Омикрон се разпространява с феноменална скорост на Острова

Броят на заразените с него се удвоява на всеки 2-3 дни
Обновена: 13 дек 2021 13:00 | 13 дек 2021 12:43, Елка Василева
73
Омикрон се разпространява с феноменална скорост на Острова
Снимка: архив, БГНЕС

Британският здравен министър Саджид Джавид предупреди, че вариантът на коронавируса Омикрон се разпространява в страната с "феноменална скорост", предаде Ройтерс.

Джавид посочи, че около 40% от инфекции в Лондон вече са с този вариант на коронавруса и че ако правителството не действа, здравната система в страната може да бъде претоварена, предаде БНР.

Още по темата
"Това, което сега знаем за Омикрон, е, че той се разпространява с феноменална скорост - нещо, което никога не сме виждали преди, тъй като инфекциите се удвояват на всеки два до три дни“, посочи Джавид пред Sky News.

"Това означава, че сме изправени пред приливна вълна от инфекции и отново сме в надпревара между ваксината и коронавируса", добави той.

Той също така отбеляза, че в Англия все още не е потвърден нито един фатален случай при заразен с Омикрон, като на този етап 10 души от инфектираните с този коронавирусен вариант са се намират в болница.

Министър на здравеопазването отново призова британските граждани да си поставят бустерна доза ваксина срещу COVID-19 възможно най-скоро, тъй като третата доза ще осигури защита.

Вчера британското правителство повиши нивото на заплаха от коронавируса в страната от 3-та на 4-та степен, което означава, че на хората се препоръчва да напускат домовете си само за работа и по други съществени причини.

Миналата седмица Обединеното кралство регистрира най-големия ежедневен брой нови инфекции от януари.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пандемията идва от телевизора ми. Като си излезна навън нищо няма
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Малко спамВчера си правих тест в Рамус в Дружба за 10 лв.
56
1
 
8
 
! Отговори
Alpha,Delta,Omicron преди 2 години
Както веднъж преди месеци бях споменал, с всяка мутация, един вирус става може би по-заразен, но и по-слаб в същото време.Това са факти, които се пренебрегват и не се споменават. Ю.Африка са на Ниво 1 по тяхната скала за борба с ковид ( което значи, почти никакви забрани ) и до сега всички са с леки симптоми ( кашлица и отпадналост ). В Европа обаче, вече се раздува като още по-опасен от всички предишни . Колко удобно винаги преди ваксина, бустер, се появява нов вариант ;)
55
2
 
9
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Бодете се смело, това е истината! Да, първата и втората доза не ви защитават, но пък третата е направо ум да ти зайде! Ще ви предпази да не се заразите! Е, ако се заразите, ще ви предпази да не влезете в болница! А ако влезете в болница, ще ви предпази да не умрете! А ако умрете, ще умрете по-леко и само веднъж, неваксинираните умират по няколко пъти! И все пак не забравяйте, че никоя ваксина не ви предпазвва на 100%, а и ако умрете ваксинирани, сте щели да умрете и ако не сте били ваксинирани!
54
0
 
4
 
! Отговори
икономист преди 2 години
До 53 Много уместни въпроси задаваш... Специалистите твърдят( включително нашите в лицето на проф. Кантарджиев), че трета доза от същите ваксини, които използвахме при досегашните варианти, ще е достатъчна да ни предпази и от този силно модифициран вирус. Доста странно звучи това становище, понеже знаем, че мутациите са основно при спайк протеина, въз основа на който са създадени ваксините. А и заобикаля защитата на преболедувалите...
53
2
 
4
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
Бодете се на всеки 6, или още по-добре, на всеки 3 месеца и си стойте вкъщи, гледайте телевизия и новини и ще се справите с пандемията!
52
1
 
15
 
! Отговори
Минск преди 2 години
В Беларусь заболелите намаляха значително без никакви мерки и задължителни ваксинации. Тук у нас с най-слабата ваксинация случайте намаляват. Там където се набучкаха е направо експлозия от заболели. Кога ще светне на всички лампата?
51
0
 
5
 
! Отговори
В. преди 2 години
Здравей Е! Браво. Появи се. Всички новини за острова и неговите перипетии в сложните отношения с Ковид ме интересуват.
50
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всъщност Англия съобщи сега за първия починал от омикрон"__________ Всъщност, ОТ омикрон трудно може да почине някой, при положение, че най-съществените симптоми на този вариант са кашлица и чувство на умора. Виж, С омикрон (положителен тест ) при 75 милионното население в GB, дори по теория на вероятностите, е съвсем естествено да се случи. Ама явно има още зомбирани, да се връзват на поредната гига-мега-страшна "опасност". И да тичат за поредната игла.
49
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЦЕЛИ 10 !!! души (от 70 милиона) с омикрон в болница и обявяват "4-та степен на опасност", при която хората могат да напускат домовете си само за работа и по съществени причини. Допреди две години такова безумие щеше да ни се струва абсурдно, и абсолютно невъзможно.
48
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
Брей толкова бързо разпространение на новия щам. За това си мисля че вероятно със самолети го разпръскват.
47
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"феноменална скорост" ама за сега все още е Ц, ваксаните там са първита посетители на болниците, то не че други останаха там де
46
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност Англия съобщи сега за първия починал от омикрон.
45
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕЛТА + ОМИКРОН = МЕДИА КОНТРОЛ /Анаграма/. Юруш народе на третата игла /този път РНК / ДНК безвъзратно модифицираща. 2те игли ви направиха на МАЙМУННИ, третата ще ви направи на КИБОРГи. Хиляди години еволюция да станете бели хора, сега за 1 година ви върнаха обратно в зората на еволюцията, а скоро направо на бунищетто на историята ще ви изхвърлят. Вече строят допълнителните крематориуми да ви изпратят на луната по бързата процедура...
44
0
 
4
 
! Отговори
Малко спам преди 2 години
Знаете ли дали все още се правят антигенните тестове, които са безплатни (само манипулацията е 10 лв.) или вече си ги плащаме на нормални цени?
43
0
 
21
 
! Отговори
При преди 2 години
При 70- 80% ваксинирани - НОВИ РЕКОРДИ СЕ ЧУПЯТ!!! И ЗАЩО НИКОЙ НЕ ПИШЕ ЗА АДЕ ЕФЕКТА ОТ НЯКОИ ВАКСИНИ?!
42
1
 
15
 
! Отговори
Защо преди 2 години
..се паникьосват от нещо, от което НЯМА НИТО ЕДИН ПОЧИНАЛ? ЗА РАЗЛИКА ОТ ОБИЧАЙНИЯ ГРИП!
41
2
 
29
 
! Отговори
ЗНАЧИ преди 2 години
Две дози НЕ ПОМАГАТ, НО ТРИ дози от СЪЩОТО, което НЕ помага - Ще помогне - според умните и красивите от Осгрова!!! Чак толкова ЛИПСА на възможности за Мислене не бях чувал досега!
40
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Боже Господи какви параноици, Омикрон е природната ваксина тия бият камбаните на умряло.
39
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С фалшиви ваксини толкова! Тези дето излъгаха хората да са бодат трябва да ги изритат от властта иначе ще се повтори.