Карантина в хотел - какво да правим?

Тренировки, медитация, съвети на специалист
1 фев 2021 13:29, Петя Славова
6
Карантина в хотел - какво да правим?
Снимка: БГНЕС

Експерт по пътувания разказа как туристът може да прекарва полезно времето си в карантинен хотел, пише РИА Новости.

По време на пандемия много държави задължават пристигащите да прекарат една до две седмици изолирано в специални хотели. Напускането на стаите е забранено, забавленията са ограничени.

Лойд Фигинс, британски експерт по пътувания и бивш полицай, пътувал до 80 страни, споделя съвети за тези, които трябва да прекарат много дни под карантина, съобщава БГНЕС. Важно е да се преборите със скуката и да се съсредоточите върху психичното си здраве, казва той.

Следвайте ежедневието

Направете си график за деня и се придържайте към него: трябва да планирате какво ще правите от сутрин до вечер. Планът ще ви помогне да убиете време, да намалите стреса и да направите престоя си в стаята по-поносим.

Тренирайте

Включете физически упражнения в графика си. "Това може да бъде толкова просто, например йога или не толкова тежка тренировка – казва Лойд. – Основното е да спортуваш всеки ден."

Медитирайте

Медитативните практики, които в изобилие може да намерите в интернет, ще ви помогнат да се отпуснете и да се примирите с карантината.

Спете повече

Изградете навика да заспите и да се събудите по едно и също време. Това ще ви помогне спазвате дневния график и да се приспособите към промените в часовите зони.

Детоксикирайте организма си

Много карантинни хотели не позволяват пушенето, а алкохолът се изисква да се купува само в техния бар, което не е евтино. По този начин отсядането в специален хотел е отлична причина да се откажете от лошите навици. По-добре е да пиете повече вода – тя е здравословна.

Разговаряйте с близки

Използвайте свободното си време за чат с приятели и семейство. Дайте им номера на стаята си, за да могат да ви се обадят. Ако имате Wi-Fi, отделете специално време всеки ден, за да изпращате съобщения до близки и тези, с които отдавна не сте говорили.

Четете повече

Не разчитайте на Wi-Fi на хотела за изтегляне на електронни книги, вземете със себе си няколко традиционни книги и отделете време за четене всеки ден.

Гледайте филми

Също така трябва предварително да изтеглите любимите си филми на лаптопа си. Има причина да изгледате нови заглавия, за които преди не е имало време.

Не забравяйте адаптери и захранвания

Запасете се с мрежови адаптери, подходящи за страната, в която пътувате. Вземете захранването, в случай че токът изгасне по време на карантината, за да не останете без комуникация.

Обещайте си награда

Планирайте да купите нещо важно и необходимо, което ще ви зарадва след карантината – например вкусна храна, деликатес или някаква джаджа. Това ще се превърне в своеобразен символ на освобождението от "плен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако отиваш някъде с идеята да почиваш едн-две седмици какво? Ще ги изкараш в карантина и ще се прибереш ли?
3
0
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Ако ти се налага да пътуваш и си с деца,точно така ще си прекараш карантината,ама друг път.
2
0
 
5
 
! Отговори
И най-важното преди 3 години
Да си седя на д-то и да не ходя насам-натам по чужди държави. Ще им плащам хотел и храна на каквито цени те кажат, ще стоя заключена като мишок и да рискувам точно там да се заразя... е те тия намериха начин да дърпат приходи от туризъм под друга форма.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Секс