Мъск не вярва в извънземни, иска "Старшип" в орбита

Той представи кораба за полети до Луната и Марс
65
Мъск не вярва в извънземни, иска "Старшип" в орбита
Снимка: Facebook

Космическият кораб "Старшип" на "Спейс Екс" за полети до Луната, Марс и други места в Слънчевата система може да бъде изпратен в орбита след по-малко от шест месеца, заяви основателят на компанията Илон Мъск по време на презентация в стартовия комплекс в Бока Чика, Тексас, цитиран от световните агенции.

Стриймваното на живо събитие беше посветено на 11-годишнината от първото извеждане на полезен товар в орбита с ракета-носител "Фалкон-1" на компанията.

"Може да прозвучи безумно, но искаме да достигнем орбита след по-малко от шест месеца", заяви Мъск, представяйки кораба "Старшип", предназначен да транспортира екипаж и товар до Луната, Марс и други места в Слънчевата си система и да каца перпендикулярно при завръщането си на Земята.

Илон Мъск потвърди, че първият тестов полет на кораба на височина 20 километра ще бъде осъществен след 1-2 месеца.

Космическият кораб "Старшип" за многократна употреба на "Спейс Екс" е проектиран да лети на дълги разстояния и да транспортира до 100 души.

Мъск нееднократно е подчертавал, че основава компанията си през 2002 г. с цел да помогне на човечеството да колонизира Червената планета.

През август основателят на "Спейс Екс" съобщи за успешното изпитание на прототипа "Стархопър". В рамките му бяха тествани инженерни решения, които трябва да залегнат в кораба "Старшип".

По време на речта си Илон Мъск заяви още, че не вярва в извънземни, тъй като няма признаци за съществуването им. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
0
 
! Отговори
скептик преди 4 години
На станиолена бутафория прилича на снимката.
29
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българин,аргументирай се !Най-е лесно да се защитава абстрактното !,)
28
5
 
1
 
! Отговори
Българин преди 4 години
До Нормално е да не вярва !... На Марс ги няма такива като тебе!!!
27
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е да не вярва ! Хора без работа,които се чудят къде да си вложат емоционалния ресурс,понеже са си обезсмислили живота ,винаги ще ви кажат,че САЩ комуникират с инзвънземни и крият това.А всъщност ако е така САЩ и НАСА ще ви проглошат ушите ! Да,вероятно не сме се пръкнали от м***ймуните и е логично в този необятен космос да има други планети с живот,но доказателства все още НЯМА !
26
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
taka kato gledam komentarite v bg ima 1000 puti po umni injeneri ot Musk vseki vtori komentator - raketen injener :D :D
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До "Вие Кьорави ли сте !"А ти *** ли си?
24
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми какво има - ресурси, на земята те са изчерпват... Пък и не се знае след 100 години може да се окаже, че на марс условията са по-добри отколкото на земята с всичките отрови, които бълваме ... Иначе брраво на Мъск - може и мошеник да се окаже, но със сигурност е ускорил технологичното развитие на цивилизацията ...
23
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И какво по точно означава "колонизация" на Марс. Те първо на луната да направят нещо пък после да мислят за Марс и какво толкова по хубаво има там от земята? Въздух, вода, тревичка, растения или животинки? Или може би голи мацки се надяват да намерят там бухахаха
22
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На въпрос защо янките не са стъпвали на луната от толкова години като сега има доста по развити технологии отговарят защото на луната няма нищо интерестно и би било загуба на време. Добре де, ами на Марс какво толкова интерестно намери вашия роувър пълзяйки напред назад толкова години за да предизвика интереса ви? А и другото, вие едвам до луната стигнахте и едвам една керлива станцийка направихте, но сега чак до Марс? С какво точно? Са тоя тирбушон ли? Или със сувалките дето ди закрихте?
21
16
 
16
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Мъск е един маркетингов продукт на американската администрация. Не е нито Айнщайн, нито някой гений. Със сигурност дори в България има хора с повече познания по редица от тези неща, които говори от колкото той самия.А това за извънземните, че не вярвал, защото не виждал - само показва ниското му ниво на съществуване.Вселената най-вероятно е безкрайна. Щом на една малка частица от нея е създаден живот, значи е създаден и на много други места...под една или друга форма.
20
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не съм убеден,че няма извън земен разум.Не може толкова сложна жива система(човека )да се пръкне от нищото.Може да не са"зелени човечета" но вероятно са подобни на човека същества с много по развит разум и най-важното,имат уменията да сътворяват много по съвършени неща от човека.Само си представете,колко ум,труд и умения са нужни за една проста компютърна програма и колко по"сложен"е човека от компютъра и какъв ум е нужен за да бъде сътворен толкова успешно.Просто сме им забравено творение.
19
5
 
3
 
! Отговори
до 40 преди 4 години
На станцията произвеждат кислород чрез електролиза и по други химически методи. Носят им и с прогрес. щитът не знам колко трябва да е дебел, но надали 5 метра, предвид че при тези условия водата е може би най добрия изолатор. Накрая ще ползва ракетата около Лунната в програма на НАСА. Сега всички искат да ходят на луната - евопейци, китайци, руснаци, американци. Това е най реластичният резултат от цялото начинание според мен. За Марс ще трябва да почакаме.Аре лека.
18
3
 
3
 
! Отговори
до 38 преди 4 години
Сатурн е чудовищна ракета по размер, но по тяга и ефективност е джудже, сравнена с тази. На теория, без преизползване, тази може да изведе 300 тона около земята. Сатурн - 140 тона.
17
4
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 35 преди 4 години
Това със 100те човека беше изхвърляне и е по старо инфо. На презентацията остави впечатлението, че надали ще са 100Аполо са ползвали чист кислород. Днес не е нужно. На станцията не разчитат на кислорода от земята, щото Прогресчетата се взривяват от време на време. Какво да ти кажа, технологиите са дръпнали от Союз насам. Забрави за прочетеното в "наука и техника за младежта".Щитът първоначално трябваше да е воден. В момента не ясно дали още е така. Ракетата ще я направи. Това е лесната част.
16
3
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 4 години
Само корабът ще има 1200 тона гориво....в орбита... а чудовищната ракета не знам колко.... Виждам, че си експерт. Аз не съм и затова вярвам на това, което пишат специализираните издания по космонавтика. Пиши им на тях за да разбиеш Мъск на пух и прах, а не само на масата в кръчмата. Ние българите сме твърде напред с космонавтиката за да се впечатляваме от подобни ракети.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Але бе Илон, кага ще пракопаеш тунела за автомобили и до нашия квартал?
14
3
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 17 преди 4 години
Ама защо не гледаш презентацията? Всичките ти въпроси са отговорени там. Ще презарежда в орбита около Земята преди да отпраши. Горивото е метан и може да се произвежда на Марс. Тия работи са измислени за Марс още преди Мъск да се роди. Планът му е почти същия като на Фон Браун, барабар с преизползваемите ракети, и идеите на други групи, които популяризират колонизацията на Марс. Мъск не е измислил нищо ново в това отношение.
13
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А рашка успя ли да сдела нов самовар?
12
3
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 18 преди 4 години
100-150 тона до Марс не ми звучат малко. Но остави тая работа с колонизацията. То е ясно, че това е мечтателство. Не всеки ден някой решава да хвърли състоянието си за да колонизира Слънчевата система. И той го каза: "искам да вдъхновя хората за бъдещето". Вземи си пуканки и се отпусни. Ще станем свидетели на откачени неща. То вече изглежда откачено. Изглеждаше откачено още като ракетите почнаха да кацат сами, както Фон Браун е искал. Сега сме там, където трябваше да сме през 70те.
11
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Давай, давай, че след 5-6 години си обещал да даваш интервю от Марс. Лъжльо