Задължителна карантина за влизащи в Англия от рискова държава

Всеки пристигащ си плаща за хотел и нужните тестове
15 фев 2021 12:50, Елка Василева
9
Задължителна карантина за влизащи в Англия от рискова държава
Снимка: архив, БГНЕС

От днес всички британски и ирландски граждани, както и пребиваващите в Обединеното кралство, пристигащи в Англия от рискова държава, трябва задължително да бъдат карантинирани по хотели за 10 дни.

В „червения списък“ на рискови държави попадат Португалия, Бразилия и Южна Африка, предаде БНР.

Новите мерки, с които се цели да се спре проникването на нови щамове на коронавируса на британска земя, се отнасят за хората, които са били в някоя от тези страни през последните 10 дни.

Още по темата

Всеки пристигащ трябва предварително да си запази хотел, като заплати 1 750 паунда за 10 нощувки, транспорт до хотела и необходимите тестове по време на престоя. При семействата допълнително за всеки пълнолетен или дете над 12 години се заплащат по 650 паунда, а за деца под 12 години – 325 паунда.

Правителството обяви, че до момента има договорености с 16 хотела, осигуряващи близо 5 000 стаи за новата карантинна система. Има обаче осигурени още 58 000 стаи в случай на нужда.

Същата мярка влиза в сила от днес и в Шотландия, но там карантинирането по хотели е задължително за всички пристигащи, не само от тези в „червения списък“.

Пътуващите за Уелс и Северна Ирландия ги хващат разпоредбите за Англия, тъй като в момента няма преки полети за и от тези части на Обединеното кралство.

Тези, които не се карантинират, ги грози глоба от 5 000 до 10 000 паунда, а подалите невярна информация за пребиваването си преди пристигане могат два получат до 10 години затвор.

От днес влиза и нов режим на тестване. Всички пристигнали, независимо къде се самоизолират, трябва да правят тест на втория и осмия ден от 10-дневната карантина. При отказ глобата е 2 000 паунда.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По цинизъм тази "мярка" отстъпва само на заплащането на патроните за екзекуция в Китай. Нещо взе по-трудно откривам "демократичния" елемент в либералната демокрация.
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Капиталистическа дясна политика в действие. Когато социалният елемент е изтрит, парите стават по-важни и от живота на гражданите.
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой е казал, че тук няма да има вой. Те отхлабват мерките и ще увеличат тестовете заради изборите. България ще попадне отново в червения списък не след дълго, най-късно до 14 март. И тогава какъв вой ще настане на гастарбайтери, студенти, бизнес пътуващи до UK
5
0
 
1
 
! Отговори
Фи преди 3 години
М да кофти тръпка.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле, какъв вой ще е, ако и тук така се реши :)
3
0
 
4
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Печатницата за пари "Ковид тестове" води с обиколки на другата печатница "Ваксини".
2
1
 
9
 
! Отговори
хитро преди 3 години
Ето ти начин да си финансират хотелиерите. Как на нашите не им е хрумнало досега... Имаш-нямаш къде да се прибереш, имаш-нямаш пари - плащаш като поп за твоя сметка хотели, транспорт, тестове и каквото се сетиш.
1
0
 
2
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 3 години
Вирусот еволюира с голема скорост, а не като човеците