Болниците в София готови да приемат пациенти с COVID-19

Лекарите и медсестрите ще са в готовност за есента
80
Болниците в София готови да приемат пациенти с COVID-19
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Общинските болници в София са в готовност да приемат пациенти при нарастване на броя на заболелите от коронавирус, информира зам.- кметът по здравеопазване и финанси Дончо Барбалов.

„Проведох среща с многопрофилните общински болници, с двете АГ болници, обсъдихме създаването на организация, за да може при нарастване на броя на заболелите да реагираме максимално адекватно. Това означава да имаме необходимия медицински персонал, за тази цел колкото се може повече хора сега да вземат отпуска, да си починат, за да са пълни с енергия за есента. За закупуване на предпазни средства, на лекарства, изобщо цялата организация, която досега сме правили вече два или три пъти. Да имаме готовност есента, ако се наложи, да реагираме бързо и адекватно“, коментира той, цитиран от БНР.

Бързи антигени тестове се правят от вчера и в 12-та поликлиника в столичния район „Люлин“, информира още Барбалов. На желаещите ще бъде издаден сертификат на български и английски език.

Сметната палата завери без резерви и даде най-високата оценка за Отчета за касовото изпълнение на бюджета на Столична община за 2020 г.

Според одиторите, консолидираният годишен отчет дава вярна и честна представа за финансовото състояние на Столична община за миналата година. Не са установени случаи на несъобразяване със законовите и нормативни разпоредби, както и недостатъци във вътрешния контрол, пише в мнението на Сметната палата. Документът е внесен в Министерството на финансите и в Столичния общински съвет, заяви още Дончо Барбалов.

„2020 г. беше сложна година от гледна точка на бюджет. За първи път от последните над 10 години се наложи актуализация на бюджета по време на изпълнението му - две актуализации. В крайна сметка 92 процента от приходите, които планирахме след актуализацията, бяха реализирани, което е добър резултат. Трябва да благодарим софиянци, че дори в най-тежките дни на карантина, на локдаун те заплащаха своите данъци към общината. Немалко бяха и отстъпките, които Столична община даде за бизнеса, по наша оценка около 5 милиона лева на практика са приходите, които общината остави в бизнеса, за да може в тези трудни за тях времена да се справят“, каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В началото всички бягаха от Ковид отделенията, а сега всички доктори и сестри се натискат за там! Видима е ПлаНдмията!
65
0
 
2
 
! Отговори
е то ясно преди 2 години
МИ ШЕ СА "ГОТОВИ", КАТО САМО УВЕЛИЧАВАТ КЛИНИЧНАТА ПЪТЕКА ЗА КОВИД...... САМИЯ ФАКТ, ЧЕ МАХНАХА РАБОТЕЩИЯ ПРЕКРАСНО "ПРЪСТОВ ОТПЕЧАТЪК", КОЙТО ИЗЛОВИ СТОТИЦИ ХАЛШИФИКАЦИИ ЗА НУЛА ВРЕМЕ, МАЙ Е ПОКАЗАТЕЛЕН ЗА "ГОТОВНОСТТА"???
64
0
 
0
 
! Отговори
До 72 анонимен преди 2 години
Устата дръжте затворена, че прави течение ...
63
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както повишиха цената на клиничната пътека за ковито, то си е ясно, че болниците ще са напълнят до дупка, има няма нужда, пари дават
62
4
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ЛЯТОТ ОТРИЦАТЕЛНИТЕ ТЕСТОВЕ-ДО КАТО СВЪРШИ ТУРИСТИЧЕСКИЯТ СЕЗОН.-А ПОЛОЖИТЕЛНИТЕ ГИ ОСТАВЯМЕ ЗА ПОСЛЕ.-ЗА ЗИМАТА-АБЕ ДА СЕ ЗАНИМАВАМЕ С НЕЩО.-КАТО САНЧО ПАНСА ДЕТО СЕ БИЛ С ВЕТЕРНИТЕ МЕЛНИЦИ-АБЕ ***.ЛУМНА РАБОТА.
61
2
 
14
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 2 години
А сте попаднали в тия "БОЛНИЦИ",а са ви уморили от ковид!!!
60
2
 
4
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ПАК СЕ ПОЧНА-ЕСЕНТА ПАК ЩЕ СЕ ИЗСЛЕДВАМ-И ЩЕ ПОСТИГНА РЕКОРД-СИГУРЕН СЪМ.-ЕДИНСТВЕНИЯТ ЧОВЕК ПРЕКАРАЛ ВИРУСА 6 ПЪТИ-6 ПОЛОЖИТЕЛНИ-ХАХАХА-6 ПЪТИ СЕ ИЗСМЯХ НА С.МЪР.ТТА В ОЧИТЕ.
59
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 64 И да се изследва човек това не важи за властите. Подозрително не ги гледат антителата.
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 64 : Много точен отговор. Само дето 63 не питаше конкретно за себе си.
57
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото по-бързо хората развият имунитет към вируса, толкова по-малка е вероятността да се развият или задържат повече варианти, категорични са експертите.Значи трябва да се махнат всички ограничения, маски и глупости и да се приключи с тази грип за няколко месеца.
56
9
 
6
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Ми изследвай се! Плащаш си и те изследват. Но имай предвид, че повторно се боледува. Плати си за да се увериш.
55
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре де, защо никой не изследва клетъчния имунитет на преболедувалите и тези които имат антитела и са боледували асимптомно? Т-клетки в колко части имат и по-добре ли се справят от ваксината с клетъчния имунитет? Защо никой не говори за това ? Масата хора са го срещнали вируса вече...
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61: Насаждаш конспирации.
53
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се готвят всички болници! Всички отделения отново да си преструктурират в ковид. 80% от българите са уязвими, незащитени и ни чака по страшна вълна от пролетта.
52
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да започнат да плащат на болниците само за излекувани пациенти. Тогава статистиката рязко ще се промени.
51
12
 
12
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
В Швеция 81% от възрастните ваксинирани с поне 1 доза . Дневно нови случаи 800-900. В болниците от хоспитализираните ваксинираните са само 0,15%. Толкова за ваксините!
50
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лекар: Е нека пък да ви поразследват малко. Те почнаха де. Като начало 400 фантома.
49
18
 
9
 
! Отговори
Anonymous Maximus преди 2 години
Как *** смята, че се опитват да го минат да дава пари (от бюджета) да си сложи ваксина, като фалират бизнеси за стотици милиарди в цял свят, с лобита дори по-силни от фармацевтичните?! Война в Близкия изток, в Африка, ембаргота и др. санкции носят много повече пари от $80 млрд. които ще реализират тази и следващата година производителите като печалба, с отрицателен политически капитал. Откъде идва конспирацията не може да ви разбере човек...
48
4
 
3
 
! Отговори
Исраел Канал 13 преди 2 години
То като видиш номера (13) и новинарската държава, и се сещай!
47
8
 
13
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Много Мунчовце, много знаещи. За какво да ни разследват, че резултатите се оказват положителни ли? И не само резултатите, а и видимото състояние на пациентите и затрудненията в дишането не са резултат от пушене на лула или *** Табак, а от нещо друго, наречено Ковид-19.