57% от родителите на малки ученици съгласни с тестването

Повече от половината паралелки се връщат в училище в 21 области
111
57% от родителите на малки ученици съгласни с тестването
Снимка: БГНЕС

Родителите на 57,03% от учениците от I до IV клас са дали съгласие децата им да се върнат в училище, като бъдат изследвани с щадящи тестове за COVID-19 два пъти в седмицата. Данните са са общините с обща заболяемост над 250 на 100 000 души в цялата страна.

Още по темата
В останалите общини началните класове и в момента учат присъствено.

Паралелките, в които повече от половината ученици ще влязат в клас при новите условия, са 62,76% в цялата страна. Останалите ще продължат да се обучават в електронна среда, съобщиха от МОН.

В 19 области и съгласията от родители, и броят на паралелките в начален етап, които ще учат присъствено, е над 50%. Повече от половината паралелки се връщат в училище в 21 области.

От просветното министерство отчитат, че желанието за възстановяване на присъственото обучение при редовно тестване на учениците е особено силно в София град. В столицата съгласие са дали родителите на 68,44% от малките ученици. Присъствени занятия могат да започнат за 77,94% от паралелките.

На второ място е област Добрич. Утре там могат да отидат на училище 66,6% от децата от I до IV клас в 70,18% от паралелките.

На опашката са училищата в област Монтана. Там едва 36,4% от родителите са съгласни малките ученици да бъдат тествани, за да се върнат в клас. Могат да започнат присъствени занятия в 33,95% от паралелките в начален етап.

Предпоследна в списъка е област Видин съответно с 38,63% подадени декларации за съгласие и 34,65% от паралелките с готовност за присъствено обучение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
1
 
1
 
! Отговори
аз преди 2 години
Аз такива не познавам, не знам как ги сметнахте 57%
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е това е българската простотия, само и само наопъки да се прави.
87
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласни с тестовете ли са? Или просто са се примирили с тестовете, за да могат децата им да ходят на училище. Научете се на истинска журналистика. Не ни връщайте във времето на Работническо Дело! Такова време само с кръв се взема!
86
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предупредих директорката на детето ми днес, бъде ли тестван с близалка или бъркане някъде - то тя става пътник. Готов съм да е излежа с всички последствия.... остана с отворена уста ... Само да ми посегнат на детето ... Кацаров, ще го преследвам докато съм жив!!!!!!
85
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До (-_-) Да не си заразят бабетата, дядките и родителите "над 39"! Толкова ли е сложно?
84
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината искат присъствено и не се правят на интересни с тия тестове, другата половина искат дистанционно и се правят на ударени с тестовете. И двете страни обвиняват държавата. ОБВИНЯВАЙТЕ СЕБЕ СИ! Същата работа и с тия ресторантьори. Едните искат зелен сертификат и реваха докато не е приет и сега останалите почнаха да реват, че не го искали. РЕВЕТЕ ЕДИН НА ДРУГ! И накрая не ограниченията, а хората не им се занимава с ресторанти в момента. Ограниченията не ми пречат да ходя по кафета ама ГРАМ
83
5
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
*** кой ги пита тея дали са съгласни? Като не искат да им тестват златните отрочета, да си ги гледат вкъщи...
82
4
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
За целия период на тая ковидна истерия има общо 352 лица починали от групата 0-39 години! Справка оня измислен портал на МЗ.Трябваше половин час да си играя да подредя данните. Починали деца - единици! Какво ще ги тестват, с каква цел точно?
81
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много символика има в тези 57%. Интересното е, че и достоверноста на тестовете според производителят също е 57% и то саво в активнота фаза на заболяването.
80
2
 
1
 
! Отговори
До Stoyanov преди 2 години
А ,ти,ще ги блъснеш и без да ги питаш.
79
6
 
9
 
! Отговори
В. преди 2 години
Проклети да са навеки че предават децата си.
78
4
 
2
 
! Отговори
Фазер Капоне преди 2 години
До Оруел- Направихме им предложение, което не могат да откажат.
77
4
 
17
 
! Отговори
Оруел преди 2 години
Тъй като още не съм свикнал с НовГовор да попитам Министерството На Истината, да уточнят. Какво значи "съгласни с тестването"? Че го намират за разумно и необходимо? Или че са ги принудили да се "съгласят", оставяйки ги без избор, ако искат децата им да ходят на училище?
76
14
 
5
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
57% - значи има надежда за тази държава. Разумните хора все пак са болшинство.
75
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дали си съгласието да тестват чуждите деца....
74
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Живейте си живота че малко остана до изборите после следва зандана...Те сега са толкова дръзки пък представям след изборите живи да ни оплачат и с едните управници и с другите все тая Те подкуват всички и си въвеждат НСР. Ще се мре ами как ще се рита.
73
2
 
16
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Програмист#20 Утре питай децата си дали искат да скочат от покрива, и ако ти отговорят че искат помогни им като ги бутнеш. Питал децата си вече си направил извод - ти не си родител бе.
72
5
 
13
 
! Отговори
БРЦК преди 2 години
Не предавайте децата . Инфо съгласие за тест е съгласие и за отровата според СЗО.
71
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който иска да си гледа децата вкъщи, но в такъв случай не трябва да има право на онлайн обучение. То така или иначе няма как да се получи, да си едновременно в час с 20 деца, и да преподаваш на още десет онлайн е просто НЕВЪЗМОЖНО!
70
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора влазяйте абсолютно доброволно в ТКЗС за да не ви спират децата от училище а може да дават и хляб ако има. Но не питайте много оти Нане питал дека е лебот а после Вуте потал дека е Нане. Така че боц и млък това е. .