Рядка среща: Президентът на Южна Корея с гости от Пхенян

Делегация от КНДР се срещна с Мун Дже-ин в Сеул
10 фев 2018 08:00,
27
Рядка среща: Президентът на Южна Корея с гости от Пхенян
Снимка: БТА

Президентът на Южна Корея Мун Дже Ин се срещна с делегация от Северна Корея, част от която бе и сестрата на лидера на КНДР Ким Чен Ун, Ким Йо Чен. Това съобщи Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

Рядката среща в президентството в Сеул идва малко след като Ким Йо Чен и другите севернокорейски делегати присъстваха на церемонията по откриването на Зимните олимпийски игри в Пьончан.

Още по темата

Сред присъстващите на срещата с Мун Дже Ин бяха и председателят на Националния спортен комитет на КНДР Чхуе Хуи и ръководителят на агенцията по междукорейски въпроси И Сон Гуон.

22-членната севернокорейска делегация е водена от церемониалния държавен глава на КНДР, председателят на парламента Ким Йон Нам.

Други южнокорейски представители на срещата в Синия дом в Сеул са директорът на националната сигурност, шефът на южнокорейското разузнаване, началникът на кабинета на президента и министърът на националното обединение.

Посещението на севернокорейската делегация в южнокорейското президентство е първата от този род от август 2009 г.

Ким Йо Чен е единственият член на управляващия род на Северна Корея, който посещава Южна Корея от края на Корейската война (1950-1953 г.), отбелязва ДПА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
0
 
! Отговори
Чукча писател преди 6 години
До наблюдател (3)Имай търпение. Днес чета, че Ким Чен е изпратил официална покана на президента на ЮК да посети Пхенян.
21
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До СериозноНе е лоша, може да я дадат на Тръмп да я обработи и да я пусне в порното.
20
2
 
3
 
! Отговори
Сериозно преди 6 години
Много хубава мадама е сестрата на Ким... А тази среща бърка с боксова ръкавица в д. на краварите!? Интересно защо са толкова против между сближаването на двете Кореи и намаляване на напрежението на полуострова?! Какво ги стяга чепика какво се случва на 6 хил. км. от територията им?
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемите между двете корейски държави трябва да се решават само между тях, без намесата на външни сили. Външните сили водят до ескалация на конфликта, а не до неговото разрешаване. Да си спомним как са създадени двете Кореи - от СССР и САЩ.
18
2
 
4
 
! Отговори
Край преди 6 години
Те на корейците не им се ще да се избият и избомбят с ядрени бомби. Американците обаче се дразнят, че се бавят да се почват - така кой знае кога ще победи "демокрацията".
17
4
 
5
 
! Отговори
А самата сестра преди 6 години
(севернокорейска) е симпатична, но твърде "надуто-сериозна"; спомням си по време на соца как ни инструктираха КАК да се държим СЕРИОЗНО и как ни обличаха с най-модерни дрехи, за да покажем, че не сме "по-зле" от Запада.( като гледам концертите, облеклата.) Но... прелистете как се обличаше Людмила( навремето "с шепот".. че е като шахиншахинята на Иран..)Нищо лошо.. но не беше "стилът" на работещите, както и в случая със СК.Но такава е"платформата' на социализма.(затова се провали показността 1989
16
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дай-боже да се обединят! Многострадалните корейци го заслужават.
15
5
 
11
 
! Отговори
Жо преди 6 години
АБСУРДНО е, двете Кореи да се обединят! Не вярвам комунистическата династия Ким да се съгласи на свободни демократични избори за управление на Обединена Корея.
14
6
 
12
 
! Отговори
как е възможно? преди 6 години
Голям пропуск на ЦРУ! А Со рос къде дреме?
13
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
кимчо е пич и ще разгроми врага
12
2
 
13
 
! Отговори
Мосю Густав преди 6 години
Както "Дядо ви" написа по-долу: Ако няма намеса на външни сили, двете Кореи могат да се разберат и даже да намеря начин за сътрудничество.
11
4
 
8
 
! Отговори
НА снимката преди 6 години
Браво Най сетне..След нагла *** кървава диверсия на обсебени от извънземни масови убиици японски войски досега Южна Корея се води окупирана от САЩ .
10
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да се обединят и да бият дузпата на САЩ.
9
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дядо виИ как ще се разберат по-точно? :))) Ако си мислиш, че ще се обединят под реижам на Севера много се лъжеш. Юга има икономика която половин свят може да им завиди докато Севера муа ориз.
8
3
 
7
 
! Отговори
Кики преди 6 години
До *** Невъзможно е Ким да ходи с делегации насам - натам, защото е застрашен от атентат.Трябва да бъде охраняван зорко, защото е лидер на социалистическа държава. А такива държави почти не останаха. Ким ходи само в Китай и Русия, защото са "кръвни братя"!
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На Южна Корея НЕ и трябва обединение. Ще трябва да поеми 40 милиона бежанци от севера , което ще е сериозен удар върху икономиката и морала на страната. Всеки в ЮК ще отлага за след него да се оправят.
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече ми е досада тая тема с тея комунистически оризища. Бедни комплексари изобщо нямащи идея , къде се намират.
5
12
 
2
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ЗА СЕГА ТУРЦИЯ Е ЕДИНСТВЕНАТА СТРАНА ЧИИТО ДИПЛОМАТИ СА ИСКАЛИ ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ ! МИНАЛАТА ГОДИНА 20 ТУРСКИ ДИПЛОМАТИ ПОИСКАХА УБЕЖИЩЕ ОТ ГЕРМАНИЯ !ДА ВИДИМ СЕГА СЕВЕРНОКОРЕЙСКИТЕ ДЕЛЕГАТИ ДАЛИ ЩЕ СЕ ОСМЕЛЯТ ДА ИСКАТ УБЕЖИЩЕ ОБРИЧАЙКИ РОДНИНИТЕ СИ В СЕВЕРНА КОРЕЯ НА ГОНЕНИЯ И МЪЧЕНИЯ !
4
14
 
9
 
! Отговори
ГУРБЕТЧИЯТА преди 6 години
ВСИЧКИ СЕВЕРНО КОРЕЙСКИ ДЕЛЕГАТИ И СПОРТИСТИ БИХА ИСКАЛИ ПОЛИТИЧЕСКО УБЕЖИЩЕ ,НО СЕМЕЙСТВАТА ИМ ОСТАВАТ КАТО ЗАЛОГ В ЮЖНА КОРЕЯ ! МАЙКИ БАЩИ ,ДЕЦА , ВСИЧКИ СА ОСТАВЕНИ В РЪЦЕТЕ НА ОНЗИ СЪС СВИНСКАТА ГЛАВА ,КОЙТО УБИВА ДОРИ И РОДНИНИТЕ СИ
3
5
 
8
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Подсмихва се дядката вдясно, явно южнокорейците пускат майтапчета в опит да разведрят атмосферата. Но сестрата на КИМ е желязна, не се поддава на провокацията. По-интересно е, че само севернокорейски официални представители ходят в Южна Корея, а никога южнокорейски официални лица не ходят в Северна Корея.