
! Отговори
До->dдфсф преди 6 години
Никой не ти говори за дискриминация. Толкова си просст. Сам си я налага. Когато нямаш 5лв в джоба си трай. Филмът си заслужава естествено първото място. Прочети поне в google по каква идея е създаден. И за това в БГ ще сме на това дереже. *** народ, без какпка възпитание и уважение към ближния. Не се отнася за всички. Хубавото е че хората сме различни.
5
4
 
14
 
! Отговори
dдфсф преди 6 години
Аз тоя филм с черньото няма да го гледам. Аман от расова пропаганда и налагане на черните.
4
1
 
5
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Тия за последното място ли се борят?!
3
3
 
16
 
! Отговори
Динко Баджо Бедров преди 6 години
Благодаря за информацията няма да гледам нито една от тези бози, просто не знам кои са тия хора дето си харчат парите и времето за такива неща...
2
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 6 години
"Църната мачка" била "петдесет нюанса кафяво" Леле каква изненада.
1
3
 
2
 
! Отговори
Деси преди 6 години
Е, как така " Черната пантера" е гледан от по- малко зрители и има по- малко финансови приходи, а е на първо място пред " Петдесет нюанса освободени"???