Слаш: Рокът се превръща във вид скука!

Китаристът пред Dnes.bg дни преди концертa нa 29 юни
Обновена: 25 юни 2015 14:42 | 25 юни 2015 14:38, Александър Попов
26
Слаш: Рокът се превръща във вид скука!
Снимка: Reuters, архив

Само след четири дни - на 29 юни, Слаш, Майлс Кенеди и The Conspirators идват за яко шоу у нас. Музикантите ще забият в столичната зала "Христо Ботев", която по всичко личи ще се пръска по шевовете. Майлс ще бъде придружаван от съпругата си Селена, която е неотлъчно до него по време на цялото европейско турне. За престоя си в България музикантите са пожелали здравословна храна и много плодове. Цигареният дим във всички помещения, в които Слаш ще пребивава, е строго забранен, включително и в залата. Ето какво сподели китаристът за читателите на Dnes.bg преди да стъпи на сцената на 29-и.

Сигурно си спомняте студената зала при първото гостуване, сега със сигурност няма да го има този проблем. Какво се запечата в съзнанието ви при първата среща с българската публика?

О, да, съблекалнята беше направо смразяваща, но пък публиката бе толкова гореща. Пазя само хубави спомени, надявам се сега срещата ни да бъде още по-вълнуваща. Нямам търпение да дойда отново и да разгледам малко повече.

Често променяте сетлиста на концертите си, какво ще чуе българската публика?

Няма да знам до деня на концерта, ще разберете в самата зала.

Преди да дойдете в Европа свирихте в Америка, каква е разликата между феновете там и в Европа?

Феновете в Европа за мен са малко по-уравновесени и повече се наслаждават на музиката, докато в Америка феновете винаги са в очакване на нещо. Това вероятно е така, защото в Америка винаги нещо се случва и хората са свикнали да имат всичко постоянно. Хората в Европа са по-спокойни, по-небрежни.

Продължавате партньорството с Майлс Кенеди. С какво ви спечели той?

Той написа и изпя текста на Starlight, първата ни обща песен. Не го бях чувал да пее преди, бях много впечатлен от него. Записахме тази песен, след това направихме още една – Back from Calli. Тогава реших, че е време за нещо повече и така нашето сътрудничество продължава и до днес. Майлс е фантастичен.

Музиката много се промени, парите станаха водещи. Когато правите нови парчета нагаждате ли се към изискванията на индустрията?

Не, не, никога не съм го правил и нямам никакви намерения да се съобразявам с каквито и да е изисквания. Не обичам да играя тази игра.

Каква е рецептата за рок хит днес? Комерсът или посланието?

Ако има рецепта за рок хит в днешно време аз не я знам. Рокът стана твърде лесно да бъде предсказан и изглежда, че всички следват една определена формула. Това е една от причините, заради която рок енд ролът в музикалната индустрия се е превърнал във вид скука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
2
 
! Отговори
циника преди 8 години
***, лигав, мелъди рок...Гънс....хахахахаПънк - това е истината. Джело Биафра би изял дроба на този , кой беше... Слаш. С този прякор може да се дореди до Кондьо, Стораро и разни други:)
20
2
 
7
 
! Отговори
Горан преди 8 години
Да, GNR бяха добра група, но задникът Аксел ги разби, а Слаш без GNR е слаба работа, не мога да се сетя за нещо значимо негово, след GNR... Пък, и като цяло не е някой много гениален китарист...
19
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Разградски, може би G&R стана G&R благодарение на Слаш. Не мога да сетя да са направили нещо стойностно без него. И без Дъф, разбира се.
18
2
 
4
 
! Отговори
аа преди 8 години
До КОСТАС ЛИНКЕСтоичков, ти си?съмтаймс люн, съмтаймс винвъртолейшъна как е?
17
1
 
3
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
НАЙ-ГОЛЕМИЯ ХИТ НА ГЪНЗ Е -- Ю КОЛД БЕ МАИН...Т 2 , 1991 Г. !ГОЛЯМ БАСС И САУНД КИТАРААА..ЦЯЛАТА ПЕСЕН Е ЯКА !
16
4
 
6
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
Slash стана Slash благодарение на G&R...G&R свърши, и Slash свърши...
15
3
 
12
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Рокът отвори вратите на морално стегнатият запад за всякакви окултно комунистически простотии .И макар Гънс,Мейдън и други банди пред 80 те да опитаха да сложат в ред нещата - не се получи .И все пак мерси за великите времена!
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като цяло трудно се прави д днешно време рок парче да е известно. Но е възможно. Такава група са Imagine Dragans.
13
3
 
2
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До АнонименАми нали се сещаш, че припева не е писан от Слаш? Слаш е написал интрото+основния риф+солото. Останалите от групата са написали останалото от песента. При положение, че има хиляди артисти по цял свят няма песен, която да е "уникална". Всеки артист взаимства от тук-оттам, добавя нещо от себе си и прави свое парче. След като не са осъдени за плагиатство, значи няма достатъчно сходство да се заведе дело.
12
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До атанасА припева на песента също ли е от тази циркова мелодия, че и тя съвпада с другата песен?
11
0
 
3
 
! Отговори
SILENCE преди 8 години
11,имам даже плочи. Доста е странно - като в друг някакъв живот. Не му се сърдете на човека,защото онези,които са записвали плочи,не са достигани. Както е станало и с класическата музика.
10
5
 
2
 
! Отговори
атанас преди 8 години
До АнонименИнтрото на песента sweet child o'mine е взаимствана от популярна циркова мелодия, която е една от тези мелодии, които де факто автор нямат или поне не е известен. Така че оригинал в случая няма и Slash не е нарушил никакви авторски права. Най-вероятно той самия дори не е чувал за групичката, която ти визираш.
9
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не, че не съм съгласен и с по-долните коментари, но иначе си е прав човека!Схемата си е една и съща от 80-те години на миналия век, облекла, сценично поведение.Може би 80-те и/или началото на 90-те са най-силни за този вид музика, някои ще ме поправят за 70-те, но вероятно тогава е било времето когато са били млади.Повечето стари рокаджии слушат старите любими класики и това е. Ако не бяха излезли цифровите носители, досега да са си скъсали лентите в касетофоните.
8
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Последната му добра песен на тоя е някъде от '91 година. Нещо като Металика.
7
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този понеже е много "интересен" китарист...
6
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
pantera mu e maikata !
5
3
 
5
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Та значи ,харесва Днес.бг?
4
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прехвален китарист с откраднати от други песнички (като например главната мелодия на Sweet Child o' Mine) - чисто плагиатсво от една неизвестна австралийска група (Australian Crawl) от началото на 80-те. Слушайте песента им от '81 "Unpublished Critics" и после песента на Гънз.
3
8
 
4
 
! Отговори
бай иван преди 8 години
ко? не! винаги съм мислил, че се казва Splash !!!
2
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рокът се превръща във вид скука!... каза най-скучния китарист от всички