Неработещи WC "сломиха" ядрен самолетоносач

5-те хиляди души на борда се мъчат да намерят алтернатива
Обновена: 18 ное 2011 21:57 | 18 ное 2011 21:56, Елка Василева
194
Неработещи WC "сломиха" ядрен самолетоносач
Самолетоносачът "Джордж Буш". Снимка: Reuters

Най-съвършените военни технологии могат да се окажат изправени пред доста прозаични и неочаквани проблеми, съобщава британското специализирано издание Реджистър.

Такъв проблем е възникнал на борда на най-новия и най-внушителен американски ядрен самолетоносач, кръстен на бившия президент Джордж Буш. Страховитият кораб е предназначен за екипаж от 5000 души и съответно на борда му има доста тоалетни.

Те са общо 423, но много често се случвало повечето от тях да излязат от строй по едно и също време. Тогава моряците били принудени да се щурат из кораба в дълго търсене на работещ санитарен възел, а когато го откриели, пред вратата му се извивала дълга опашка.

Веднъж се случило обаче всички тоалетни на самолетоносача да излязат от строй едновременно и това заставило моряците да обмислят спешни планове за действие.

Сред тях били използването на мивките и на душовете за облекчаване. По-смелите дори предприемали по-голям риск и се облекчавали директно в морето.

Това обаче не била никак лесна задача, защото на места стените на корпуса на кораба се извисявали над водата на височина, равняваща се на 20-етажна сграда. Ето защо инструкциите за безопасност на екипажа изрично забранявали на моряците да се облекчават през борда на самолетоносача и нарушителите били наказвани строго.

По-находчиви моряци прибягвали и до схемата, използвана неотдавна от актьора Жерар Депардийо за облекчаване в самолет. Те си служели за целта с бутилки, които после дискретно изливали в морето. Маневрата обаче също била рискована, защото при по силен вятър съдържанието на бутилката можело да залее моряци на долните палуби или да се изсипе върху ценните самолети и хеликоптери на борда.

Проблемите с тоалетните възниквали по три-четири пъти на ден. Техниците на борда на самолетоносача досега са похабили 10 000 човекочаса, за да отстранят авариите. Средно ремонтът на една тоалетна отнемал 35 минути.

Моряците вече започнали да се шегуват с проблема, дължащ се на всмукателно-канализационната система на санитарните възли. На шега екипажът на кораба наричал вече тоалетните ядрени бойни глави и моряците се питали един друг: Откри ли действаща ядрена бойна глава?

Самолетоносачът струва на Вашингтон 6,2 милиарда долара. Той превозва над 90 самолета и хеликоптера и е смятан за най-мощния самолетоносач в света, защото сам може да срази военноморските или военновъздушните сили на цяла една страна.
 


(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още по темата: ядрен самолетоносач
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Новина от преди два дни:Дефицитът на бюджета на американското правителство достигна 15 000 000 000 000 долара.Това е положението.
171
2
 
1
 
! Отговори
Иван Пешев преди 12 години
Не можах да разбера какъв проблема да *** в морето , подаваш *** малко зад борда и действаш, лек бриз вее задните ти части, солени пръски те освежават, после малко хартия и готово - живота отново е необременен.Екологично, бързо, лесно , рибите къде ***? Какви са тези чак вакуумни тоалетни - срането не е чак толкова сложна работа, не случайно старите хора казват "Ти не учи гъзъ как да ***" т.е. няма смисъл.
170
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Толкова е повтаряно това за писалката, че вече се чудя дали е вярно...... обаче да се върнем към днешния ден.НАСА изстрелва апарати към Марс, Сатурн, Меркурий стига да им отпуснат пари.При бай Иван какво имаме - евтини превози до ниска околоземна орбита от 20 (двадесет) години. Първи опит за междупланетна мисия от 22 години - Фобос-Грунт - пълен провал, след 7 години отлагане, 2 сменени директора на НПО Лавочкин (главен изпълнител) и два пъти пренаписване на софтуера... Просто факти...
169
1
 
2
 
! Отговори
рибар преди 12 години
Ей загубена и проста нация. Не можаха ли една рибарска лодка да се похвалят, че са направили и че са отишли някъде за риба с приятели. За кеф и удоволствие. Все някого ще убиват, ще трепят, ще завладяват. Какви оръжия само имаме, колко са ни големи ракетите. На извратена и комплексирана нация ми приличат
168
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато са излитали първите кораби на НАСА ,те са платили 18 милиона долара за да се изработи писалка която да пише в условията на безтегловност.Руснаците са използвали ........молив!Безкрайно по евтино.Сигурен съм,че и за това руското решение е по евтино и надеждно.
167
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
американската армия много хлабава отзад бе,че те същите като техните роби(турците)
166
3
 
4
 
! Отговори
шошона преди 12 години
Кучемраз ще им помогне да се изсерат с помощта на цяла сюрия анадолски *** ***
165
0
 
1
 
! Отговори
стефко преди 12 години
178, и руската през ПСВ, и немската в т.нар. "втора фаза" на ВСВ. или с други думи, неошамарени няма :)
164
0
 
1
 
! Отговори
До 184 преди 12 години
Браво !Написал си собствената си диагноза.Вратите на 4-ти километър са широко отворени за тебеС голям интерес ще бъдеш изследванАмериканец ! Ха ха ха ха ха Я върви храни животните и залости портата с камика, че виж кое време стана
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Американците ако не правят войни да бутат долара да са се сринали досега.
162
3
 
9
 
! Отговори
димо преди 12 години
До 178. Браво! Разкажи им на невежите за ген. Владимир Вазов и за подвизите му. Ние сме велик народ и това трябва да се знае. Стига сте възхвалявали разни *** янки, които никога няма да се научат да воюват, защото те са кокони - иска да яде, иска да има възд. поддръжка, иска GPS, иска да не дава жертви... или пък *** карабини, които за 5 века не са можли да ни пречупят. На този свят има три велики армии, от които трябва да се учат останалите - немската, руската и българската.
161
4
 
4
 
! Отговори
Shark преди 12 години
Ееее, едно време пиратите все в тоалетни са ходили. Айде стига лиготии, важна е целта, а тя е да се палят войни в света.
160
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха, ха ...Тук само преди седмица разни великани се превъзнасяха от великите технологии на "най-демократичната" държава в света...Какви били скапани военните технологии на мужиците (и рубладжиите) както те предпочитат да наричат руснаците...Хайде сега промитите мозъци на американските гъ*олизци малко да изпуснат парата и да слязат на земята....Като се позабрави тази конфузна история, чакам пак да се напъват тука да оплюват братския руски народ и да се превъзнасят по великите технологии на САЩ
159
4
 
7
 
! Отговори
М21 до178 преди 12 години
Не ви следя спора, но ти имаш предвид бг армията!За информация нашата армия бие руснаците на Добруджанския фронт /и найвече казашките дивизии/!!Руснаците трябва да ни лижат краката , защото ако Цар Борис беше изпратил Българската армия на източния фронт , изходът от Втората Св. Война можеше да е друг!През войната България е могла да изпрати около 500 хил. войници на Изт. фронт! Армия без загубена битка!Та нали при Сталинград руснаците правят пробив през румънски и италиански части!
158
3
 
14
 
! Отговори
до 117 преди 12 години
"а това че Турската армия разгромява Английската,Френската..."Корейската война си бе война на САЩ - обявена и водена от тях - това е същото което е сега в Афганистан. Като си решил да се връщаш години назад - я кажи байно, коя е армията, която ошамари всички европейски армии, без руската и немската. Кой е генералът посрещнат, с военни почести в Лондон, като "Победителят от Дойран"?Не се заяждам, ама да се казва, че турската армия е най-силна, е меко казано нелепо. Най- многобройната е.
157
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според руски сексолози, жена, облечена като медицинска сестра възбужда мъжете, защото подсъзнателно се надяват, че носи спирт:)))
156
0
 
5
 
! Отговори
1 преди 12 години
това е ислямски саботаж. видели са лично осама да прай опашка пред ***
155
15
 
3
 
! Отговори
do 171 преди 12 години
"*** ОЩЕ 500 ГОДИНИ РОБСТВО АМА АМЕРИКАНСКО"A DANO !!!
154
0
 
3
 
! Отговори
зевзек преди 12 години
Висша форма на тероризъм - мая в тоалетните:)))) Този номер съм го правил в 4-ти клас, а ето че можел да блокира и цял самолетоносач:))))
153
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В САЩ живяха на кредит богато и разкошно, а сега малко по малко ще им се вземат привилигеиите, а руснаците и българите покрай тях никога няма да живеят богато и разкошно.Който се е обвързал с русия не е прокопсал.