НС обмисля специален сайт за нежелани реакции от ваксините

Доц. Антон Тонев: Има нужда от преразглеждане на модела на Covid зоните
13 яну 2022 14:53, Анисия Иванова
46
НС обмисля специален сайт за нежелани реакции от ваксините
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Обсъжда се създаването на български сайт за съобщаване на нежелани реакции от ваксините. Това съобщи пред БНР доц. Антон Тонев, председател на парламентарната комисия по здравеопазване.

"Хората имат право да се съмняват. Това, че не се говори за страничните ефекти, е един минус. Ние смятаме да направим кампания, да говорим с хора, които заявяват, че имат нежелани лекарствени ефекти“, каза Тонев.     

Обявяването на новия здравен план за справяне с коронавируса през следващите дни е навременно, смята председателят на здравната комисия. Антон Тонев заяви, че обществото трябва да е информирано и да знае какво предстои за седмици напред.

Още по темата

„В този план има някои промени от провежданата политика до момента. Вземането на решения досега в България строго следваше европейската политика и решенията на Европейската комисия, ние в голяма степен просто ги повтаряхме и обяснявахме какво се прави в Европа. Като лекар мога да заявя, че резултатите, които се постигат при контрол върху Covid кризата, не зависят само от суха статистика“, поясни Антон Тонев пред БНР.

В Западна Европа могат да стъпят върху по-малък брой критерии поради сравнително еднаквите здравни системи със сходна пропускливост в различните държави, подчерта Тонев.

Той обясни, че за здравни системи като в България се налага да се добавят допълнителни фактори. Правителството видя, анализира тази нужда и затова има нови фактори. За момента няма взето решение за отпадане на сертификатите за антитела.

„Омикрон заразява с еднаква скорост и пациенти с антитела, и без антитела. В тази посока ние не успяваме да постигнем предпазване от заразяване. Налага се да се съобразяваме с една жива сила, въпреки че вирусите са на границата между живото и неживото, и тази жива сила се бори с нас и се бори за надмощие. На нас много ни се иска да поставим цялата криза и всички въпроси, които възникват, в една просто уравнение с прости решения, но реалността е друга“, коментира доц. Тонев.

Ваксината е предпазила голям процент от хората от тежко боледуване, отбеляза още Антон Тонев.

„За ваксината нямаме доказателство или за имунитета след прекарано заболяване, нямаме доказателство, че тя пази от ново заразяване, но има много доказателства, че ваксината и имунитетът след преболедуване предпазват от ново тежко преболедуване.“, убеден е гостът.

Запитан необходима ли е промяна в протоколите за лечение на коронавируса с оглед на новия, по-лек вариант, доц. Тонев заяви: „Относно Covid зоните има нужда от преразглеждане на целия модел, защото той теоретично е много добре създаден, с ясни цели, с ясни задачи, но там има кадрова недостатъчност, ресурсна недостатъчност.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Зеления чарап преди 2 години
Те и в Изсраел направиха такава платформа ама след 20 000 публикации от засегнати инжектирани за 1 седмица започнаха да трият информацията.
33
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В момента баща ми бере душа след усложнения от миокардит, който е вследствие на поставена ваксина- Шмайзер.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изпълнителният директор на Файзер Албърт Бурла преди два-три дни каза буквално"Вече знаем че две дози от ваксината имат минимален полезен ефект, ако въобще ИМАТ НЯКАКЪВ". По същото време Рошел Валенски, директор на Центъра за заразни болести на САЩ каза буквално че "ваксините" НЕ СПИРАТ РАЗПРОСТРАНЕНИЕТО на вируса. Обаче тукашното *** нарежда ли, нарежда истерично ваксини, та ваксини. Повтаря като папагал.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...В допълнение е създадено веществото Прозиум, временно потискащо емоциите в човека. Центровете, където то се раздава на хората, се наричат Еквилибриум. Всички жители на Либрия са задължени да си го инжектират ежедневно, за да поддържат липсата на чувства в себе си. Властта е в ръцете на Съвета на Тетраграматона, оглавяван от издигнатият в култ Баща.
30
0
 
3
 
! Отговори
Тези преди 2 години
се сетиха...
29
0
 
7
 
! Отговори
Сайт на мошениците преди 2 години
Сайт за вторичните ефекти от ваксините, създаден от дистрибуторите на ваксини. Заключенията са ясни: умрели, научно доказани няма. Никой не е пострадал от продуктите, които продаваме. Ваксините са най-доброто на света, омикрона е най-лошото а след това се нареждат разни делти, бети и алфи.
28
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мога ли да впиша със задна дата моята съседка със съсирек в мозъка след инжектиране, и в будна кома след "успешната" операция. Или каквото било-било.
27
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-после се сетиха. Но този сайт има смисъл единствено, ако е невъзможно триенето и цензурирането на нежеланите съобщения, включително тези за летален изход. Защото има доста такива случаи в България. Да не говорим в света за над 350 спортисти получили внезапно "сърдечен арест" и напуснали белия свят преждевременно.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** и такива ли имало?
25
0
 
17
 
! Отговори
Hoho_Boho преди 2 години
Аз имам нежелани реакции само като си помисля за ваксините.
24
0
 
17
 
! Отговори
А за желаните? преди 2 години
Набоцаните с ГМО имат шанс да си подобрят маимунския ген.
23
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много по-смислено е да се оправи електронното здравеопазване и всякеи преглед, всяко закупено лекарство в рецепта, да отива в досието на даден човек (+ваксинационния статус). След това много лесно могат да се хванат случаи на хора които:1) 2 дена след ваксинация вика бърза помощ2) 3 дена след ваксинация си правят преглед при невролог и диагнозата е частична парализа примерно и после е приет в болница3) Или човек почива 5 дена след ваксинацияНо трябва акъл.
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Израелското министерство на здравеопазването направи такава страница във фейсбук. След като за един ден ги заля вълна от 30 хиляди такива съобщения едва смогваха да ги трият.
21
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още един сайт , в който да се представя стъкмистика? Кому е нужно? Вече на всички стана ясно, че течностите не борят никакъв вирус. За сметка на това хич не е ясно какво болести и смърти докарват.
20
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сетила се Мара да се побара.
19
0
 
25
 
! Отговори
Мария преди 2 години
До Миланапоследък забелязвам, че наричат "антиваксъри" и хора с ваксина, които имат страничен ефект!!!
18
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички ваксини са не ефикасни и с много реакции айде върветеси на майната долни лешояди няма да стане това което искате
17
1
 
21
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Направете такъв сайт. Определено мълчанието по темата със страничните реакции не помага на хората да се решат. Има ли смъртни случай след ваксинация? Има ли тежки реакции? Много трудно се доказва, че нещо е от ваксината, но все пак като се види честотата може да се направят изводи. А в момента се казва само " Ваксините са безопасни. Вярвайте на науката." Науката обаче работи с доказателства, а не с вяра. Вярата е на друго място. Нека наши български учени ги проучат тези ваксини също.
16
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама тука някои с ниски чела и 4 бустера си мислят ще това ще е форум. Алоо тази информация ще се проверява официално.
15
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Мила хахаха, те същото говориха и за ВАЕРС, ама се оказа, че над 90% от въведените случаи на смърт и странични ефекти са въведени от ЛЕКАРИ! Ама нищо, вЕрвай, че всичко е заговор на антиваксърите, хахахаха. Честно казано вече хич не ми е жал, че масата набодени ще умрете. Наистина започвам да мисля, че светът има нужда да се освободи от уфтсете.