Сертификатът ще отпадне у нас, когато ЕС го премахне напълно

Никой не може да бъде уволнен, защото няма сертификат, подчерта д-р Петрова
Обновена: 3 фев 2022 10:56 | 3 фев 2022 10:55, Ния Христова
93
 
"Зеленият сертификат" у нас може да отпадне след месец, заяви вчера съветникът на премиера по свързаните с пандемията въпроси проф. Радка Аргирова. Лидърът на "Възраждане" Костадин Костадинов пък заяви, че премиерът Петков му е казал, че това ще се случи през април.
 
"Решението за отпадането му няма да е само на национално ниво, а целият ЕС трябва да вземе такова решение. При нас премиерът обясни, че може да отпадне, ако достигнем определен процент на ваксинация или заетост на интензивните легла. В случай, че той отпадне, може да се въведат други противоепидемични мерки, които зависят от степента на разпространение на заразата", коментира адвокатът по медицинско право д-р Мария Петрова пред Bulgaria ON AIR.
 
Тя е на мнение, че крахът за "зеления сертификат" е дошъл поради факта, че много хора са започнали да го свързват с придобиване и ограничаване на права.  
 
"Кратките характеристики не ни убеждават тази ваксина да ни пази цял живот. Няма безсрочни сертификати, всичко останало са спекулации и неразбиране", заяви категорично тя.
 
"Дори в един мол няма нито достатъчно охрана, нито персонал, които да съпровождат групи хора до банката, а останалите да ги проверяват със сертификат. Най-страшното нещо в пандемията е, че налагаме мерки, но без контрол те означават липса на мерки. Хората правилно роптаят, защото се оказва, че изключенията са повече от правилата и мерките се обезсмислят", смята събеседникът.
 
Специалистът по медицинско право коментира и скандалния случай с починала жена пред регистратурата на болницата във Враца. 
 
"Разбрах, че близките на жената нямат никакви претенции. Най-добре би било да се извършва аутопсия на пациентите, които са починали в болници. А не хората да подписват декларации, в които искат техните близки да бъдат освободени от аутопсия. Не е вярно, че не може да се правят аутопсии на починали с Ковид пациенти. Много е важно максимално бързо да се изземе медицинската документация преди да е претърпяла промени. Това е основно доказателство", обясни д-р Петрова.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се опитваш да воюваш с вириони с размер в наномащаба с помощта на хартийки и кюуркод е невероятен връх на масмедийно тиражираната глупост человеческа !
77
0
 
2
 
! Отговори
Урсула преди 2 години
ЕС удължи срока на сертификатите до следващата година,въпроса се. пита до сега сертификатите не помогнаха ли за спиране на пандемията?
76
3
 
0
 
! Отговори
Aнонимен преди 2 години
Какво, какво? Някои държави въвеждат задължителна ваксинация, други си имат расово население. За какви сертификати в тия държави? Къде слагате нашата яма, че да се сравнявате и да искате това, което е в Дания, Швеция, Норвегия. Виц! Мечти! Ваксинирайте се, и ще отпаднат. Както в тия държави. Просто няма да има нужда от тях.
75
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комисията уточни, че националните сертификати за COVID-19 си остават работа на всяка европейска държава, която може да реши да ги продължи, да ги отмени или да промени обхвата на достъпа, който те осигуряват.
74
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пиле шарено, другарко д-р Петрова, ЕК каза, че кво ша си правим със зеЛевите сертификати вътрешно си е наша работа, кво си правиш оглушки, единствено искат да останат до средата на 2023 за пътувания между страните, каквото му беше и същинското приложение!
73
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички дето го преболедувахме а държавата ни репресира да се ваксинираме ама ние още удържаме фронта, трябва да бъдем компенсирани! Опитните мишки със съсипана имунна система трябва да се изолират.
72
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще отпадне когато излезем от ЕС
71
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В тази статия "сертификатите в ЕС падат през април", в другата статия "Европейската комисия удължи валидността на COVID сертификатите в ЕС с една година - до 30 юни 2023". Значи вярно е, само че не било април, а юли, не било тази година, а догодина и не падат, а остават. Ей, то бива да се лъже, ама такава ли наглост чак си позволяват тези и*ти?
70
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СъпротиватаEдиния губернатор в Канада вече даде на заден. Явно има ефект от протестите.
69
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Писна ми решенията за България да се вземат от чужбина. Първо Москва, сега Брюксел, после ще чакаме я Пекин, я Анкара. Стига толкова!
68
0
 
22
 
! Отговори
малиии преди 2 години
Ако, го махнат, какво ще правят горките лаборатории...мъкааа...Един пср в Турция около 15 лв. - тук около 100.
67
25
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Копейкин срещу какво ще протестира,тогава.
66
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изобилие от земя, но всеки като докопа нивата на баба си и дядо си, бърза да я продаде, за да вземе едни "парички". Познавам поне 10 такива. И точно така казват - "парички". А и навсякъде висят табели - "Изкупувам земя". Няма лошо, но да не се окаже накрая, че земята не е наша, а са я купили примерно китайците чрез не знам какви си посредници.
65
1
 
28
 
! Отговори
Аха... преди 2 години
Да, така е защото от държава с икономика, промишленост и образован народ се превърнахме в боклукчарника на Европа. Назначиха ни едни управляващи, които за някой лев правят каквото им кажат и държавата е оставена да тъне в разруха. Аз смятам, че най-вероятно ни подготвят някой да ни превземе - турция или русия. При нас има изобилие от минерална вода, прекрасна природа и пустееща земя. Никъде в Европа няма такъв разкош от ресурси, а ние сме най-бедни !
64
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махайте го, да не ви махаме главите!!!!
63
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая всичките при вантика ще ходите.
62
0
 
22
 
! Отговори
Lina преди 2 години
В такъв случай дано в ес не решат да скачат от високо, защото по тази логика - и ние.
61
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Идеята за зеления сертификат тръгна от Израел, малко преди въвеждането на бустерната доза. И вече беше ясно, че ваксинираните с две дози се разболяват и предават заразата. ЕС разбра колко бизнес има в начинанието и го прегърна здраво. В най-заразното време европейските държави изискваха и сертификат и тестове...Истерия и нагнетяване на паника, безсрамно обогатяване на фармамафията и слугите й в управлението. Съд и доживотен затвор за убийците на цивилизованото човечество!
60
0
 
53
 
! Отговори
Док преди 2 години
Обзалагам се, че сертификата ще падне до края на месеца. Един по един от тия, дето ни плашеха от телевизора със чували и невиждана ярост започнаха да обръщат палачинката, явно с надежда че ни е много къса паметта и ще забравим март 2020 когато къртеха пейки от парковете и гонеха майки с деца и глобяваха за разходка сред природата. Всички те заслужават дълги ефективни присъди за тероризиране на населението.
59
8
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен....много интелигентна жена е!..Познавам я лично..А "лека",...?..Да не гледаш в огледалото докато пишеш ?