Ловят престъпници с Pokemon GO, обещават им редки покемони

Apple пък ще спечели $ 3 млрд. от модерната игра
22 юли 2016 09:12,
18
Ловят престъпници с Pokemon GO, обещават им редки покемони
Снимка: Reuters, архив

Технологичният гигант Apple може да спечели до 3 млрд. долара от Pokemon Go през идните 1-2 г., изчисляват анализатори, цитирани от "Гардиън". Самата игра е безплатна, но играчите могат да купуват през нея допълнителни екстри, които улесняват напредъка им, уточнява "Стандарт". Смята се, че Apple взема 30% от стойността на екстрите, купени през онлайн магазина AppStore, а очакванията са за продажби на стойност над $10 млрд. в идните 1-2 г.

Докато все повече хора по света започнаха трескаво да търсят покемони, полицията в Манчестър, Великобритания, прибегна до Pokemon Go, за да лови бандити.

Властите забелязали, че в стремежа си да съберат всички покемони хората често изобщо не обръщат внимание къде отиват. Преди няколко дни например младеж в Индонезия се озовал във военна база и беше временно задържан, докато се изясни, че всъщност толкова се улисал в събирането на покемони, че не е разбрал къде е влязъл.

Затова полицията в Манчестър публикувала във Facebook профила си, че в централното й управление се появил един от най-редките покемони. Проблемът е, че бил в зона, недостъпна за всички. Затова управлението избрало списък с хора, които ще бъдат допуснати в зоната, ако искат да уловят въпросния покемон. В списъка всъщност са над 500 души, които се издирват по една или друга причина. Засега никой от списъка не се е появил и явно дори Pokemon Go си има своите граници.

Потребителите обаче харесали идеята и питали дали все пак не могат дойдат, стига наистина в участъка да има въпросния рядък покемон.

В Испания полицията също много хареса Pokemon Go. Вътрешното министерство разпространи снимки на полицаи, които позират с популярни покемони. Не се споменава обаче дали те са помагали в ловенето на престъпници.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: appleпрестъпнициPokemon Go
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Лермонтов преди 7 години
Сигурен съм че с тази "новоизмислена простотия" и разпространенатака бързо сред обществото, /стоят дългите ръце на няколко водещисветовни разузнавателни служби/ които недвусмислено черпят допълнителна информация за лицата които ги интересуват, след като същите са имали неблагоразумието, да инсталират това приложение на телефона си."ПАЗЕТЕ СЕ ОТ ДАНАЙЦИТЕ, ДОРИ КОГАТО ВИ НОСЯТ ДАРОВЕ " !? Вергилий
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да за любителите на помемони понеже неколкократно им казвах къде има покемон но биваше тенденциозно изтривано мнениеъо ми реших да го криптирам има покемон един за любителите на покемони 18 см с дебел охранен врат и голяма глава гледащ лошо с едното си ОкО плюещ семе
6
0
 
2
 
! Отговори
O.o преди 7 години
До Анонимен (12)Можеш ли да декриптираш това което си из*л, че нищо не ти се разбира?
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Pokemin s ednk oko kosmar 18santa se sesmril v pantalona mi ako nqkoi go iska negov e
4
5
 
1
 
! Отговори
Яко преди 7 години
До АнонименПокемона е върха. Нов принцип в игрите. Много ми допада. Очаквам скоро да се почвят и по-интересни предложения на същата платформа.
3
3
 
15
 
! Отговори
Сп??нс преди 7 години
Покемоните са били много популярни анимационни герои и затова има страни където са щурнали по тях. Аз лично ,подобно на останалите българи , нито ги знам нито съм гледал анимациите и интересът ми към игра та е близък до нулата
2
1
 
7
 
! Отговори
Каручка преди 7 години
Тез англичани пак се доказаха като " най-умната" нация...Кой ще ти гони покемони в полицейско управление?!?!?!?!?
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
1-2 години?! След 1 месец никой няма да си спомня за тая игра.