Проучване: Само ваксинирането няма да спре заразата

На Острова препоръчват постепенно излизане от локдауна
19 мар 2021 12:05, Елка Василева
49
Проучване: Само ваксинирането няма да спре заразата
Снимка: архив, БГНЕС

Само ваксинирането не е достатъчно да се обуздае заразата от коронавирус в Обединеното кралство, заключава ново проучване на университета в Уорик.

Съчетанието обаче на постепенно облекчаване на ограниченията на локдауна (с месеци) и активно масово ваксиниране може да минимализира бъдещите вълни на пандемията, предаде БНР.

Още по темата

Авторът на проучването професор Мат Кийлинг посочва, че макар и то да е направено, преди да са налични пълни реални данни за това какъв е ефектът от масовото ваксиниране, то все пак стига до заключението, че ваксинирането на всички пълнолетни срещу COVID-19 само по себе си не е достатъчно да се спре напълно разпространението на заразата.

Освен това проучването е категорично, че всяко прибързване с вдигането на ограниченията може да доведе до нови вълни на пандемията.

Мат Кийлинг посочва, че успешният ход на масовото ваксиниране във Великобритания в съчетание с правителствената „пътна карта“ за постепенно излизане от локдауна дават повод за оптимизъм.

Той допълва, че независимо от напредъка е добре в бъдеще за известно време да се продължава с тестването, проследяването, самоизолацията, добрата хигиена, носенето на маски и избягване на много големи събирания на хора.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Tonita-7 преди 3 години
Защо тогава е такъв голям зор за масова ваксинация?То май И вие не сте наясно!
44
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
единственият изход от ситуацията с този проклет вирус е безплатно вместо ваксини да се дават в продължение най малко на месец голямо шкембе чорба с много чесън на всеки.
43
2
 
4
 
! Отговори
ваксър от стадото преди 3 години
Беееее..ееее.еееее.....
42
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това няма да свърпи никога. Свиквайте.
41
1
 
7
 
! Отговори
Krom преди 3 години
"Страхотно" бъдеще! Значи, човека на бъдещето ще стои вкъщи, ще се страхува и ще бъде роб до гроб на фармацевтичните гиганти. Нещо като "Матрицата" - донор. Е, не. Благодаря. Не желая.
40
2
 
14
 
! Отговори
Актьор преди 3 години
Значи с ваксина или не, това ще е новото нормално! С една дума, носи си новите дрехи и се пази от ковид, ваксини и вредни хора по медиите, които всяват страх и паника!!!
39
1
 
11
 
! Отговори
Професор Професоров преди 3 години
Извод от всички проучвания: Хората са вредни за себе си, но пък са полезни за вируса. Няма хора-няма вирус-няма проблеми. Генерална зависимост. Докато има хора, ще има проблеми.
38
1
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
до 39Точно така е - колкото повече се затваряш и стерилизираш, по-уязвим ставаш. Такъв отслабен и стерилен индивид даже някой елементарен вирус ще го събори.
37
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имам чуството, че *** на днес бг не са учили биология и не знаят, че имаме собствена вградена имунна система, която е предназначена да утрепва вируси, бактерии и всякакви други натрапни микроорганизми. За съжаление няма как този вирус да достигне до нас, тъй като има хора, които пречат да го разпрозтранят слагайки маски и по този начин нашата имунна система отслабва поради липсата на борба с вируси
36
2
 
6
 
! Отговори
А питам само: преди 3 години
Наш Бойко чел ли е статията?Че разрешава- забранява и нищо не става!
35
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А може ли и ковиваксърите да потпишат отказ от лечение при странични последствия от ваксиниране? Мисля, честно е.
34
2
 
11
 
! Отговори
Така си е! преди 3 години
Само с ваксини не става - трбе и акъл!
33
2
 
12
 
! Отговори
Уошингтън Ървинг преди 3 години
Подписвам всякакъв отказ от хоспитализация, категорично и безусловно отказвам да ме лекуват в болница при ковид19, стига само да ме оставят на мира с ваксините? Да ми дадат една жълта звезда, аз даже сам ще си направя за моя сметка.
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НякойТи си никой за да казваш кой какво да подписва или да не подписва.
31
2
 
11
 
! Отговори
Земята е кръгла преди 3 години
Е що ги ручахте жабетата бе вакси?
30
14
 
0
 
! Отговори
Някой преди 3 години
Антиваксарите да подпишат отказ от хоспитализация
29
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно казано... Или вечни роби с КОВИД, или нормален живот с КОВИД, резултатите са абсолютно идентични! Поне що се отнася до КОВИД! А виж, за хората са доста различни.
28
5
 
1
 
! Отговори
икономист преди 3 години
Има голям риск, дори и вирусът да се изчисти почти напълно от човешката популация, след време пандемията пак да се възобнови с нова сила. Вече знаем, че някои видове животни се заразяват с този щам и могат да прехвърлят заразата на хората. Следващият път пандемията може да тръгне от някоя ферма или зоологическа градина.
27
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой си мисли, че с ваксините ще спрят локдауните? Или заживяваме с КОВИД, или заживяваме като роби на полиците. И пак ще имаме КОВИД.
26
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Къде са ваксърите (примерно Бау)"Аз съм от "ваксърите", но не съм Бау. На Бау навремето се опитах да обясня, че греши, но той си има собствена визия за света. Та без ваксини не може. И мен не ме устройва това положение, но вирусът се оказа много жилав. С ваксини поне ще може да се запази част от туризма, и по-малко държави ще си затворят границите.