Без нови мерки засега, освен по-строг контрол на влизащите у нас

Здравният министър сформира пандемичен комитет
Обновена: 4 яну 2022 18:15 | 4 яну 2022 14:28, Веселина Йорданова
42
Без нови мерки засега, освен по-строг контрол на влизащите у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Към момента не се предвижда въвеждането на допълнителни ограничения заради коронавируса, с изключение на увеличаване на контрола за влизащите в страната.

Това съобщиха от Министерството на здравеопазването след работна среща, на която са присъствали здравният министър, заместник-министрите, доц. Ангел Кунчев и експерти, ангажирани с наблюдението на епидемичната обстановка.

Още по темата
Предстои да бъде актуализирана заповедта за влизане в страната, като лица, които пристигат у нас от страни, попадащи в "червената зона", освен сертификат за ваксинация или преболедуване, следва да предоставят и отрицателен резултат от PCR тест, направен до 72 часа преди влизане в България. В противен случай ще подлежат на 10-дневна карантина.

Министърът на здравеопазването проф. Асена Сербезова сформира пандемичен комитет в здравното ведомство, чиято задача е да анализира и координира дейностите по изпълнение и контрол на въведените в страната противоепидемични мерки.

Комитетът ще бъде ръководен от заместник-министър доц. Георги Йорданов. В състава му влизат представители на ръководството на МЗ, главният държавен здравен инспектор, представители на регионалните здравни инспекции и на спешната медицинска помощ.

След проведени консултации с ръководствата на експертните съвети по епидемиология, инфекциозни болести и вирусология беше взето решение да продължи активното наблюдение на епидемичната ситуация, в т.ч. с оглед разпространението на варианта Омикрон.

Доц. Кунчев подчерта, че в зависимост от различните показатели е готов да предложи актуализация на  противоепидемичните мерки.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя съвет е сформиран за да цоцат разни нещастници пари от държавата! След като не затвориха границите по Коледа, целият цирк еизлишен. Ще си преживеем болното гърло и толкова.
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антитата са поредните жертви.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До GOD. Ще има на баба ти хвърчилото. Кой? Диванни революционери като теб?
32
0
 
3
 
! Отговори
Spas преди 2 години
Maskite stanaha Moda..
31
2
 
3
 
! Отговори
GOD преди 2 години
Ще има съпротива и гражданска война! Това НЕ са ваксини, искат да ви очистят за да останат 6.66 % от 7.8 милярда - точно 500 000 000
30
1
 
6
 
! Отговори
Пускат Гастербайтери преди 2 години
НИЩО НЕ направиха. Оставиха ГАСТЕРБАЙТЕРИТЕ да си дойдат по празниците от Великобритания, за да ни донесат и разнасят вируса. Да са доволни заведенията кръчмите и Банско за паричките да оберат на бачкаторите / гастербайтери. Алчност за пари и простащината това ръководи всичко у нас. Експертите ни са също простации.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дните ви са преброени, марионетки!
28
1
 
6
 
! Отговори
Някой да е чул преди 2 години
Ще къртят ли пейките?
27
2
 
1
 
! Отговори
... преди 2 години
Когато си грозна и с маска
26
0
 
7
 
! Отговори
Ей,браво преди 2 години
Когато другите държави ограничаваха достъпа си началото на декември и искаха тестове на всички,тука ги отменихте за влизащите,сега ги въвеждате.Сега всички се изнасят на обратно.Ще се окаже,че кръчмари и хотелиери управляват територията.
25
1
 
6
 
! Отговори
Гениално преди 2 години
Събрали се експерти български знайни и незнайни и РЕШИЛИ НИЩО ДА НЕ ПРАВЯТ да почакат и да ГЛЕДАТ какво ще стане то САМО ЩЕ СИ ПОКАЖЕ след време какво да се прави. НЯМАТ и ХОРА и ТЕХНИКА за СЕКВЕНИРАНЕ за разпознаване на варианти на вируси. Ще си клатят краката и пият кафенца периодично на експертни заседания.
24
2
 
11
 
! Отговори
Фалшив вирус преди 2 години
Цирк! Какво ще пазят на границата, нали грипът е вече тук?!
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу Зеления смъртификат.
22
1
 
3
 
! Отговори
Fun fact преди 2 години
Шмайзер дръпна с около 70 млрд. долара напред за 2 години.
21
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните Ковид гета внасят зараза!
20
2
 
1
 
! Отговори
аха преди 2 години
До ВБЗВикаш нов Калофер да чакаме?
19
3
 
0
 
! Отговори
аха преди 2 години
До Анонимен 19Моля ви, елате...
18
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво бе, чвно проблема са няколото хиляди идваши в България, а не над 4-те милоина ативаксъри.Поредното "гениално" решение.
17
16
 
10
 
! Отговори
ВБЗ преди 2 години
Какъв контрол на влизащите в страната ,поровете се малко в интернет да видите какво се е случвало в кръчми,дискотеки и ресторанти по-празниците. Там трябва да има контрол. Сега само изчакайте да лъснат броя на заразените по-празниците хора т.е. от утре нататък.
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То пък някои ше ви ги спазва , Асана 4те сватби